Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo žvaigždė Costneris padės valyti Meksikos įlankoje tebeplūstančią naftą

Holivudo aktorius ir režisierius Kevinas Costneris su britų naftos milžinės „British Petroleum“ (BP) operacijų vadovu Dougu Suttlesu paskelbė panaudosiantys „išradimą“, kuris esą padės išvalyti nafta užterštus Meksikos įlankos vandenis.
Kevinas Costneris
Kevinas Costneris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atvykau ne tapti padėties gelbėtoju, o dalyvauti“, – susijaudinęs K.Costneris penktadienį sakė žurnalistams, pristatydamas savo gamtos apsaugos kompanijos sukurtą prietaisą, skirtą naftos teršalams iš vandens siurbti.

D.Suttlesas savo ruožtu pranešė, kad BP iš K.Costneriui priklausančios kompanijos „Ocean Therapy Solutions“ įsigijo 32 naftą nuo vandens atskiriančias centrifugas.

„Tai tikra technologija, pagrįsta tikru mokslu“, – sakė BP pareigūnas, kuris yra mechanikos inžinierius.

K.Costnerio pasiūlyti naftos separatoriai V–20, kurie bus naudojami su kitomis technologijomis, padės BP kasdien surinkti iki 128 tūkst. barelių naftos Meksikos įlankoje ir užterštose pakrantėse, nurodė D.Suttlesas.Atvykau ne tapti padėties gelbėtoju, o dalyvauti.

Iš BP priklausančio pažeisto naftos gręžinio netoli Luizianos krantų kasdien išsilieja apie 60 tūkst. barelių naftos, rodo JAV Vvyriausybės paskelbti naujausi duomenys.

„Ocean Therapy Solutions“ specialistai sakė, kad dauguma laivuose įrengtų naujųjų centrifugų ateinančias 60 dienų valys vandenį 193 kilometrų ilgio ruože prie Luizianos krantų.

K.Costneris ir jo kompanijos atstovai tvirtina, kad kiekvienas toks agregatas per minutę gali išvalyti apie 757 litrus nafta užteršto vandens ir kad abiejų skysčių grynumas po šios procedūros siekia 99 proc., nenaudojant jokių cheminių arba biologinių preparatų.

Palyginimui: tradiciniu naftos plėvelės nugriebimo metodu surenkamame skystyje vidutiniškai būna tik 20 proc. naftos, o likusią dalį sudaro vanduo.

Šiuos duomenis K.Costneris pateikė birželio 9 dieną vykusiame JAV Atstovų Rūmų Mokslo ir technologijų komiteto posėdyje.

Šiuo metu BP ir JAV Pakrančių sargyba yra pasiuntusi daugiau nei 200 naftą renkančių laivų. Be to, Meksikos įlankoje ištiesta šimtai kilometrų apsauginių plūdurų, iš dalies sulaikančių teršalus.

BP ir JAV tarnybos taip pat naudoja cheminius naftos dispergentus, kurių poveikis aplinkai vertinamas labai prieštaringai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius