Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hercogienė Catherine – apie sūnaus George'o gimimą, norą grįžti namo ir iššūkius nepatyrusiems tėvams

Kembridžo hercogienė Catherine visas tris savo atžalas pasauliui pristatė ant St.Mary ligoninės Lindo sparno laiptų. Su į vystyklus susuktais mažyliais britų princo Williamo žmona pasirodė po gimdymo praėjus vos kelioms valandoms. Nors prieš susirinkusius pasaulio žiniasklaidos atstovus ji atrodė nepriekaištingai, Catherine prisipažino, kad tuo metu jautėsi visiškai priešingai.
Kembridžo hercogienė Catherine
Kembridžo hercogienė Catherine / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „People“, Kembridžo hercogienė dalyvavo „Happy Mum, Happy Baby“ podkaste, kurio vedėja – bestselerių autorė Giovanna Fletcher. Bendraudama su ja, princų George’o ir Louiso bei princesės Charlotte mama atskleidė, kad tą dieną ji iš tiesų baiminosi.

„Taip, šiek tiek bijojau, nemeluosiu, – apie 2013-aisiais gimusį pirmagimį ir jo pristatymą pasauliui kalbėjo Catherine.

Visi labai palaikė ir tiek Williamas, tiek aš žinojome, kad dėl to kiti labai džiaugėsi ir, žinai, mes labai dėkingi už visuomenės mums parodytą paramą. Tai, kad galime džiaugsmu ir padėka pasidalyti su visais, man buvo labai svarbu. Tačiau (baimė – red. past.) taip pat buvo susijusi su naujagimiu, nepatyrusiais tėvais ir nežinomybe, kas laukia, tad išgyvenome daug įvairių emocijų.“

„Scanpix“ nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas su sūnumi
„Scanpix“ nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas su sūnumi

Kembridžo hercogienė Catherine taip pat prisiminė akimirką, kuomet į rankas pirmą kartą paėmė savo sūnų George’ą. Jo ji susilaukė būdama 31-erių.

„Nuostabu. Nuostabu. Tai ypatinga (akimirka), kaip jau sakiau. Kaip žmogaus kūnas tai sugeba? Tai absoliučiai nepakartojama, – tęsė Catherine. – Jis buvo labai mielas, o man palengvėjo, kad jis buvo laimingas, sveikas berniukas.“

Kad gims sūnus, Kembridžo hercogai nežinojo iki pat jo gimimo. Pasirodo, pora norėjo būti nustebinta. Labiausiai Catherine iš tos dienos įsiminė jos vyro princo Williamo reakcija pamačius pirmagimį. Pasak podkaste kalbėjusios moters, princas Williamas „nuoširdžiai džiaugėsi“, o dėl to džiūgavo ir pati Catherine.

Nors pristatydama sūnų ant ligoninės laiptų hercogienė atrodė nepriekaištingai, ji prisipažino, kad pirmoji naktis po gimdymo buvo nelengva.

„Viską prisimenu lyg per miglą. Manau, taip, aš likau ligoninėje, bet prisimenu, kad tai buvo viena karščiausių dienų ir naktų, stipriai griaudėjo, tad neišsimiegojau, bet George’as – atvirkščiai, kas buvo labai gerai“, – 2013-ųjų vasaros įvykius prisiminė Catherine ir tęsė, jog ji labai norėjo grįžti namo, nes ligoninė jai asocijavosi su negalavimais (nėštumo metu ją kankino stiprus pykinimas).

„Tai nebuvo vieta, kurioje norėjau ilgai užsibūti. Troškau grįžti namo ir į normalų (ritmą)“, – tęsė ji.

Matto Porteouso nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais
Matto Porteouso nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais

Supažindinimą su George’u stebėjusiems žmonėms įsiminė ir kita graži akimirka – kaip princas Williamas pirmą kartą automobilio kėdutėje paguldytą sūnų deda ant galinės automobilio sėdynės. Nors iš šono atrodė, kad visa tai ėjosi kaip per sviestą, hercogienė Catherine atskleidė, kaip buvo iš tiesų.

„Galvojome „Ką dabar daryti? Suvystyti? Kaip tai veikia?“ Mes bandėme treniruotis su žaisliniu kūdikiu namuose, tačiau niekada niekas nevyksta taip, kaip suplanuoji, tad buvo gan sudėtinga tai daryti pasaulio akivaizdoje, – atskleidė ji. – Bet jam puikiai pavyko.“

„Scanpix“ nuotr./Princo Williamo ir hercogienės Catherine pirmagimis
„Scanpix“ nuotr./Princo Williamo ir hercogienės Catherine pirmagimis

Kaip save ir princą Williamą pavadino Catherine, tada dar nepatyrę tėvai nuvertino ir tai, kaip stipriai jų gyvenimai pasikeis namuose atsiradus kūdikiui.

„Gimus pirmam kūdikiui galvoji, kad viskas sugrįš į savas vėžes. Visiškai nuvertinau jo įtaką ir kaip jis pakeitė mūsų gyvenimas. Kol neturi vaikų, tol to nesupranti. Kad ir kiek planuosi ar tam ruošiesi, niekada nebūsi pasirengęs.

Mums prireikė šiek tiek laiko apsiprasti, bet, manau, tame ir slypi kūdikio gimimo grožis“, – pasakojo Catherine.

15min primena, kad Kembridžo hercogai princas Williamas ir Catherine šiuo metu augina tris vaikus – princus George’ą ir Louisą, gimusį 2018 metais, bei princesę Charlotte, pasaulį išvydusią 2015-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius