Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Įsikūnijimo“ prodiuseris atskleidė, kaip J.Cameronas tuo pačiu metu kuria net 4 istorijos tęsinius

Genialusis režisierius Jamesas Cameronas šiuo metu filmuoja ne vieną ir ne du, bet net tris mokslinės fantastikos „Įsikūnijimas“ (orig. „Avatar“) tęsinius. Ir jau visai netrukus jis pradės darbuotis su ketvirtuoju!
„Įsikūnijimas“
„Įsikūnijimas“ / Organizatorių nuotr.

Po to, kai 2009 metais pasirodęs fantastinis filmas „Įsikūnijimas“ sulaukė stulbinančios sėkmės ir tapo pelningiausiu visų laikų kino projektu, J.Cameronas mėgino suvokti, kaip šią istoriją galima būtų paversti sėkminga franšize.

Ir, kaip ir visi J.Camerono projektai, kuriuose jis dalyvauja, tai, ką jis sugalvojo, buvo labai ambicinga – praėjusį rugsėjį buvo paskelbta, kad režisierius Jamesas Cameronas pradėjo kurti iškart keturis „Įsikūnijimo“ tęsinius, kurių bendras biudžetas viršija milijardą dolerių.

Kadras iš filmo „Įsikūnijimas“/Fantastų suvažiavimo tema – gamtos, mokslo ir fantastikos sąveika: fantastinės rasės, gyvūnai, augalai.
Kadras iš filmo „Įsikūnijimas“/Fantastų suvažiavimo tema – gamtos, mokslo ir fantastikos sąveika: fantastinės rasės, gyvūnai, augalai.

Visi filmai, planuojama, startuos kinuose Šv.Kalėdų dieną nuo 2020 m. iki 2025 m., tad vienintelis būdas tai įvykdyti yra filmuoti skirtingas visų filmų dalis tuo pačiu metu. Tai panašu į tai, ką režisierius Peteris Jacksonas padarė su savo „Žiedų valdovo“ trilogija.

Mokslinės fantastikos filmo „Įsikūnijimas“ prodiuseris Jonas Landau mano, kad vis dėlto didžiausias iššūkis yra priversti aktorius ir filmavimo komandą suprasti, į ką jie įsivelia.

„Manau, kad mes turėjome suprasti, jog pirmasis „Įsikūnijimas“ buvo sunkus maratonas.“ – sakė J.Landau „Comic-Con“ mugėje, reklamuodamas režisieriaus Robertas Rodriguezas filmą „Alita. Kovos angelas“.

„Scanpix“ nuotr./Filmas „Įsikūnijimas“
„Scanpix“ nuotr./Filmas „Įsikūnijimas“

„Bet dabar visų mūsų laukia dar sunkesnis triatlonas.“ – pridūrė prodiuseris Jonas Landau.

Tai reiškia, kad „Įsikūnijimo“ tęsiniai, kaip įvardino J.Landau, bus kuriami tarsi „mini serialas, bet superdideliu masteliu“.

„Yra mini serialo dalys, kurias turi nufilmuoti, kad galėtum užpildyti istoriją, ir tada jau vystai atskirai jas vieną po kitos.“ – sakė jis.

Kadras iš filmo/„Įsikūnijimas“ („Avatar“, 2009, IMDb – 7,9)
Kadras iš filmo/„Įsikūnijimas“ („Avatar“, 2009, IMDb – 7,9)

„Kai mes pagaliau supratome, jog kuriame vieną didelę istoriją, mums pavyko išsiaiškinti, kaip ją suplanuoti bei pasidaryti tvarkaraštį. Pavyzdžiui, yra aktoriai, kurie šiandien filmuoja scenas antram tęsiniui, o rytoj – jau trečiam. Bet mes juos perspėjome, kad tai niekuo nesiskiria nuo darbo filmuojantis viename filme.“ – sakė prodiuseris.

Kaip visa tai pavyks, sužinosime jau kitų metų žiemą, kai pirmasis „Įsikūnijimo“ tęsinys pasirodys Lietuvos kinuose 2020 metų Šv. Kalėdų dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius