-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įsimintiniausios britų karališkosios šeimos 2019 metų akimirkos: gimimai, sukaktys ir skandalai

2019-aisiais užsienio spaudoje Anglijos sosto paveldėtojų vardai skambėjo dėl pačių įvairiausių priežasčių. Britų karališkoji šeima patyrė nemažai džiaugsmingų akimirkų – šventė sužadėtuves, vestuves, pirmuosius gimtadienius, krikštynas. Tačiau nepavyko išvengti ir nemalonių įvykių.
Kate Middleton, princas Louisas, Meghan Markle, Archie, princas Harry, Thomas Kingstonas ir Gabriella Windsor
Kate Middleton, princas Louisas, Meghan Markle, Archie, princas Harry, Thomas Kingstonas ir Gabriella Windsor / „Scanpix“, „Instagram“ ir Vida Press nuotr.

2019-iesiems artėjant į pabaigą, metas prisiminti svarbiausias britų karališkosios šeimos akimirkas ir įvykius.

Sausis

Naujus metus karališkoji šeima pradėjo nelabai smagiai – princas Philipas, karalienės Elizabeth II sutuoktinis, pateko į eismo įvykį. Jo vairuojamas prabangus „Range Rover“ automobilis trenkėsi į kitą. Nors Edinburgo kunigaikštis susidūrimo metu sužalotas nebuvo, kito automobilio vairuotojui buvo prakirstas kelis, o jo keleiviui – sulaužytas riešas.

Po šio gerokai skaudžiau pasibaigti galėjusio įvykio 98-erių princas Philipas atsiprašė kitų eismo įvykio dalyvių ir atsisakė vairuotojo pažymėjimo.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Philipas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Philipas

Vasaris

2018 metų spalį Sasekso hercogienė Meghan Markle ir princas Harry pranešė besilaukiantys pirmagimio. Po kelių mėnesių vasarį buvusi aktorė kitoje Atlanto vandenyno pusėje su artimiausiomis bičiulėmis, kurių tarpe buvo ir tenisininkė Serena Williams bei teisininkė Amal Clooney, prabangiame Niujorko viešbutyje šventė kūdikio sutiktuves.

Tiesa, džiugią nuotaiką šiek tiek pritemdė tą patį mėnesį „The Mail on Sunday“ paviešintos privataus Meghan Markle laiško, kurį ji neva siuntė tėčiui Thomasui Markle’ui, ištraukos.

Kovas

Beprasidedant pavasariui karalienė Elizabeth II leido savo vaikaičiui princui Harry ir jo žmonai Meghan Markle atsiskirti nuo brolio princo Williamo ir jo sutuoktinės Kembridžo hercogienės Kate Middleton. Šis poelgis tapo gandų apie tarp brolių atsiradusius nesutarimus priežastimi.

Žinoma, vasarį būta ir džiugių akimirkų – Elizabeth II pasidalijo pirmuoju savo įrašu instagrame.

Balandis

Balandį karališkojoje šeimoje buvo daug smagių sukakčių. Princas Williamas ir Kate Middleton paminėjo aštuntąsias vestuvių metines, o karalienė Elizabeth II atšventė 93 metų gimtadienį. Žvakutės degė ir ant princo Louiso, Kembridžo hercogų jauniausio sūnaus, torto – mažyliui sukako vieneri.

„Scanpix“ nuotr./Princas Louisas
„Scanpix“ nuotr./Princas Louisas

Balandį svarbų žingsnį žengė ir Meghan Markle bei princas Harry – juodu persikėlė į naujus namus Frogmoro rezidencijoje ir tapo instagramo naudotojais, o jų paskyrą pasiekė rekordą – tapo daugiausiai sekėjų per trumpiausią laiką surinkusia paskyra.

Gegužė

Tai buvo bene džiaugsmingiausias mėnuo britų karališkajai šeimai. Visų pirma, gegužės pradžioje Meghan Markle pagimdė sūnų Archie Harrisoną, o po kelių dienų pristatė jį pasauliui. Be to, St.George’o koplyčioje Vindzoro pilyje tą patį mėnesį susituokė ledi Gabriella Windsor ir Thomas Kingstonas.

Birželis

Pirmasis kalendorinės vasaros mėnuo ypatingas buvo princui Harry – jis atšventė pirmąją Tėvo dieną. Vėliau tą patį mėnesį karalienės Elizabeth II garbei surengtame „Trooping The Colour“ parade debiutavo ir Kembridžo hercogų atžala princas Louisas.

Taip pat įsimintinas buvo ir JAV prezidento Donaldo Trumpo vizitas Jungtinėje Karalystėje, kurio metu jis susipažino su kai kuriais karališkosios šeimos nariais.

„Scanpix“ nuotr./„Trooping for Colour“ padaro akimirka
„Scanpix“ nuotr./„Trooping for Colour“ padaro akimirka

Liepa

Sasekso hercogienė Meghan Markle ir princas Harry liepą pakrikštijo savo sūnų Archie. Tiesa, ne visiems patiko, kad Vindzoro pilyje vykusi krikštynų ceremonija buvo privati ir karališkoji pora pasidalijo tik keliomis oficialiomis nuotraukomis.

Tą patį mėnesį pranešta, kad Meghan Markle tapo britiškojo „Vogue“ žurnalo rugsėjo mėnesio numerio kviestine redaktore. Ne ką mažiau įsimintinu tapo ir hercogienės bei pasaulinio garso atlikėjos Beyonce susitikimas filmo „Liūtas karalius“ premjeroje Londone.

„Scanpix“ nuotr./Beyonce susitiko su Meghan Markle
„Scanpix“ nuotr./Beyonce susitiko su Meghan Markle

Rugpjūtis

Už aplinkosaugą stipriai pasisakantys princas Harry ir Meghan Markle rugpjūtį sulaukė kritikos po to, kai vizitui į Nicą pas bičiulį Eltoną Johną juodu pasirinko privatų lėktuvą, paliekantį didžiulį anglies pėdsaką. Savo draugų ginti netrukus stojo pats atlikėjas, sakydamas, kad su sutuoktiniu Davidu Furnishu jis karališkąją porą privačiu lėktuvu atsiskraidino norėdami pasirūpinti jų saugumu.

Hercogų pusėn stojo ir daugiau garsių žmonių, tarp kurių ir JAV populiarios pokalbių laidos vedėja bei komikė Ellen DeGeneres.

Rugsėjis

„Scanpix“ nuotr./Princesė Charlotte su tėvais ir broliu
„Scanpix“ nuotr./Princesė Charlotte su tėvais ir broliu

Rudenį tą pačią mokyklą kaip ir jos brolis princas George’as lankyti pradėjo princesė Charlotte.

Rugsėjį princas Harry su Meghan Markle bei jųdviejų sūnumi Archie leidosi į pirmąją kelionę kaip trijų asmenų šeima – karališkuoju vizitu jie lankėsi Afrikoje. Be to, rugsėjį apie sužadėtuves pranešė princesė Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi.

Spalis

Įpusėjus rudeniui Sasekso hercogai pranešė į teismą paduodantys „The Mail on Sunday“ dėl to, kad publikacijoje neteisėtai buvo išspausdintas vienas iš Meghan Markle privačių laiškų, skirtų tėčiui.

Tą patį mėnesį pasirodė ir televizijos ITV sukurta dokumentika apie Sasekso hercogų vizitą Afrikoje. Joje karališkoji pora prakalbo apie kalbas dėl tarp brolių Harry ir Williamo atsiradusius nesutarimus bei spaudos itin kruopščiai nagrinėjamą Meghan Markle gyvenimą ir veiksmus.

Lapkritis

Lapkritį savo karališkųjų pareigų atsisakė princas Andrew. Apie šį sprendimą buvo pranešta praėjus vos kelioms dienoms po interviu BBC televizijai, kuriame jis kalbėjo apie ryšius su nepilnamečių išnaudojimu kaltinamu Jeffrey Epsteinu.

VIDEO: Sensacingas JK princo Andrew interviu: nepamena, kad kada nors būtų turėjęs lytinių santykių su J.Epsteino auka

Gruodis

Gruodžio pradžioje pas karališkąją šeimą lankėsi NATO šalių lyderiai, kurių tarpe buvo ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas su žmona Melania. Interneto sensacija tapo vaizdo įrašas iš svečių sutikimo Bakingamo rūmuose, kuriame užfiksuota neva D.Trumpui nepagarbą pademonstravusi princesė Anne.

Vaizdo įraše matoma, kaip į princesę Anne atsisukusi Elizabeth II savo šiek tiek toliau stovėjusiai dukrai rodo ateiti prie jos. Tačiau princesė tik gūžtelėjo pečiais ir nusijuokė. Kaip vėliau paaiškėjo, karalienė jos klausė, kas dar laukia pasisveikinimo, į ką princesė Anne atsakė „Likau tik aš“.

VIDEO: Užfiksuota princesės Anne reakcija į karalienę Elizabeth II tapo sensacija – internautai negaili pagyrų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius