Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emiras Kusturica koncerte keikė MTV ir scenoje šokdino gražiausias žiūroves

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Pramogų arenoje“ įvyko garsaus serbų režisieriaus, aktoriaus ir muzikanto Emiro Kusturicos ir grupės „No Smoking Orchestra“ koncertas. Charizmos nestokojantis vyras renginio metu ne kartą stebino: ant scenos kvietėsi gražiausias klausytojas, keikė MTV bei žavėjo sąmoju.
Koncerto akimirka
Emiras Kusturica / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Emiras Kusturica

Koncertui vėluojant dvidešimt minučių, publika ėmė nerimauti ir plojimais bei švilpimais paragino E.Kusturicą su grupe greičiau pakilti į sceną. Muzikantai raginimus išgirdo ir netrukus pasirodė prieš gerbėjų minią. Nuo pat pirmų koncerto akimirkų prasidėjo nežabotos linksmybės – užkrečiantys Balkanų ritmai pabudino ir išjudino visus.

„Labas Vilniau! Aš pasakiau labas! Aš jūsų negirdžiu! Dabar daug geriau. Turiu jums klausimą, ar jums patinka MTV?“ – su publika energingai pasisveikino ir jai pirmą klausimą uždavė 57 metų E.Kusturica.

Grupės gitaristas ir siela E.Kusturica neslėpė kritiško požiūrio į išblizgintą popmuziką transliuojantį televizijos kanalą, todėl dainuodamas „do you agree“? („ar jūs sutinkate?“ – liet.) paprašė žiūrovų pritarti „Fuck The MTV“ („velniop MTV“ – liet.).  

Koncerto pradžioje nuskambėjo ir vienas populiariausių grupės kūrinių „Unza Unza Time“, paskatinęs ne vieną salėje sėdėjusį žiūrovą pakilti nuo kėdės ir pašokti pagal trankią muziką.

Žiūrovai besitęsiant koncertui ne tik ėmė buriuotis vis arčiau scenos, bet ir paraginti „No Smoking Orchestra“ narių pakilo ant jos ir vieną kūrinį šoko kartu su muzikantais.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka

Prieš atlikdamas dainą „Everdream“ iš filmo „Gyvenimas kaip stebuklas“, E.Kusturica nesivaržydamas paragino į sceną užlipti gražiausias koncerte dalyvavusias merginas. Netrukus penkiolika žavių klausytojų jau šoko scenoje, klusniai kartodamos E.Kusturicos judesius.

„Labai jums ačiū. Pasimatysime vėliau“, – šelmiškai merginoms už šokį dėkojo serbas, romantiniais ryšiais siejamas su lietuvių aktore Ingeborga Dapkūnaite.

Koncerto metu muzikantai vieną merginą iš publikos pavertė vakaro Džiuljeta – specialiai ant scenos pakviestai klausytojai atliko kūrinį ir ją pašokdino. 

Du prestižiškiausius Kanų kino festivalio apdovanojimus – „Auksines palmės šakeles“ pelnęs režisierius su grupe publiką džiugino muzikos kūriniais iš savo filmų „Arizona dream“, „Underground“, „Morčius arba katytė juoda, o katinas baltas“.

E.Kusturicos ir grupės koncerte netrūko šou efektų – muzikantai grojo smuiku įsikišę stryką į bato aulą, laikydamį jį dantimis, o gitara, pritvirtinta ant plataus gitaristo diržo, sukosi ir švytėjo tamsoje. Scenoje buvo galima išvysti ir improvizuotą muzikinę E.Kusturicos ir grupės vokalisto, smuikininko dvikovą.

E.Kurturica nuo 1986 iki 1988 metų grojo bosine gitara Sarajevo roko grupėje „Zabranjeno Pušenje“. Po 1998 metais pasirodžiusio filmo „Morčius arba katytė juoda, o katinas baltas“ E.Kusturica nusprendė grįžti į grupę, kuri pakeitė pavadinimą į dabartinį. 1999 metais grupė įrašė naują albumą „Unza Unza Time“, kurį prodiusavo „Universal“ įrašų kompanija. Grupė koncertinius turus po pasaulį rengia nuo 1999 metų.

E.Kusturica bendradarbiauja su garsiu Balkanų kompozitoriumi Goranu Bregovichiumi, kuris yra sukūręs muziką tokiems režisieriaus filmams kaip „Time of the Gypsies“, „Arizona Dream“, „Underground“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius