Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filme „Gladiatorius“ Russello Crowe dėvėti šarvai parduoti aukcione už įspūdingą sumą

Šarvai, kuriuos filme „Gladiatorius“ dėvėjo „Oskarą“ laimėjęs aktorius Russellas Crowe, šeštadienį Sidnėjuje vykusiame aukcione buvo parduoti už daug didesnę sumą, nei prognozavo organizatoriai – 125 tūkst. Australijos dolerių (78 tūkst. eurų).
Russellas Crowe filme „Gladiatorius“
Russellas Crowe filme „Gladiatorius“ / Vida Press nuotr.

Aukcionų namai „Sotheby's Australia“ prognozavo, kad už populiariame 2000 metų filme dėvėtą kirasą gali būti sumokėta 20–30 tūkst. dolerių (12,5–18,7 tūkst. eurų). Nepaisant to, už daugumą aukcione parduotų šio filmo atmintinų daiktų sumokėtos sumos pranoko lūkesčius.

Australijoje gyvenantis Naujojoje Zelandijoje gimęs aktorius šiuos daiktu įsipareigojo parduoti pagal santuokos nutraukimo susitarimą.

Manyta, kad romėniško vežimo replika, panaudota kuriant filmą, kuriame R.Crowe atliko gladiatoriumi tapusio karvedžio Maksimo vaidmenį, atneštų ne daugiau kaip 10 tūkst. dolerių (6,2 tūkst. eurų), tačiau ji buvo parduota už 65 tūkst. dolerių (40 tūkst. eurų).

VIDEO: Gladiator trailer

Ekspertai spėjo, kad odinė boksininko apsauga, kurią R.Crowe dėvėjo vaidindamas sunkiasvorį bokso čempioną Jamesą J.Braddocką 2005 metų „Pakilęs iš pelenų“, bus parduota už 500–600 dolerių (312–374 eurų), tačiau po įtempto varžymosi ją nupirko už 7 tūkst. dolerių (4,3 tūkst. eurų).

Aukciono namų prognozės buvo tikslesnės įvertinant kaštoninės spalvos „Dr. Martens“ batus, kuriuos R.Crowe personažas, skustagalvis Hando, avėjo 1992 metų filme „Skustagalviai“. Batai buvo parduoti už 10 tūkst. dolerių (6,2 tūkst. eurų), o „Sotheby's Australia“ prognozuota suma buvo 10–15 tūkst. dolerių (6,2–9,3 tūkst. eurų).

„Skyrybų menu“ pavadintas aukcionas vyko minint aktoriaus 54-ąjįą gimtadienį ir 2003 metais įregistruotos santuokos su Danielle Spencer metines.

Salėje pasirodžius linksmai nusiteikusiam R.Crowe dainininkė Alisa Nasteski sudainavus „Ilgiausių metų“, o susirinkusieji jį pasveikino trimis garsiais „Valio!“.

Kadras iš filmo/Russellas Crowe filme „Mumija“
Kadras iš filmo/Russellas Crowe filme „Mumija“

Tuomet aukcione buvo pristatytas Leandro Bisiacho prieš 128 metus pagamintas smuikas. Jis buvo parduotas už 135 tūkst. dolerių (84,3 tūkst. eurų).

Šis instrumentas, kurį R.Crowe naudojo atlikdamas karinio burlaivio kapitono Džeko Obrio vaidmenį 2003 metų filme „Komandoras: tolimoji pasaulio pusė“ (Master and Commander), buvo brangiausiai tą pavakarę parduotas daiktas.

Buvo skaičiuota, kad smuikas atneš 110–140 tūkst. dolerių (68,6–87,4 tūkst. eurų), tad galutinė pasiūlyta kaina atitiko šias prognozes.

„Sveiki gyvi, kaip sekasi? Ar jums patinka? Linksma, ar ne? Man taip pat buvo labai linksma jums visa tai surengti“, – sakė R.Crowe svečiams.

Dar neprasidėjus aukcionui „Sotheby's Australia“ prognozavo, kad 227 atmintinų daiktų ir jų rinkinių, tokių kaip filmų įrašai, gitaros, paveikslai, papuošalai, laikrodžiai ir sporto įranga, bus parduoti už 2,6–3,7 mln. Australijos dolerių (1,6–2,3 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius