Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elizabeth II suėjo 95-eri: be ko neapsieina nė vienas karalienės gimtadienis?

Karalienė Elizabeth II balandžio 21 d. mini 95-ąjį gimtadienį. Ši diena, įprastai džiugi, šiemet yra kitokia, mat vos prieš dvi savaites mirė jos sutuoktinis princas Philipas. Tačiau jei šalia vis dar turėtų vyrą ir pasaulyje nesiaustų pandemija, kaip savo gimtadienį sutiktų monarchė?
Elizabeth II
Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.

Šiandien, tikrąją savo gimimo dieną (Elizabeth II gimė 1926 m. balandžio 21 d.), o ne oficialų gimtadienį vasarą, švenčiamą „Trooping the Colour“ paradu, karalienė įprastai sutinka su artimiausiais šeimos nariais. Jokių didelių iškilmių ji nerengia.

Deja, šiandien jos apkabinimu nepasveikins ne tik Edinburgo hercogas. Koronaviruso pandemijos ribojimai ir gedulas neleidžia monarchei net privačių susitikimų.

Balandžio 21 d. nuo kitų nesiskiria ir britams. Jokio parado, jokių laisvadienių – tik ginklų salvės vidurdienį centriniame Londone. Bet ir jų šiemet niekas neišgirs.

Ginklų salvėmis monarchės tikroji gimimo diena buvo minima kasmet, išskyrus 2006 m., kai 80-to gimtadienio proga karalienė išėjo į Vindzoro gatves susitikti su linkėjimų negailėjusiais žmonėmis, ir 2020-aisiais, kai dėl pandemijos salvės buvo atšauktos. „Independent“ teigimu, ir šiemet Londono gyventojai negirdės karalienei skirtų ginklų salvių, nes nesibaigė oficialus jos gedėjimo periodas.

Karališkajai šeima dirbęs šefas Darrenas McGrady rašė, kad už uždarų durų vykstantis Elizabeth II gimtadienis įprastai pažymimas pagal iš kartos į kartą perduodamą receptą iškeptu šokoladiniu tortu.

Šefas pridūrė, kad šį tortą mėgsta ne tik karalienė, bet ir kiti karališkosios šeimos nariai, dažnai jį iškepti paprašantys ir per savo gimtadienius.

„Visi tortai atrodo vienodai, nes konditeriams įsakyta ant torto niekada nerašyti vardų, tik žodžius „Laimingo gimtadienio“ (orig. Happy birthday)“, – sakė jis.

Gali būti, kad šiemet šokoladinio torto karalienei liks daugiau. Kaip minėta anksčiau, Vindzore nuo Kalėdų dėl koronaviruso gyvenanti monarchė nepriims svečių – tikėtina, kad tik kelis iš artimiausių šeimos narių rato. Jį ji sutiks su maždaug 20 pilies darbuotojų – taip vadinamame „Jos Didenybės burbule“.

Taip pat nebus paviešintas šiai sukakčiai paminėti skirtas karalienės portretas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius