Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilja Averbuchas: „Sukūriau miuziklą ne tik dailiojo čiuožimo, bet ir teatro mėgėjams“

Aleksejus Jagudinas, Tatjana Navka, Romanas Kastomarovas, Oksana Domnina, Maksimas Marininas – tai pavardės tik kelių dailiojo čiuožimo čempionų, žadančių neregėtą reginį vilniečiams ir miesto svečiams skambiu pavadinimu „Small stories of a Big City“. Idėj sukurti tokį miuziklą kilo čiuožimo legendos Iljos Averbucho galvoje. Dar neprasidėjus pačiam šou, generalinės repeticijos metu, I.Averbuchas, tvirtai įsikibęs į mikrofoną, dalijo čiuožėjams pastabas.
Ilja Averbucho treniruotės akimirka
Ilja Averbuchas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Lengvas it plunksnelė Ilja skrajojo ledo arena, o čiuožėjai atliko įmantrius piruetus, sukinius ar tiesiog, ištiesę vieną koją, šiek tiek primindami gerves, slydo ledu. Tuo tarpu ledo šou sumanytojas skvarbiu žvilgsniu tyrė kiekvieną ir nevengė dalinti pastabų.

Miuzikle originalių idėjų generatorius, pastatymų ant ledo autorius, dailiojo čiuožimo legenda Ilja Averbuchas pranoko pats save – šiame grandioziniame šou originalią muziką ir dekoracijas lydi spalvinga daugiau nei 12 tūkstančių šviesų ir vandens efektų palyda, o savo didingumu ši programa nustebino net Londono olimpinių žaidynių žiūrovus.

Šį kartą projekto režisierius I.Averbuchas kūrė ne tik dailiojo čiuožimo gurmanams. Jis atsigręžė ir į teatro publiką. „Siekiu sukurti visiškai naują pasirodymų ant ledo žanrą, kuris būtų patrauklus ne tik dailiojo čiuožimo gerbėjams, įspūdingų šou vertintojams, bet ir teatro publikai“, – sakė dailiojo čiuožimo ikona.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ilja Averbucho treniruotės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ilja Averbucho treniruotės akimirka

Šiame pastatyme dailiojo čiuožimo čempionai pasirodo naujame – aktorių ant ledo – amplua. Jie atlieka ne tik sudėtingiausius, kvapą gniaužiančius sukinius ant ledo, bet ir kuria teatrališkus vaidmenis. Naujoje istorijoje apie meilę veikia Charlie Chaplino filmų herojai, kuriuos vienija garsiojo komiko personažas.

Pasirodys ir septynmetė lietuvė

Tarp dailiojo čiuožimo grandų, daugkartinių, olimpinių, pasaulio ar Europos čempionų pasirodė bei sukinius darė mažytė mergaitė. Ne vienam kilo klausimas – ką gi ji veikia ant ledo, šalia Rusijos čiuožėjų? Pasirodo, tai septynmetė Jogailė Aglinskytė, kartu su trupe pasirodžiusi Klaipėdoje, Vilniuje ir tikrai čiuošianti Kaune.

Portalo Žmonės.lt žiniomis, mergaitę čiuožėjas pasirinko ne tik dėl nepakartojamo ir veik tobulo čiuožimo, bet ir dėl to, kad ji puikiausiai atitiko reikiamą ūgį.

Jogailė Aglinskytė
Jogailė Aglinskytė (kairėje)

Trumpai apie dailiojo čiuožimo virtuozus

Būdama vos penkerių metukų Tatjana Navka be gailesčio savo pirmuosius riedučius iškeitė į pačiūžas. Šiuo žingsniu mergaitė pakeitė savo likimą ir tapo Rusijos dailiojo čiuožimo superžvaigžde, pasaulio bei olimpiadų čempione. T.Navka čiuožėjos karjerą kūrė ne tik ant ledo. Ji garsėjo erotinėmis fotosesijomis ir nuolat sukiojosi Rusijos šou verslo ryklių pašonėje. Tačiau tikrąjį medalių kraitį talentinga moteris pradėjo krauti tik tuomet, kai jai į porą dailiojo čiuožimo treneriai parinko garsųjį Romaną Kostomarovą. Čiuoždami poroje Tatjana ir Romanas be žodžių jaučia kiekvieną partnerio impulsą, šokyje demonstruoja didelį atsidavimą ir begalinę aistrą vienas kitam.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ilja Averbucho treniruotės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ilja Averbucho treniruotės akimirka

Ne mažiau garsus yra ir Maksimas Marininas, kurio sportinė karjera klostėsi labai sudėtingai iki tol, kol jis ant ledo pradėjo suktis su gražuole Tatjana Totmianina. Nuo pat pirmojo poros susitikimo juos jungia nuoširdi draugystė ir pasitikėjimas. T.Totmianinos karjeros nesustabdė net į pasaulį atėjęs vaikas, kurio sportininkė susilaukė nuo garsaus dailiojo čiuožimo meistro Aleksejaus Jagudino. Dėl vietos Tatjanos širdyje konkuravęs su populiariuoju Eugenijumi Pliuščenka, A.Jagudinas miuzikle „Small stories of A Big City“ pasirodo su savo didžiąja meile – Tatjana.

Kokio ledo šou tikėtis?

„Small stories of A Big City“ – spalvingas spektaklis, kuriame persipina tikras ir išgalvotas gyvenimas, dailusis čiuožimas ir originalios dainos, šokiai ir akrobatika, teatras ir šou. Reginys, kuriame galinga jėga atsiskleidžia meilės, grožio ir ledo magija. Tai miuziklas, kurį pamatyti privalo kiekvienas – nuo save gerbiančio teatro žinovo iki paprasto, estetiką vertinančio žiūrovo.

Visų laikų įspūdingiausias šou ant ledo lapkričio 26 dieną – Vilniaus Pramogų arenoje ir 28 dieną Kauno Žalgirio arenoje.

Praleidote šį nepakartojamą dailiojo čiuožimo reginį? Nieko – siūlome pasižiūrėti vaizdo medžiagą iš Vilniuje vykusio šou, specialiai portalams Žmonės.lt ir 15min.lt parengtą vaizdo reportažą iš „Small stories of a Big City“ repeticijos:

VIDEO: Известные фигуристы преподали урок журналистам

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius