Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo aktorius Seanas Pennas lankosi „įkvepiančioje“ Libijoje

Holivudo žvaigždė Seanas Pennas antradienį atskrido į sukilimo prieš Libijos diktatorių Muamarą Kadhafi lopšiu laikomą Bengazį, kad galėtų čia įvertinti humanitarinės pagalbos vietos gyventojams poreikius.
Seanas Pennas
Seanas Pennas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Seanas Pennas

„Tai pirmas mano vizitas į įkvepiančią Libiją. Mane įkvėpė šis arabiškas salto ir esu čia, kad galėčiau suvokti, kokią humanitarinę pagalbą galima būtų suteikti“, – sakė S.Pennas žurnalistams Bengazio oro uoste.

Iš Egipto į Libiją atskridęs aktorius turėtų susitikti su šalyje jau veikiančių humanitarinės pagalbos organizacijų atstovais ir aukšto rango pareigūnais bei pulkininką M.Kadhafi nuvertusio sukilimo lyderiais.

„Neįtikėtina, kas darosi šioje pasaulio dalyje, ar tai būtų Tunisas, Egiptas, ar Libija. Tai man labai svarbūs momentai. Esu čia dėl jų“, – sakė aktorius, ranka rodydamas pergalės ženklą nedideliam būreliui žmonių oro uoste.

„Dėl to, kas čia vyksta, labai svarbu pamatyti, kokios humanitarinės pagalbos reikia“, – sakė žmogaus teisių aktyvistas pridurdamas, kad Libijoje ketina būti „porą dienų“.

Praėjusį penktadienį dviejų „Oskarų“ laureatas S.Pennas drauge su tūkstantine minia dalyvavo Kairo Tahriro aikštėje vykusiame proteste prieš Egipto karinius vadovus, perėmusius vadovavimą šaliai po to, kai vasarį buvo nuverstas šalies prezidentas Hosni Mubarakas, reikalaudami paskubinti valdžios perdavimo procesą civilinei vyriausybei.

S.Pennas yra apdovanotas „Oskarais“ už vaidmenis 2004 metų filme „Mistinė upė“ ir 2009 metų juostoje „Milkas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius