-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo žvaigždė Gibsonas grįžta prie aktoriaus karjeros

Holivudo žvaigždė Melas Gibsonas jau aštuonerius metus nesukūrė pagrindinio vaidmens jokiame dideliame filme, tačiau ne dėl žiniasklaidos plačiai paviešintų jo asmeninių problemų, o veikiau dėl to, kad aktorystė buvo jam nusibodusi.
Melas Gibsonas
Melas Gibsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Holivudas

Tačiau dabar M.Gibsonas sako, kad nuobodulys praėjo ir kad vėl jaučiasi turintis ką pasiūlyti žiūrovams, kurie nuo penktadienio gali jį pamatyti filme apie kerštą „Tamsos pakraštys“. „Buvau šiek tiek išsikvėpęs. Tiesiog buvau pavargęs ir nuobodžiavau“, – žvaigždė neseniai sakė žurnalistams apie laikotarpį nuo 2002 metais pasirodžiusios filmo „Ženklai“, kuriame vaizduojamas ateivių įsiveržimas į Žemę.

„Oskarą“ už 1995 metų filmo „Narsioji širdis“ režisūrą pelnęs M.Gibsonas per tą laikotarpį sukūrė didelio pasisekimo sulaukusius filmus „Kristaus kančia“ ir „Apokalipto“ (Apocalypto).

Tačiau žiniasklaidos dėmesį M.Gibsono asmeninės problemos tikriausiai traukė netgi labiau negu jo darbai. M.Gibsonas kelis kartus buvo sulaikytas dėl vairavimo išgėrus, o 2006 metais jį sulaikančiam pareigūnui garsenybė išsakė antisemitinių pastabų. Vėliau jis atsiprašė dėl to incidento ir gydėsi nuo alkoholizmo.

Pastaruoju metu bulvarinė žiniasklaida uoliai aptarinėjo jo skyrybas su žmona, naują gyvenimo draugę, su kuria M.Gibsonas susilaukė dukros.  Tačiau svarbiausi filmai su šiuo aktoriumi, sukurti praeito amžiaus 9–ame ir 10–ame dešimtmečiais, tebėra populiarūs, o naujoje kino juostoje „Tamsos pakraštys“ M.Gibsonas grįžta prie veiksmo filmų žanro, kuriame jis jau spėjo įsiamžinti vaidmenimis filmuose „Pašėlęs Maksas“, „Išpirka“, „Sumokėti viską“ ir „Mirtinas ginklas“.

Filmą „Tamsos pakraštys“, sukurtą pagal tokio paties pavadinimo televizijos BBC miniserialą, režisavo Martinas Campbellas, kuris 2006 metais sukūrė filmą apie Džeimsą Bondą „007 Kazino Royale“ .

 Naujoje kino juostoje M.Gibsonas vaidina Bostono policijos žmogžudysčių skyriaus detektyvą Tomą Kreiveną, kurio vienintelė dukra Ema, suvaidinta Bojanos Novakovič, nužudomą prie jo namų laiptų, tėvo akivaizdoje.

Kreivenas pradeda tirti 24 metų dukros nužudymą ir jos slaptą gyvenimą, kuris detektyvą atveda į verslo machinacijų ir slaptų susitarimų su vyriausybe pasaulį.  M.Gibsonas pripažįsta, kad jam patinka vaidinti šeimos nario netekusius ir už teisybę kovojančius personažus.

„Tai sena tema, neatsiejama nuo daugumos mitų apie didvyrius. Kažkas sėja neteisybę, o kažkam tenka visa tai ištaisyti“, – aiškino jis.  M.Gibsonas grįžo prie aktorystės, nes galvojo, jog „vėl turi ką pasiūlyti“, taip pat buvo įsitikinęs, kad „Tamsos pakraščio“ istoriją verta papasakoti. Jis niekada nebuvo paskelbęs, kad baigia aktoriaus karjerą, „tik pagalvojau, kad galėčiau kurį laiką pabūti tolėliau“.

Panašu, kad aktorius yra pasiryžęs atsigriebti už pastarąją pertrauką.  Šiemet turėtų pasirodyti filmas „Bebras“, o M.Gibsonas jame vaidina depresijos kankinamą vyrą, kuriam gyvenimo išbandymus padeda ištverti pirštinė lėlė. Tame filme taip pat vaidina Holivudo aktorė Jodi Foster.
Vėliau M.Gibsonas imsis vaidmens filme „Kaip praleidau vasaros atostogas“, pasakojančiame apie Meksikos kalėjime įstrigusį amerikietį. Tikimasi, kad tas filmas kino teatruose pasirodys 2011 metais.

Tačiau panašu, kad M.Gibsoną labiausiai jaudina galimybė sukurti filmą apie vikingus, kuriame vaidins Holivudo žvaigždė Leonardo DiCaprio. Šis projektas išpildys pirmąją jo kinematografijos viziją, kuri M.Gibsonui pirmąkart atėjo į galvą, kai jam tebuvo 16 metų.

„Man patinka istorija, – sakė jis. – Mėgstu įsivaizduoti, kas vyko anksčiau, ypač kai aiškiai neįsivaizduojame, kaip tai vyko – galbūt idealizuojame, rūpinamės (kad siužetas) būtų tinkamas filmui ir galbūt netgi perlenkiame lazdą.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius