Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmų apie Harį Poterį gerbėjai laukia paskutinės dalies pasaulinės premjeros Londone

Ketvirtadienį Londono centre juntama didelė įtampa – tūkstančiai aistringų filmų apie berniuką burtininką Harį Poterį gerbėjų laukia ilgose eilėse, kad galėtų pirmieji pasaulyje pasižiūrėti paskutiniąją šios kino sagos dalį.
Filmų apie Harį Poterį gerbėjai Londone
Filmų apie Harį Poterį gerbėjai Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šių filmų žvaigždė iškilmingai atidarys veiksmo kupino filmo „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ („Harry Potter and the Deathly Hallows. Part 2“) pasaulinę premjerą, kuri vainikuos vieną iš sėkmingiausių visų laikų didžiojo ekrano serijų.

Haris Poteris susirems su piktuoju valdovu Voldemortu lemiamoje kovoje antrajame filme, sukurtame pagal britų rašytojos J.K.Rowling romanų ciklo paskutinę septintąją dalį.

Hario Poterio gerbėjai iš viso pasaulio ilgiau nei šešias dienas nakvojo Londono centrinėje Trafalgaro aikštėje, tikėdamiesi bent akies krašteliu paskutinį kartą pamatyti susirinkusias kartu šios kino sagos žvaigždes, kai jos žengs raudonuoju kilimu.

Kai kurie iš jų dėvėjo smailiaviršūnes burtininkų skrybėles, o kiti mojavo burtų lazdelėmis arba buvo persirengę savo mėgstamais personažais.

Nors paskutinės filmų dalies laukiama su karštligišku nekantrumu, kai kurie gerbėjai sakė esantys nuliūdę artėjančios svajonių apie Harį Poterį pabaigos.

20-metė Rowidah Alnajar iš Saudo Arabijos sakė nakvodavusi aikštėje, įsitaisiusi ant žemės paklotame miegmaišyje.

„Man tai išties svarbu. Tai mano vaikystės pabaiga. Negaliu tuo patikėti, – mergina sakė naujienų agentūrai AFP. – Man buvo 11 metų, kai pamačiau pirmąjį filmą. Buvau sužavėta. Mačiau visus filmus. Buvau atvykusi čia per visas premjeras, tačiau niekada nesugebėjau patekti (į kino teatrą).“

Šių filmų žvaigždėms pastarasis metas taip pat buvo labai jaudinantis, teigė Rupertas Grintas, vaidinęs Hario Poterio draugą Roną Vizlį.

„Mes verkėme. Kiekvienas iš mūsų, – pasakojo jis, prisimindamas paskutinę filmavimo dieną. – Suvokėme, kad šie dešimt metų praėjo kaip viena akimirka ir kad mes niekada nebesugrįšime.“

VIDEO: Filmo „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ anonsas

Harį Poterį vaidinęs Danielis Radcliffe'as, kuris dėl naujojo filmo premjeros nepasirodys vieno Brodvėjaus miuziklo vaidinime, atvyks į iškilmingą renginį kartu su R.Grintu ir aktore Emma Watson, vaidinusia Hermionę Įkyrėlę.

Taip pat tikimasi, kad premjeroje pasirodys kiti šių filmų aktoriai, tarp kurių nemaža garsiausių britų kino žvaigždžių, tokiu kaip Ralphas Fiennesas, Helena Bonham Carter, Alanas Rickmanas, Michaelas Gambonas, Johnas Hurtas, Jasonas Isaacsas, Gary Oldmanas, Robbie Coltrane'as, Julie Walters ir Tomas Feltonas.

Tikėtina, kad bene niūriausio šios serijos filmo premjerą vyks lyjant ir graudint perkūnijai, pranešė meteorologai.

Didžiosios Britanijos ir JAV kino teatruose paskutinė Hario Poterio nuotykių dalis bus pradėta rodyti liepos 15 dieną. Tai pirmasis šios serijos filmas, kurį bus galima pasižiūrėti ne vien įprastos, bet ir trimatės versijos.

Pirmoji kino sagos apie Harį Poterį dalis buvo išleista 2001 metais. Ankstesnės septynios dalys iki šiol pasaulyje uždirbo iš viso 6,4 mlrd. JAV dolerių.

Paskutiniame filme bus vaizduojami įvykiai, nupasakoti septintosios knygos galutiniame trečdalyje, o jo siužetas vystysis daug sparčiau negu pirmojoje „Mirties relikvijų“ dalyje, kuri veikiau buvo įžanga į Hario Poterio ir jo bičiulių audringą finalinę kovą su Voldemorto tamsiosiomis jėgomis.

J.K.Rowling, kuri anksčiau buvo niekam nežinoma vieniša motina, vos sudūrusi galą su galu, savo pirmąją knygą „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ (Harry Potter and the Philosopher's Stone) išleido 1997 metais, o vėliau pasaulyje buvo parduota daugiau nei 400 mln. šių knygų kopijų.

Pasakojimai apie jaunojo burtininko nuotykius tapo pasauline sensacija. Šios knygos išleistos jau 69 kalbomis, o filmai pakerėjo žiūrovus visame pasaulyje.

Baigus kurti šią kino sagą 21 metų D.Radcliffe'as išreiškė viltį, jog draugystė tarp filmų žvaigždžių nenutruks.

„Aš, Rupertas ir Emma dešimt metų praleidome kartu... Manau, kad šis ryšys iš tiesų nenutraukiamas, – aktorius trečiadienį sakė Niujorke. – Tikėkimės, kad kada nors vėl dirbsime kartu.“

Jo bendraamžė E.Watson pridūrė: „Hermionė man buvo tarsi sesuo. Iš tikrųjų man trūksta įsikūnijimo į ją.“

„Hermionė – neįtikėtina mergina. Ji mane pavertė geresnius žmogumi“, – teigė aktorė.

J.K.Rowling atidėjo į šalį savo plunksną – ir Hario Poterio burtų lazdelę – 2007 metais, kai baigė rašyti paskutinę septintąją knygą. Tačiau rašytoja dar neatsižadėjo savo išgalvoto stebuklų pasaulio, kuris, kaip nurodo laikraštis „Sunday Times“, uždirbo jai 530 mln. svarų.

Praeitą mėnesį J.K.Rowling atidarė vieną interaktyvią svetainę, kurioje pateikiama naujos medžiagos apie Hario Poterio pasaulį, taip pat paskelbė, jog knygos apie jo nuotykius pirmąkart bus pradėtos pardavinėti elektroniniu formatu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius