-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivude žolė žalesnė: per didžiausią sausrą Kalifornijoje žvaigždės begėdiškai eikvoja vandenį

Sakoma, kad pas kaimyną žolė visada žalesnė, tačiau kalbant apie Holivudą, tai – tikrų tikriausia tiesa. Daugiausia gyventojų turinti JAV valstija Kalifornija jau ketvirtus metus iš eilės kenčia nuo didžiulės sausros ir įvairiais būdais stengiasi tausoti vandens išteklius, tačiau žvaigždės be jokios gėdos švaisto vandenį, kad tik jų veja ir gėlynai būtų kaip iš atvirutės.
Jennifer Lopez kieme žolė žaliuoja nepaisant to, kad Kaliforniją kamuoja sausra
Jennifer Lopez kieme žolė žaliuoja nepaisant to, kad Kaliforniją kamuoja sausra / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Ekspertai skaičiuoja, kad šiemet Kalifornijos laukia patys sausiausi metai ir geriamo vandens 2015-ųjų pabaigoje valstijos rezervuaruose bus gerokai mažiau nei įprastai. Kalifornijos gyventojai raginami taupyti vandenį, tad žmonės masiškai tuština baseinus, retai laisto vejas, trumpiau prausiasi dušuose, o už vandens eikvojimą net gresia bauda. Tiesa, ji – viso labo simbolinė, tik 100 JAV dolerių. Žmonės prašo gubernatoriaus Jerry Browno pakelti baudą už vandens švaistymą bent iki 10 tūkst. JAV dolerių, nes 100 dolerių turtuoliams per menka motyvacija taupyti vandenį.

Ekspertų prognozės ir raginimai taupyti vandenį Los Andželo turtuoliams nė motais – kai kurios žvaigždės ir toliau gausiai laisto savo vejas nesukdamos galvos dėl tokių „menkų“ problemų, o sumokėti 100 dolerių bauda joms vieni niekai.

Fotografas Johnas Chapple'as išsiruošė į kelionę sraigtasparniu virš žvaigždžių pamėgtų rajonų, kad bent viešai sugėdintų tokias žvaigždes kaip Kim Kardashian, Khloe Kardashian, Jennifer Lopez, „Playboy“ įkūrėjas Hugh Hefneris, Jessica Simpson ar Barbra Streisand, kurių namuose žolė amžinai žalia, net jei už tvoros – sausra.

Kaip atrodo žalios žvaigždžių vejos, kai už tvoros – sausra, galite pamatyti ČIA.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sausra Kalifornijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sausra Kalifornijoje

Realybės šou žvaigždė Kim Kardashian neseniai tvirtino, kad dėl sausros galvą plauna tik kas penkias dienas, tačiau jos veja sako kai ką kita... Dykumoje fotografuotis nuogai – mielai, tačiau savo kieme Kim Kardashian nori žalumos.

„Kardashianų gėlės ir gyvatvorės tiesiog lenda mums į akis, – „New York Post“ sakė vienas jos kaimynas, paisantis raginimų taupyti vandenį. – Tai bjauru. Eidamas pro šalį net gali užuosti gaivą.“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kim Kardashian ir Kanye Westas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kim Kardashian ir Kanye Westas

Jennifer Lopez kaimynas sakė, kad ji jau buvo įspėta dėl vandens eikvojimo ir jos jau buvo prašyta rečiau laistyti veją, tačiau ji visiškai nekreipia į tai dėmesio.

„Ji leido suprasti, kad tai jai visai nerūpi. Ji sakė: „Tai aš sumokėsiu kažkokią baudą, ką daugiau jie man padarys?“ – „New York Post“ pasakojo vienas šaltinis.

AOP nuotr./Jennifer Lopez namai
AOP nuotr./Jennifer Lopez namai

Fotografui Johnui Chapple'ui pavyko sugėdinti dainininkę Barbrą Streisand, kuri sakė per pastaruosius kelis mėnesius stipriai sumažinusi vandens naudojimą, nors pažiūrėjus į jos kiemo nuotraukas sunku tuo patikėti. Vienas šaltinis „New York Post“ sakė, kad po Johno Chapple'o nuotraukų Barbra Streisand labai susigėdo ir žada dalies savo kiemo augalų visai nebelaistyti ir leisti jiems nudžiūti, o veją laistys dvigubai rečiau.

„Formulės 1“ boso milijardieriaus Bernie Ecclestone dukros Petros Stunt milžiniškuose rūmuose veja taip pat tobulai žalia, nors čia ji apskritai retai kada būna.

Tie, kuriems ne nusispjaut

Laimei, ne visos Holivudo žvaigždės tokios abejingos gamtosaugos problemoms. Štai aktorė Jennifer Aniston atsisakė daug laistymo reikalaujančio vynuogyno ir jo vietoje susodino sausrai atsparius sukulentus.

Nors Cher veja ir žalia, tačiau dainininkė ją bent sumažino – didelę jos dalį apsodino drėgmę sulaikančiomis palmėmis, o kitą dalį kiemo apsodinto sukulentais.

„Scanpix“ nuotr./Julia Roberts
„Scanpix“ nuotr./Julia Roberts

Savo veją aktorė Julia Roberts karts nuo karto saikingai palaisto, bet žolė jos kieme vietomis jau šiek tiek parudavusi.

Kai kurios žvaigždės, pavyzdžiui, Cameron Diaz ar Osbourne'ų šeimyna, tvirtina net ir tualete taupantys vandenį. „Vandenį nuleidžiu, tik jeigu padarau rimtesnį reikalą“, – tvirtina Cameron Diaz.

O štai dainininkė Lady Gaga, didžiąją laiko dalį praleidžianti Niujorke, paaukojo 25 tūkst. JAV dolerių vandens atsargų tyrimams Kalifornijos valstijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cameron Diaz
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cameron Diaz

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius