-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano muzikos platforma nuo albumų viršelių pašalino moterų atvaizdus: atsikirto ir garsenybės

Kai kuriose šalyse moterų teisės vis dar yra stipriai suvaržytos. Iranas – viena tokių. Čia gyvenančioms moterims draudžiama mėgautis tomis pačiomis privilegijomis ir teisėmis, kokias turi vyrai. Kad įrodytų, jog moterų teisės šalies atstovams tikrai nerūpi, Irano muzikos platformose nuo albumų ir singlų viršelių pašalinti moterų atvaizdai, net jei ant jų pozuoja ryškiausios pasaulio dainininkės.
Cardi B ir Bruno Marso singlo originalus ir Irane naudojamas viršeliai
Cardi B ir Bruno Marso singlo originalus ir Irane naudojamas viršeliai / Melovaz.net

Popmuzikos žvaigždžių, tokių kaip Lady Gaga, Taylor Swift, Camila Cabello vardai ir veidai yra atpažįstami visame pasaulyje. Jos vertinamos dėl įspūdingų pasirodymų, galingų balsų ir drąsaus stiliaus. Tačiau kai kuriose šalyse jų įvaizdis yra pakoreguojamas taip, kad atitiktų tos kultūros standartus. Irane nuo atlikėjų albumų viršelių moterys yra visiškai pašalinamos.

Tai pastebėję ryškiausių pasaulio muzikos žvaigždžių gerbėjai socialiniuose tinkluose ėmė reikšti pasipiktinimą. Vienas pirmųjų buvo „IzzRaifHarz“ tviteryje pasivadinęs internautas, pastebėjęs, kad Irano muzikos platformoje Melovaz.net ant albumų ir singlų viršelių neliko garsiausių dainininkių atvaizdų.

Šiuo pastebėjimu pasidalijo ir kultūros naujienų paskyra „PopCrave“. Jos įrašą pamačiusi Iggy Azalea, kurios albumą taip pat galima rasti anksčiau minėtoje platformoje, atkirto: „Kas juokiasi paskutinis, nes kiekvienoje dainoje užsimenu apie vaginą, tad kas iš tiesų laimėjo?“

Nuotraukų, paveikslėlių ir albumų viršelių retušavimas yra vienas iš būdų, kaip apribojama moterų saviraiška, ypatingai muzikoje. Apribojimus sukūrė pati Irano vyriausybė, remdamasi islamo taisyklėmis. Šalyje draudžiama bet kokiomis aplinkybėmis moteriai viešumoje pasirodyti neprisidengusiai kūno. Pasirodo, tai galioja ir toms moterims, kurios nepraktikuoja šios religijos ir negyvena ar nesilanko šalyje.

Tuo tarpu Saudo Arabijoje pardavinėjamų atlikėjų albumų viršeliai taip pat neišvengia pokyčių. Jei ant jo pozuojanti dainininkė atidengusi per daug kūno, jis yra uždengiamas arba padaroma taip, kad vietoje viso atlikėjos kūno matytųsi tik jos veidas.

Discorg.com/Albumo viršelio pokyčiai Saudo Arabijoje
Discorg.com/Albumo viršelio pokyčiai Saudo Arabijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius