Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atvyksta skandalingojo britų muzikanto Pete'o Doherty bendražygiai

Į Lietuvą lapkričio 23 dieną atvyksta dviejų itin skandalingų Didžiosios Britanijos grupių, kurių lyderis – ekscentriškasis Pete‘as Doherty, būgnininkai.
„Babyshambles“
„Babyshambles“ / „Lofto“ nuotr.
Temos: 2 Muzika „Loftas“

Adamas Ficekas ir Gary Powellis suvienijo savo kirčius bei muzikinius skonius ir sukūrė duetą pavadinimu „London Guns“: abu vyrukai paeiliui muša būgnus, o tarpuose suka indie electro plokšteles. Minia šėlsta ir turbūt, žinoma, ne be nostalgijos grupėms, kuriose jie grojo: „The Libertines“, „Babyshambles“ ir „Dirty Pretty Things“.

Renginio paskelbimo proga dalinamės išskirtiniu interviu, kuriame Adamas Ficekas su „Lofto“ atstove Inga Norke kalba apie Doherty, gyvenimo pokyčius ir buvimą populiariu Londone. Apie Kate Moss jis tepasakė: „ji puiki ir miela moteris“.

Adamai, kas tavo gyvenime atsitiko nuo tada, kai paskutinį kartą matėmės Centriniame Londone?

Na, gal šį bei tą net ir žinai – atleido iš grupės (vėliau atleido ir grupę), man gimė vaikas, šiek tiek buvau supanikavęs, buvo teisinių procesų, viskas išsisprendė.

Kadangi jau atvyksti į Vilnių, išduok savo pavardės kilmę... Ficek...

(Šypsosi) Tiesą pasakius, daug nežinau apie savo lenkiškas šaknis. Mūsų giminėje tai nebuvo išsamiai atpasakota – greičiausiai dėl negatyvių prisiminimų, kurie giminę lydėjo nuo Antrojo Pasaulinio karo metų. Tačiau Ficek buvo mano močiutė, kuri pabėgo iš Lenkijos karo metais. Iš tiesų, tai labai gaila, kad mažai žinau apie savo kilmę – tai labai svarbu žinoti kievienam.

Lofto nuotr./Adamas Ficekas ia London Guns
„Lofto“ nuotr./Adamas Ficekas iš „London Guns“

Ar manai, kad žmonėms buvo sudaromas netinkamas „Babyshambles“ įvaizdis?

Tikrai taip. Visų pirma, kas mūsų gerai nežino, galvoja, kad visi mes narkomanai skandalistai. Tačiau tik Peteris turi problemų. Peterio bėda, kad jis turi potraukį pakalbėti su tabloidine žiniasklaida bet kokiom aplinkybėm, bet kuriuo paros metu... (o juk žiniasklaida, galima sakyti, kartu su juo eina miegoti ir keliasi)… O jie tuo pasinaudoja ir išpučia kokį nors bereikšmį skandalą. Tačiau lažinuosi, didžioji dalis, kurie skaito tabloidus ir žino jo viso gyvenimo istoriją, nežino nė vienos „Babyshambles“ dainos.

O kaip tu patekai į grupę?

Kai Peterį išmetė iš „The Libertines“, jis sukūrė savo grupę – „Babyshambles“. Taigi, man paskambino Patas Waldenas, tuo metu grojęs su Doherty. Buvo 2005 metų žiema. Jiems reikėjo būgnininko. Po pirmosios repeticijos, į kurią Peteris atėjo dešimčiai minučių, kitą dieną mes grojome „Brixton Academy“. Eidamas ant scenos nežinojau pusės dainų.

VIDEO: The Babyshambles Glastonbury 2007 Albion Back From The Dead

Tu ilgą laiką gyvenai šalia live fast die young idilės…

Taip, skamba idealistiškai, bet toli gražu taip nėra. Iš arti atrodo viskas kur kas blogiau.

Ar iš labai arti? Ar po tiek laiko vis dar jaudiniesi dėl Peterio?

(atmestinu tonu) Jaudindavausi. Bet supratau, kad iš tiesų jis yra stiprus ir protingas žmogus ir galėtų susitvarkyti savo bėdas, bet... Bet jam, matyt, taip patogiau. Jis būna nemiegojęs dešimt parų. Daktarai sakė, jo širdis sustos po septintos paros, bet ne.

O kur dabar yra Doherty? Kažkaip nebesimato jo laikraščių pirmuosiuose puslapiuose.

Žinok, mes nebebendraujame. Anksčiau jaudindavavausi dėl jo, bet dabar tiesiog nebesimatom. Su kitais „Babyshambles“ nariais taip pat nesusitinkam.

Vėl esi naujokas muzikoje su nauju projektu „London Guns“ – koks jausmas vieną dieną groti Wembley stadione su „Babyshambles“, o paskui ir vėl groti mažesniuose klubuose su naujais projektais?

Šou yra šou – nėra jokio skirtumo, kur jis yra rengiamas. Priviliok daugiau žiniasklaidos dėmesio ir šou bus didesnis. Daryk jį be žiniasklaidos – tik žmonėm susidomėjusiems muzika – jis bus mažesnis. Viskas logiška.

VIDEO: London Guns

Kada ir kaip susipažinai su Gary?

Pirmą kartą Gary sutikau diskotekoje 1992 m. Jis tuo metu išgyveno „De La Soul“ muzikos etapą, o aš buvau įnikęs į „Public Enemy“. Vėliau visą vakarą prasiginčijome kurio kompiuterio procesorius yra greitesnis – commodore amiga ar atari st. Vėliau supratome, kad ginčytis nėra prasmės ir žaidėme „Sega“.

Akivaizdu, kad su Gary turite kelis bendrumus, apie kuriuos žino visi rokenrolo mėgėjai. Abu grojote būgnais legendinėse grupėse, kurių lyderiu buvo ekscentrikas Pete’as Doherty. Dar kažkas jus sieja?

Mes abu vienodai gerai valdome abi rankas – ir kairę, ir dešinę.
Mes abu esame gimę tą pačią dieną.
Abu mėgstame Woody Alleno filmus.

Pasakojai, kad Londone sunku gauti spaudos dėmesio, jei esi muzikantas. Ypač žiniasklaidos apie muziką dėmesio...

Taip, vis dar muzikos žiniasklaidos dėmesys čia kainuoja labai daug.

Taigi papasakok, ką išgirsime iš tavęs ir Gary „Lofte“ jau lapkričio 23 d.

Gary muš būgnus, aš grosiu gitara – visa tai jungsime su indie electro muzika. Dažnai tai būna absoliučiai nesveikai stipri improvizacija.

Manai Gary geresnis būgnininkas nei tu?

Taip, jis gerai kerta būgnus, tačiau aš pakraunu jam mušdamas lėkštes.

Tavo nuomone, kas šiuo metu Londone hitas, o kas atgyvenę?

Hitas – spalvotos stipraus medvilninio audinio kelnės. Atgyvenę –  žurnalai apie muziką.

VIDEO: The Libertines - Up The Bracket ( Live at Jools Holland)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius