Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo žvaigždė George'as Clooney Sudane užsikrėtė maliarija (video)

Holivudo žvaigždė ir žmogaus teisių aktyvistas George'as Clooney per pastarąją kelionę į Sudaną, kuriame vyko istorinis referendumas dėl pietinio regiono nepriklausomybės, užsikrėtė maliarija ir išgyveno „dešimt blogų dienų“.
George'as Clooney
George'as Clooney / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jis pranešė viename interviu, kuris bus parodytas penktadienį.

Aktorius juokaudamas sutiko, kad maliarijos sukėlėjais užkrėstą uodą jam tikriausiai pasiuntė Sudano prezidentas Omaras al Beshiras, kurio Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) ieško dėl įtariamų karo nusikaltimų ir genocido.

„Spėju, kad tas uodas pažvelgė į mane Džuboje ir pamanė, kad esu baris“, – turėdamas omenyje vieną Pietų Sudano etninių grupių pridūrė G.Clooney duodamas interviu naujajam televizijos CNN pokalbių laidų vedėjui Piersui Morganui.

P.Morganas, kuris šią savaitę kabelinėje naujienų televizijoje pakeitė veteraną Larry Kingą, paklausė, ar G.Clooney manantis, kad O.al Beshiras „pasiuntė nesveikai kerštingų uodų būrį, kad nusitaikytų į jus, kai tik atvyksite.“

„Taip, – atsakė aktorius, tęsdamas pokštą. – Manau, kad taip.“

Maliarija užsikrėtusiam žmogui smarkiai pakyla temperatūra, skauda raumenis, apima pykinimas ir viduriavimas, taip pat pagelsta oda ir akių baltymai. G.Clooney sakė persirgęs šia liga jau antrą kartą, tačiau jos simptomų nekomentavo.

Aktoriaus atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad žvaigždė dabar jau vėl sveikas.

„George'as visiškai pasveiko nuo maliarijos, kuria užsikrėtė Sudane pirmą sausio savaitę. Jam tai buvo jau antras užsikrėtimas“, – nurodė atstovas.

G.Clooney sausio pradžioje lankėsi Sudano pietuose, demonstruodamas palaikymą neturtingam regionui, kuriame gyvena daugiausia krikščionys afrikiečiai, prieš referendumą dėl atsiskyrimo nuo Šiaurės Sudano, kuriame gyvena daugiausia musulmonai arabai. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius