Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grožio atlasas“: užburiantis rumunės fotoprojektas – odė moterų grožio įvairovei

Iš Rumunijos kilusi fotografė Mihaela Noroc (31 m.) pastaruosius ketverius metus keliauja po įvairiausius pasaulio kampelius, kur fotografuoja moteris savo projektui „Grožio atlasas“ („The Atlas of Beauty“).
„Grožio atlaso“ herojės
„Grožio atlaso“ herojės / Mihaelos Noroc nuotr.

Mihaela Noroc keliauja aplink pasaulį įamžindama moteriško grožio įvairovę skirtingose kultūrose ir aplinkoje.

Asmeninė nuotr./„Grožio atlaso“ autorė Mihaela Noroc
Asmeninė nuotr./„Grožio atlaso“ autorė Mihaela Noroc

Jos fotoprojekte kol kas yra moterų portretai iš beveik šešiasdešimties šalių, o šių metų rugsėjį ji ketina išleisti ir savo fotografijų knygą, kurioje bus 500 nuotraukų, papildytų įdomiomis herojų istorijomis.

Mihaela yra fotografavusi moteris visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Dažnu atveju gatvėje sutikusi nepažįstamą moterį fotografė nuotraukai padaryti teturi vieną minutę, tačiau kartais su savo heroje ji užtrunka ir kelias valandas, jeigu ši sutinka dar kartą susitikti – tada Mihaela ne tik ją fotografuoja, bet ir kalbasi, išklauso jos gyvenimo istoriją.

Dažniausiai moterys, kurias Mihaela fotografuoja, priešais profesionalią kamerą stoja pirmą kartą gyvenime, tačiau dėl to nuotraukos išeina tik dar autentiškesnės, natūralesnės ir gražesnės.

Pasaulį pakerėjusio projekto „Grožio atlasas“ autorė M.Noroc savo nuotraukomis pasidalijo ir su 15min skaitytojais.

Mihaelos Noroc nuotr./„Grožio atlaso“ herojė iš Peru
Mihaelos Noroc nuotr./„Grožio atlaso“ herojė iš Peru

Rumunė įsitikinusi, kad kiekvieną dieną visi esame apsupti grožio, bet esame pernelyg užsiėmę, jog jį pastebėtume. „Grožį galima rasti visur aplink mus: šypsenoje, dviejose maloniose akyse, keliose raukšlelėse, istorijoje, geste“, – sako ji.

„Mes turėtume išmokti būti savimi, bet tuo pačiu ir išmokti kitiems leisti būti savimi. Man grožis yra įvairovė, jis gali išmokyti mus būti tolerantiškesnius. Mes esame skirtingi, bet reikėtų suprasti, kad visi esame tos pačios šeimos nariai“, – sako fotografė.

Mihaelos Noroc nuotr./„Grožio atlaso“ herojės seserys iš Italijos
Mihaelos Noroc nuotr./„Grožio atlaso“ herojės seserys iš Italijos

Mihaela Noroc fotokamerą į rankas pirmą kartą paėmė būdama 16-os metų, o jos pirmaisiais modeliais tapo mama bei sesuo. Tačiau mokydamasi universitete Mihaela nesulaukė didelio savo dėstytojų palaikymo – jie ją atkalbėjo nuo svajonės tapti profesionalia fotografe. Ilgą laiką palikusi kamerą nuošalyje, ją rumunė vėl išsitraukė 2013 metais, viešėdama Etiopijoje, ir nuo tada nebepaleido iš rankų – tuomet ir atsirado jos fotoprojektas „Grožio atlasas“.

Iš pradžių Mihaela Noroc ir jos „Grožio atlasas“ buvo žinomi ir dėmesio sulaukė tik jos gimtojoje šalyje, tačiau ilgainiui jaunos fotografės gerbėjų ratas ir žinomumas smarkiai išaugo. Šiandien jos „Facebook“ paskyrą seka milijonas žmonių, o „Instagram“ tinkle ji turi dar beveik 200 tūkst. sekėjų. Iš pradžių Mihaela po įvairias šalis keliavo iš savo asmeninių santaupų, tačiau jos projektui išgarsėjus, atsirado ir rėmėjų, kurie paskatino ją „Grožio atlasui“ atiduoti visą savo laiką.

Pasaulį pakerėjusio projekto „Grožio atlasas“ autorė Mihaela Noroc dalijasi savo nuotraukomis ir su 15min:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius