Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio manija susuka smegenis: Ieškodami tobulybės virto baidyklėmis

Grožio kultas pramogų pasaulyje plačiai aptarinėjamas – kiek leidžiama būti natūraliai, iki kokios ribos vaikytis grožį dar protinga? Dažnai imamasi vieno paprasčiausio, tačiau skausmingo būdo – plastinės chirurgijos, kuri jau ne vieną pavertė monstru.
Pete'as Burnsas (dešinėje) su sutuoktiniu Michaelu Simpsonu
Pete'as Burnsas (dešinėje) su sutuoktiniu Michaelu Simpsonu / „Scanpix“ nuotr.

Pavyzdžiui, buvęs britų modelis Alicia Douvall, prieš kurį laiką prisipažinusi esanti priklausoma nuo plastinės chirurgijos, vėl pasirodė viešumoje nuo pjūvių ištinusiu veidu. 30-metė moteris, kadaise puošusi savo nuotraukomis žurnalų viršelius, taip apsėsta „tobulinimosi“ manijos, kad chirurgų padedama perkūrė savo nosies, skruostikaulių, akių ir net burnos formą. Britų chirurgams atsisakius  operuoti, ji išskirdo į JAV.

Anksčiau A.Douvall yra sakiusi, kad labai stengiasi suvaldyti savo potraukį į plastines operacijas. „Pasidariau jų tiek, kad nejaučiu savo pilvo, kairės krūties ir nieko po dešine ranka. Dariausi 15 krūtinės operacijų, keičiau akių formą ir nosį, dariausi veido patempimą. Mano filosofija tokia: „Jei galima pakeisti, pakeisiu“, – Dailymail.co.uk sakė moteris. 30-metė dar prieš metus prisipažino neretai pati ieškanti priekabių prie savo kūno, ir vylėsi, kad vieną dieną jai pavyks atsibusti laimingai.

Po naujosios operacijos A.Douvall atrodo taip.

Dariausi 15 krūtinės operacijų, keičiau akių formą ir nosį, dariausi veido patempimą. Mano filosofija tokia: „Jei galima pakeisti, pakeisiu.“Operacijos – ir kojoms

Nors dažniausiai rūpinamasi veidu, krūtine, kai kurie chirurgus kviečiasi gelbėtų ir kitų kūno vietų. Britų dainininkė Sandie Shaw, 1967-aisiais laimėjusi „Eurovizijos“ konkursą, užuot dariusi veido patempimus, nutarė šią technologiją panaudoti kitaip ir pasidaryti kojų patempimą, maža to, ji pasitrumpino vieną kojos pirštą, „palygino“ kitą ir pašalino visus kojos nykščio skaudulius. „Man patinka mano veidas, bet niekada nemėgau savo kojų. Padariau šią operaciją būdama 60-ies, tai dovana sau“, – sakė atlikėja.

Kojų operaciją pasidariusią Sandie Shaw pamatyti galite čia.

Beveik ne savo noru

Grupės „Dead or Alive“ vokalistas ir įkūrėjas Pete‘as Burnsas taip pat gali pasigirti neįtikėtinu veidu. Maža to, kad internete sklando gandas, jog homoseksualus 51 metų atlikėjas yra pasikeitęs lytį, jį pasaulyje pažįsta ne dėl to. Dabar P.Burnso veidas gerokai išsipūtęs, o bruožai nenatūralūs. Prieš metus atlikėjas laimėjo teisinę kovą prieš jį subjaurojusį chirurgą, tačiau pasirodęs Londono mados savaitėje buvo dar „gražesnis“. Tarsi pripūstą savo veidą jis išmargino auskarų eilėmis ant kaktos ir skruostikaulių. Ką gi, atrodo, jį tenkina dabartinė išvaizda.

Kaip dabar atrodo P.Burnsas, pamatyti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius