-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš komos atsibudęs australas pradėjo laisvai kalbėti kinų kalba

Jaunas australas Benas McMahonas (22 m.) neprisimena siaubingos automobilio avarijos, po kurios savaitę prabuvo komoje, tačiau atsibudęs jis lyg niekur nieko pradėjo kalbėti sklandžia kinų kalba!
Benas McMahonas
Benas McMahonas / Kadras iš vaizdo įrašo
Temos: 1 Koma

Australo gyvenimą pakeitusi avariją įvyko 2012-aisiais. Kaip rašo „IJR Review“, vaikino tėvai nesitvėrė džiaugsmu sužinoję, kad jų sūnui viskas bus gerai, bet tuo pačiu jie buvo šokiruoti dėl iš niekur atsiradusio Beno gebėjimo kalbėti sudėtinga kinų kalba.

Kinai dar niekada gyvenime nėra sutikę užsieniečio, kuris taip sklandžiai kalbėtų mandarinų kalba.

Mokykloje Benas McMahonas mokėsi prancūzų ir kinų kalbų, tačiau jam nesisekė perprasti kinų dialekto. Tačiau vos pabudęs iš komos jis sugebėjo kalbėti ir rašyti vien kiniškai, o savo gimtosios kalbos neprisiminė. Po kelių dienų grįžo gebėjimas kalbėti angliškai, tačiau kinų kalbos žinios niekur nedingo – jis ir dabar puikiai šneka ir supranta šią kalbą.

Gavęs nepaaiškinamą dovaną, Benas nelinkęs jos švaistyti veltui: jis vedė ekskursijas po Melburną turistams iš Kinijos, išvyko studijuoti į Šanchajų ir net vedė kinų televizijos laidą. Su australu susipažinę ir susidraugavę kinai lyg susitarę tvirtina, kad dar niekada gyvenime nėra sutikę užsieniečio, kuris taip sklandžiai kalbėtų kinų kalba – net korėjiečiai ar japonai, kurių kalbos yra giminingos, kiniškai nekalba taip nepriekaištingai kaip Benas.

VIDEO: Reportažas apie Beną McMahoną, kuris iš komos atsibudo mokėdamas mandarinų kalbą

Beną po avarijos gydę medikai negali pilnai paaiškinti, kodėl vaikinas iš niekur nieko pradėjo kalbėti svetima kalba. Gydytojai mano, kad per avariją buvo pažeista jo atminties dalis, kurioje buvo saugomos gimtosios kalbos žinios, o kad tai kompensuotų, organizmas visu pajėgumu „įjungė“ tą atminties sritį, kurioje buvo užslėpta kažkada girdėta mandarinų kalba.

Kad ir kaip medikai bandytų paaiškinti Beno atvejį, jis jaučiasi be galo laimingas būdamas gyvas ir mokėdamas naują kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius