Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Evan Rachel Wood ir dar keturios moterys kaltina Marilyną Mansoną smurtu, išnaudojimu, prievarta

Amerikiečių aktorė Evan Rachel Wood apkaltino buvusį ilgametį partnerį „siaubingu“ smurtu ir išnaudojimu, rašo Theguardian.com.
Evan Rachel Wood, Marilynas Mansonas
Evan Rachel Wood, Marilynas Mansonas / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Instagrame žinoma moteris rašė: „Mano smurtautojo vardas yra Brianas Warneris, pasauliui taip pat žinomas kaip Marilynas Mansonas. Mane vilioti jis pradėjo, kai dar buvau paauglė. Ilgus metus siaubingai mane išnaudojo. Man buvo plaunamos smegenys, manimi manipuliavo, kad paklusčiau. Užteks gyventi baiminantis keršto, šmeižto ar šantažo. Noriu parodyti, koks pavojingas šis žmogus. Taip pat siekiu atkreipti jį įgalinusių industrijų dėmesį, kol jis nesugriovė daugiau gyvenimų. Palaikau daugybę jo aukų, nebenorinčių daugiau tylėti.“

Viešais įrašais socialiniuose tinkluose smurtaujančiu elgesiu žinomą vyrą apkaltino ir daugiau moterų – Ashley Walters, Sarah McNeilly, Ashley Morgan ir Gabriella, kurios pavardė nenurodyta.

S.McNeilly ir A.Walters teigia, kad M.Mansonas prieš jas naudojo fizinį ir emocinį smurtą, taip pat elgesį, apibūdinamą kaip kankinimas. A.Morgan tikina, kad prieš ją buvo panaudotas seksualinis ir fizinis smurtas, prievarta, o Gabriella atlikėją kaltina išprievartavimu, fiziniu smurtu, jis taip pat pasakojo, kad M.Mansonas ją vertė vartoti narkotikus.

Į tokius pareiškimus sureagavo ir pats M.Mansonas, kaltinimus pavadinęs „siaubingais tikrovės iškraipymais“.

„Žinoma, mano menas ir mano gyvenimas ilgą laiką traukė kontroversijas, tačiau šie naujausi teiginiai apie mane yra siaubingi tikrovės iškraipymai, – rašė jis.

Mano intymūs santykiai visuomet vykdavo tik gavus panašiai mąstančių partnerių leidimą. Nepaisant to, kaip ir kodėl kiti dabar nusprendė neteisingai interpretuoti praeitį, tokia yra tiesa.“

Panašių kaltinimų seksualiniu išnaudojimu, susijusių su įvykiais 2011-aisiais, M.Mansonas sulaukė dar 2018-aisiais, tačiau jie dėl „įrodymų trūkumo“ ir pasibaigusio ieškinio senaties termino buvo atmesti. M.Mansono advokatas tada šiuo kaltinimus pavadino „visiškais kliedesiais“.

Per užsienio žiniasklaidą nuaidėjus naujausiems kaltinimams prieš atlikėją, sutartį nutraukė jį atstovavusį įrašų kompanija „Loma Vista Recordings“.

Buvusi M.Mansono mergina E.R.Wood su atlikėju susitikinėti pradėjo 2007-aisiais. Tuo metu jai buvo 19 metų, o M.Mansonui – 37-eri. Teigiama, kad mergina įkvėpė atlikėją sukurti dainą „Heart-Shaped Glass (When the Heart Guides the Hand)“. Ši draugystė nutrūko 2008-aisiais.

Po metų apie santykius su E.R.Wood paklaustas M.Mansonas sakė: „Kasdien fantazuoju, kaip kūju sutraiškau jos kaukolę.“ Vyras pridūrė, kad po išsikyrimo save žalojo.

Vėliau pora susitaikė, o 2010-aisiais net susižadėjo. Tačiau prie altoriaus jiedu taip ir nežengė – po metų vėl išsiskyrė.

2018 m. E.R.Wood stojo prieš JAV rūmų Teismų komitetą, dalyvaudama 2016 m. Nukentėjusiųjų teisių chartijos akto įteisinimo visoje šalyje kampanijoje, bei detaliai papasakojo apie įvairias smurto formas iš neįvardyto asmens.

Moteris pridūrė, kad po išpuolių jai diagnozuotas potrauminis streso sindromas, ji taip pat save žalojo ir net bandė nusižudyti. Potrauminis streso sindromas nustatytas ir kitoms keturioms kaltinimus M.Mansonui pateikusioms moterims, rašo Theguardian.com.

2019 m. E.R.Wood davė parodymus Kalifornijos senato Viešo saugumo komitetui palaikydama nuo smurto namuose nukentėjusiųjų teisių chartijos papildymą. Tada moteris pasakojo, kad neįvardytas smurtautojas, su kuriuo susipažino būdama paauglė, „jai grasino, kartais mirtinais ginklais“, taip pat kankino ir liepė badauti, kontroliavo naudojimąsi telefonu ir grasino šantažu.

2020-aisiais interviu „Metal Hammer“ metu M.Mansono buvo pasiteirauta apie šiuos liudijimus, bet atlikėjas tada nutraukė pokalbį. Jo atstovas vėliau sakė, kad „Evan Rachel Wood maždaug tuo metu, kai susitikinėjo su Mansonu, bendravo su daugiau žmonių“, o komentarą apie kūjį pavadino „teatriniu roko žvaigždės interviu, reklamuojančiu naują įrašą, o ne tikrą įvykį“. M.Mansono komanda taip pat pasiskundė dėl gandų ir melagingos informacijos skleidimo bei priminė 2015 m. interviu su E.R.Wood, kuriame ji apie M.Mansoną sakė: „Vertinu viską, ko jis mane išmokė.“

„Spekuliuojama, apie ką aš kalbėjau duodama parodymus. Norėčiau patikslinti, kad tai ne Mickey Rourke. Mes niekada nebuvome „kartu“, – 2018 m. tepasakė moteris.

Tais pačiais metais M.Mansonas sulaukė kaltinimų dėl nederamo elgesio su moterimis serialo „Daktaras Hausas“ filmavimo aikštelėje, tačiau jų atlikėjas nekomentavo. Na, o dar 2001-aisiais jam pateikti kaltinimai užpuolimu ir nederamu seksualiniu elgesiu apsaugos darbuotojo veidą pridėjus prie savo tarpukojo, tačiau vėliau kaltinimai sumažinti iki nederamo elgesio. Jis sumokėjo 4000 dolerių baudą, o dėl ieškinio susitarė už teismo salės ribų.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius