Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šuns“ režisierius ir aktorius Ch.Tatumas: 9 mėn. dresūros kursų nenuėjo veltui

Penktadienį, kovo 18 dieną, į kino ekranus atkeliauja Holivudo žvaigždės Channingo Tatumo režisūrinis debiutas – komedija „Šuo“. Niekam ne paslaptis, kaip sudėtinga yra prieš kameras dirbti su gyvūnais, o šioje juostoje pagrindinis vaidmuo atiteko belgų aviganei Lulu, kurią teko įkūnyti net trims panašiai atrodantiems keturkojams.
Kadras iš filmo „Šuo“
Kadras iš filmo „Šuo“ / Clinic 212 nuotr.

„Jei ne dėl pandemijos sustoję darbai, nebūčiau galėjęs 9 mėnesius skirti treniruotėms, ryšio su šunimis sukūrimui. Tas laikas buvo vienas įsimintiniausių gyvenime. Ne veltui sakoma, kad augintiniai gali būti geresniais draugais už žmones – tuo įsitikinau 100 procentų“, – sako Ch.Tatumas.

Aktoriui teko išties nelengva užduotis – ne tik režisuoti juostą, bet ir joje vaidinti drauge su keturkoju. Ir tam, kad viskas vyktų pagal planą, neužtenka žinoti kelias dresūros komandas, rašoma „Clinic 212“ pranešime spaudai.

Clinic 212 nuotr./Kadras iš filmo „Šuo“
Clinic 212 nuotr./Kadras iš filmo „Šuo“

„Nors ekrane žiūrovai matys vieną šunį, vardu Lulu, tačiau šį vaidmenį atliko net trys Malinua veislės kalytės – specialiai iš Nyderlandų veislyno atgabentos Britta, Lana 5 bei Zuza. Kiekvienai jų buvo priskirtas atskiras treneris, o man teko dirbti su visomis trimis. Ir jei prieš prasidedant filmavimams baiminausi, jog su gyvūnais dirbti bus sunkiau, nei su žmonėmis, dabar galiu pasakyti, kad tie trys šunys – geresni ir paklusnesni aktoriai už bet kurį iš mūsų“, – šypsosi Ch.Tatumas.

Clinic 212 nuotr./Kadras iš filmo „Šuo“
Clinic 212 nuotr./Kadras iš filmo „Šuo“

Jo teigimu, net ir pasibaigus darbams, jie vis dar kartas nuo karto susitinka. Po filmavimų tiek Britta, tiek Lana 5, tiek Zuza taip prisirišo prie trenerių, kad šie nusprendė jas pasilikti ir auginti toliau.

Beje, būtent Malinua (arba belgų aviganiai) yra itin tinkama veislė policijos bei karo tarnybai. Būtent Amsterdame yra specialus veislynas, ruošiantis keturkojus darbui su pareigūnais. Tai gerokai palengvino jų adaptaciją bei treniruotes.

Clinic 212 nuotr./Kadras iš filmo „Šuo“
Clinic 212 nuotr./Kadras iš filmo „Šuo“

Filmas „Šuo“ pasakos apie JAV armijos reindžerį Brigsą (akt. Ch.Tatumas) – sunkoko charakterio vyruką, nuolat įsiveliantį į konfliktus, ne visuomet gerbiantį viršesnius pareigūnus, sunkiai paklūstantį taisyklėms. Kai Brigsas nušalinamas nuo pareigų, kažkam iš jo vadų šauna auksinė mintis: automobiliu nugabenti tarnybinį šunį į buvusio partnerio laidotuves kitoje Amerikos pusėje. Sėkmingai įvykdęs šią „misiją“ Brigsas galėtų grįžti į tarnybą.

Brigsas su džiaugsmu sutinka, nes Belgijos aviganis Lulu iš pradžių atrodo visai normalus šuo. Tačiau vos išvažiavus pro bazės vartus, aviganis parodo savo tikrąjį veidą. Kelionės metu abu reindžeriai – žmogus ir šuo – varys vienas kitą iš proto: nuolat riesis tarpusavyje ir su aplinkiniais, pažeis keletą įstatymų ir per plauką vos išvengs mirties. Tačiau tuo pat metu jie pamažu mokysis suprasti ir priimti vienas kitą bei užmegs netikėtą ir nuolat stiprėjančią draugystę.

Filmo anonsas:

VIDEO: ŠUO / Dog - komedija su CHANNING TATUM kinuose nuo KOVO 18 D. (anonsas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius