Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Forbes“ paskelbė, kurios manekenės uždirba daugiausiai

Аutoritetingas amerikiečių žurnalas „Forbes“ sudarė 2011 metais brangiausiai apmokamų modelių pasaulyje reitingą.
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ne kartą pozavo ir apsinuoginusi

Penktą kartą  brangiausiai apmokamų supermodelių sąrašo pirmoje vietoje atsidūrė 30 metų brazilų manekenė Gisele Bundchen. Per metus šis modelis uždirbo 45 mln. JAV dolerių.

Gisele gimė nedideliame Tres de Maio miestelyje Brazilijos pietuose, emigrantų iš Vokietijos šeimoje. Ji turi penkias seseris, su dviem iš jų Gisele ir pateko į modelių verslą, kai jai tebuvo 13 metų.

Per keliolika savo karjeros metų ji uždirbo šimtus milijonų dolerių. Be to, Gisele ne kartą pozavo ir apsinuoginusi. O 2008 metais balandžio mėnesį jos juodai baltos fotografijos, darytos Irvingo Penno ir patekusios į Gerto Elferingo kolekciją, vėliau buvo parduotos aukcione už 193 tūkst. JAV dolerių.

Kojas apdraudė keliais milijonais dolerių

AFP/„Scanpix“ nuotr./Heidi Klum
AFP/„Scanpix“ nuotr./Heidi Klum

Antrą vietą vėl užėmė žinoma vokiečių manekenė, 37 metų keturių vaikų motina Heidi Klum. Jos pajamos per pastaruosius 12 mėnesių sudarė 20 mln. JAV dolerių.

H.Klum gimė 1973 birželio mėnesį Vokietijoje. Mergina sulaukusi 18 metų ėmė siekti karjeros modelių versle. Jau 1992 metais Heidi tapo „Metų modelio“ titulo nugalėtoja.  H.Klum – viena iš skandalingiausių manekenių. Be to, ji dažnai pozuoja nuoga, o savo kojas apdraudė po 4 mln. dolerių.

Pastebėjo oro uoste

Тrečiąją vietą šiais metais, kaip ir praėjusiais, turtingiausių modelių sąraše užima britų manekenė Kate Moss, kuriai pavyko uždirbti 13,5 mln. dolerių. Kate – 37 metai. Ji augina dukterį.

Bulls nuotr./Kate Moss
Bulls nuotr./Kate Moss

K.Moss gimė 1974 metais, sausio 16 d. Anglijoje, Kroidono miestelyje. Viename savo interviu britų dienraščiui „The Sun“ mergina neslėpė, kad jau būdama 12 metų vogė alkoholinius gėrimus iš tėvų ir girtuokliavo. O kai 14 metų mergina išvyko su savo tėvais į kelionę po Bahamų salas, Niujorko oro uoste prie jos priėjo Sarah Dukas iš Londono modelių agentūros „Storm“ ir pasiūlė jai padirbėti modeliu. Taip prasidėjo jaunos podiumo žvaigždės skrydis. K.Moss pozavo „Calvin Klein“ reklamoje, kuri atnešė jai neįtikėtino populiarumo.

Lyderių trejetukas – jau kelis metus iš eilės

Įdomu tai, kad brangiausiai apmokamų modelių reitinge lyderių pozicijas užima ne jaunos manekenės, o jau  patyrę modeliai. Lyderių trejetukas žurnalo „Forbes“ sąraše laikosi jau penktus metus iš eilės.

2011 metais brangiausiai apmokamų modelių pasaulyje dešimtukas:

1. Gisele Bundchen (45 mln. dolerių)
2. Heidi Klum (20 mln. dolerių)
3. Kate Moss (13,5 mln. dolerių)
4. Аndriana Lima (8 mln. dolerių)
5. Аlessandra Аmbrosio (5 mln. dolerių)
6. Daria Werbow (4,5 mln. dolerių)
7. Lara Stone (4,5 mln. dolerių)
8. Carolyn Murphy (4,3 mln. dolerių)
9. Natalia Vodianova (4 mln. dolerių)
10. Candice Swanepoel (2 mln. dolerių)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius