Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įrašų klastojimu apkaltinta ukrainiečių „TikTok“ žvaigždė: „Tai nerealus mąstymas“

Ukrainoje gyvenanti Kristina Korban sako, kad ji buvo apkaltinta dezinformacijos skleidimu Rusijos invazijos metu. Mergina pateikia naujienas apie savo šeimą ir dabartinę padėtį šalyje ir teigia, kad toks kaltinimas yra nepgrįstas.
Kristina Korban
Kristina Korban / Socialinių tinklų nuotr.

Kristina Korban „TikTok“ paskyroje (@kristinakorbs) turi daugiau kaip 630 000 sekėjų ir, jos manymu, naudojasi šia platforma, kad informuotų savo žiūrovus apie tai, ką reiškia gyventi karo zonoje.

Anksčiau ji skelbė vaizdo įrašus apie finansus ir investicijas, o dabar 32-ejų metų mergina pateikia naujienas apie savo šeimą ir dabartinę padėtį šalyje.

Kristina taip pat pardavinėja prekes ir gautas lėšas skiria šeimoms Ukrainoje, kurioms reikia pagalbos.

Tačiau mergina „Insider“ pasakojo, kad jos komentarų skiltyje gausu nevienareikšmių reakcijų ir ne visi žiūrovai jos teiginius priima už gryną pinigą.

Kristina tikino, kad „TikToke“ yra tikra moteris: „Kai kurie žmonės mano, kad esu sukčiautoja ir kad esu ne Ukrainoje. Jie teigia, kad tai netikra. Kad nėra jokio karo.

Ir jie tikisi, kad jei aš nesu fronto linijoje, vadinasi, manęs nėra Ukrainoje. Ir tai man jau yra toks dezinformuojantis mąstymas. Tai labai nerealus mąstymas, kurį turi kai kurie žmonės.“

Tiesa, per karą vis dėlto buvo pastebima dezinformacija. Paaiškėjo, kad kai kurie vaizdo įrašai, kuriuose teigiama, kad tai Rusijos invazijos filmuota medžiaga, buvo paimti iš vaizdo žaidimų ir kitų konfliktų.

„Mes ir toliau atidžiai stebime situaciją, didiname išteklius, kad reaguotume į atsirandančias tendencijas ir pašalintume smurtinį turinį, įskaitant žalingą dezinformaciją ir smurto skatinimą“, – sakė „TikTok“ atstovas spaudai. „Taip pat bendradarbiaujame su nepriklausomomis faktų tikrinimo organizacijomis, kad dar labiau prisidėtume prie pastangų padėti „TikTok“ išlikti saugia ir autentiška vieta.“

Kristina ne pelno siekiančioje lėšų rinkimo svetainėje „Chuffed“ pradėjo aukų Ukrainos žmonėms kampaniją.

Svetainės duomenimis, rašymo metu buvo surinkta daugiau nei 30 000 JAV dolerių tiems, kurie mūšyje neteko savo sūnų, tiems, kurie negauna atlyginimo, ir pagyvenusiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius