Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gwyneth Paltrow vaikus augina laikydamasi žydiškų tradicijų

Anksčiau žurnalistams aktorė Gwyneth Paltrow yra sakiusi, kad netiki jokia pasaulio religija. Tačiau po neseniai įvykusios televizijos laidos apie kilmę „Who Do You Think You Are?“, kurioje ji dalyvavo, moteris prasitarė norinti savo vaikus užauginti tikrais žydais.
Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gwyneth Paltrow

Amerikiečių aktorės tėvas buvo žydų kilmės kino prodiuseris Bruce‘as Paltrow ir ji prisipažino buvusi sujaudinta, kai sužinojo, kad jos šeima kilo iš įtakingų Rytų Europos žydų rabinų giminės. Garsios moters tėvo proprosenelis, kurio pavardė buvo Paltrowicz, buvo rabinas Novogrode, Lenkijoje.

Londone vykusio žydų labdaros renginio metu G.Paltrow viešai pasakė, kad jos šaknys įkvėpė ją savo vaikus, 7-erių dukrą Apple ir 5-erių sūnų Mosesą, auginti žydiškoje aplinkoje.

Šis sprendimas kiek netikėtas po jos praėjusių metų pasisakymų, kai aktorė pasakojo pati augusi mišraus – žydų ir krikščionių – tikėjimo šeimoje. „Tai buvo puikus derinys augti. Nors netikiu religija. Tikiu dvasingumu. Religija – visų pasaulio problemų priežastis“, – tada sakė aktorė.

Aktorė nėra žydė

Tiesa, vargu ar G.Paltrow galima laikyti žyde. Dailymail.co.uk apklausto genealogijos eksperto teigimu, religija perduodama per matriarchalinę – giminės moterų – liniją. Vadinasi, 38-erių aktorė, taip pat studijuojanti ir Kabalos mokymą, religinėje teisėje nebūtų laikoma tikra žyde, mat jos motina aktorė Blythe Danner yra krikščionė. Be to, G.Paltrow vyras ir vaikų tėvas, grupės „Coldplay“ vokalistas Chrisas Martinas, taip pat kilęs iš krikščioniškos šeimos.

Pasak genealogijos eksperto, aktorės pasisakymas galėjo reikšti tik tiek, kad ji nori, kad vaikai laikytųsi šabo, valgytų košerinį maistą ir švęstų judaizmo šventes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius