Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Frankfurte pastatytas Obamai skirtas miuziklas

Nors Barackui Obamai dainavo tokios žvaigždės kaip Aretha Franklin ir Beyonce, dabar jis pats uždainuos naujajame miuzikle, kurio premjera vyks šeštadienį Frankfurte.
Barackas Obama
Barackas Obama. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Miuziklas

Scenoje B.Obama dainuos duetu su pirmąja šalies dama Michelle, jiems pritars gospelų choras žodžiais „Yes, we can“ (Taip, mes galim). Šie optimizmo ir vilties suteikiantys žodžiai skambės dviem kalbom pastatytame miuzikle „Viltis – Obamos muzikinė istorija“ (Hope – The Obama Musical Story).

Miuziklo prodiuseriai tikisi, kad muzikinis spektaklis bus rodomas ir Jungtinėse Valstijose.
„Pirminė idėja kilo pačioje B.Obamos rinkimų kampanijos pradžioje“, – sakė JAV rašytojas ir kompozitorius Randallas Hutchinsas (Randalas Hačinsas) Vokiečių žurnalui „Spiegel“.
 
„Pati atmosfera man pasirodė labai nuostabi ir tai mane įkvėpė. Žmonės tikėjosi, kad permainos atves į geresnį gyvenimą. Tai buvo labai gražu, labai socialus laikas“, – sakė jis.

Nors Jungtinėse Valstijose B.Obamos populiarumas smuko, tačiau JAV vadovas tebėra labai populiarus Vokietijoje, kur lapkritį atliktos apklausos duomenimis, 44 proc. apklaustųjų jį laiko pavyzdiniu politiku. Populiarumu jis gerokai lenkia buvusį Vokietijos kanclerį Helmutą Schmidtą.

Didžiąją dalį miuziklo trupės sudaro JAV atlikėjai. B.Obamos vaidmenį atliks Jimmie Wilsonas  iš Detroito, o Michellės – Della Miles iš Hiustono.

„Jei viskas bus gerai, mes norėtume suplanuoti turą ir po Jungtines Valstijas“, – sakė organizatorius Patrickas Strese'as.

B.Obamos varžovas prezidento rinkimuose respublikonų senatorius Johnas McCainas ir jo pretendentė į viceprezidentus Sarah Palin miuzikle turės atskirus pasirodymus. Pastarajai pritars publiką kaitinančios tinklu prisidengusios merginos.

S.Palin vaidinsianti Tracy Plester atliks ir Hillary Clinton rolę.

Pasak miuziklo kūrėjų, aktyviai klausytis miuziklo galės ir jo žiūrovai – specialios mušamųjų ritmą perduodančios sėdynės leis jiems drauge jausti ritmą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius