Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melą Gibsoną užstojęs aktorius Gary Oldmanas kritikuojamas dėl antisemitinių komentarų

Žydų organizacijos antradienį griežtai kritikavo britų aktorių Gary Oldmaną už antisemitinius komentarus ginant Melą Gibsoną ir užsimenant, kad Holivudą valdo žydai.
Gary Oldmanas švenčia 56-ąjį gimtadienį
Gary Oldmanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tamsos riterio“ žvaigždė tuos komentarus išsakė interviu žurnalui „Playboy“, kalbėdamas apie liūdnai pagarsėjusią Melo Gibsono 2006 metų antisemitinę tiradą JAV šerifo pavaduotojo, kuris jį areštavo dėl vairavimo išgėrus, adresu.

„Melas Gibsonas yra mieste, kurį valdo žydai, ir pasakė blogą dalyką, nes iš tikrųjų įkando rankai, kuri, kaip spėju, jį maitino ir kuriai nebereikia jo maitinti, nes jis gavo pakankamai šlamančių“, – žurnalui sakė Gary Oldmanas.

Melas Gibsonas yra mieste, kurį valdo žydai, ir pasakė blogą dalyką, nes iš tikrųjų įkando rankai, kuri, kaip spėju, jį maitino ir kuriai nebereikia jo maitinti.

„Tiesiog galvoju, kad politinis nekorektiškumas yra nesąmonė“, – pridūrė jis.

Žydų lobistų grupė pareiškė, kad 56 metų aktorius „turėtų nusimanyti daugiau nei pabodusių antisemitinių tropų apie žydų kontrolę Holivude kartojimas“.

„Gary Oldmano pastabos neatsakingai duoda peno klasikiniam antisemitiniam gandui apie tariamą žydų kontrolę Holivude ir kino industrijoje“, – sakė Antidefamacijos lygos (ADL) direktorius Abrahamas H.Foxmanas.

„Melo Gibsono atstūmimas Holivude buvo ne buvimo „politiškai nekorektiškam“ klausimas, kaip užsimena ponas Oldmanas, o mokėjimas pasekmėmis už tai, kad jis pasirodė kaip fanatikas ir nekentėjas, – sakė jis. – Trikdo tai, kad poną Oldmaną, regis, papirko pono Gibsono iškreipta ir išankstinėmis nuostatomis grindžiama pasaulėžiūra“.

Nacių ieškančio „Simon Wiesenthal Center“ įkūrėjas rabinas Marvinas Hieras pridūrė: „Gary Oldmanas nori, kad žydai pamirštų tai, ką pasakė Melas Gibsonas. Tačiau tai, ką pasakė Gibsonas, buvo šūkis, kurį Adolfas Hitleris naudojo per holokaustą nužudydamas 6 mln. žydų. Jo paties komentaras, kad Holivudas yra „žydų valdomas“ miestas, turi labai pažįstamą grėsmingą skambesį, kuris yra visur esančių fanatikų ir antisemitų himnas“.

„Tai neturi nieko bendra su politiniu korektiškumu“, – sakoma jo pareiškime.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Melas Gibsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Melas Gibsonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius