Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Guns N’ Roses“ dainoje girdimų aimanų istorija: jos – nesuvaidintos

Įrašinėjant albumą „Appetite for Destruction“ grupės „Guns N’ Roses“ lyderis Axlas Rose’as dainos „Rocket Queen“ versija nebuvo patenkintas. Jai trūko to, ką seniai dainoje panaudoti svajojo atlikėjas, bet nerado tai įgyvendinti padėsiančio asmens. Kaip tik tuo metu į grupės įrašų studiją Niujorke atėjo Adriana Smith.
Grupės „Guns N' Roses“ nariai Axlas Rose'as ir Slashas
Grupės „Guns N' Roses“ nariai Axlas Rose'as ir Slashas / Vida Press nuotr.

Tada 19-metė Adriana Smith dirbo striptizo klube ir siekė aktorės karjeros. Be to, dieną prieš nutrūko jos ir „Guns N’ Roses“ būgnininko Steveno Adlerio metus trukę santykiai. Mergina buvo supykusi ir ištroškusi keršto.

Atsirado galimybė Axlui išpildyti seną troškimą. Jis pasiteiravo merginos, ar ši nenorėtų išpildyti jo svajonės dainai „Rocket Queen“ įrašyti tikrus sekso garsus. Adriana nepraleido tokios progos ir sutiko padaryti tai „dėl grupės ir butelio „Jack Daniels“.

Apie neįprasto garso įrašo gamybą Adriana Smith po kelių dešimtmečių papasakojo „Mirror“.

„Visus išprašėme iš studijos. Pritemdėme šviesas, įrašų būdelėje buvo pagalvėlių, niekas nematė, kas vyko viduje. Kitoje būdelėje dirbo du vyrukai, kurie gavo dviejų valandų trukmės mūsų sekso garso įrašą.

(Seksas – red. past.) nebuvo labai romantiškas, aistringas ar karštas. Labiau dirbtinis, tačiau jiems pavyko įrašyti neblogų garsų“, – prisiminė Adriana.

Vadinama labiausiai pašėlusia grupe rokenrolo istorijoje, „Guns N’ Roses“ užsiiminėjo įvairia, dažnai nepriimtina veikla, tačiau retas kuris net ir populiariausias atlikėjas į dainą sugalvoja įterpti tikras aimanas. Garso inžinieriai turėjo net dviejų valandų trukmės įrašą, tačiau galutiniame kūrinio variante panaudotos tik geriausios 60 sekundžių. Jas išgirsti galite maždaug nuo antros dainos minutės.

VIDEO: Rocket Queen

Po neįprastos įrašų sesijos, kurią studijos darbuotojai turėjo ne kartą pertraukti dėl įsiaudrinusių meilužių nuverstos technikos, Adriana susimąstė, kaip į jos balsą dainoje, bet ne tokį, kokio įprastai tikimasi, reaguos jos tėvai ir kokią įtaką tai turės jos aktorės karjerai.

Žinoma, apie nuotykį įrašų būdelėje reikėjo prisipažinti ir buvusiam mylimajam grupės būgnininkui Stevenui. Tai Adriana padarė tik tada, kai jos vardas po Axlo Rose’o įtikinėjimų atsidūrė prie albumo išleidimo prisidėjusiųjų sąraše. Jame mergina buvo įrašyta kaip Adriana „Sex Machine“ Smith. Be abejo, po to tarp grupės narių atsirado įtampa.

„Guns N’ Roses“ lyderis vėliau atskleidė, kad šią dainą jis sukūrė ypatingai damai, kuri planavo įkurti grupę pavadinimu „Rocket Queen“ ir kad jis visada norėjo kažkur dainoje paslėpti orgazmo garsus.

„Appetite for Destruction“ vis dar yra vienas populiariausių visų laikų debiutinių albumų JAV, kurio kopijų visame pasaulyje parduota daugiau nei 30 mln. Jis išleistas 1987 m. liepos 21 d. Jį išleidus penketukas tapo ryškiausiomis žvaigždėmis.

1991 m. būgnininkas Stevenas Adleris, tuo metu turėjęs priklausomybę nuo heroino, buvo išmestas iš grupės, vėliau padavė „Guns N’ Roses“ į teismą, bet jame nesusitiko. Nariai pasirašė 2,25 mln. dolerių susitarimą.

Adriana atskleidė, kad po audringos įrašų sesijos būdelėje ji ir toliau keletą metų susitikinėjo su Axlu Rose’u. Grupės lyderis merginai net siūlė apsigyventi kartu su juo ir jo partnere, kad pastaroji galėtų „pamokyti ją, kaip užsiimti seksu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius