-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispaniją pakerėjo 85-erių metų Albos kunigaikštienės vestuvės

Viena turtingiausių Europos aristokračių 85-erių metų Albos kunigaikštienė Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart, nepaisydama savo vaikų ir Ispanijos karališkosios šeimos prieštaravimų, trečiadienį Sevilijos rūmuose ištekėjo už 24 metais jaunesnio valdininko Alfonso Diezo.
Albos kunigaikštienė su savo išrinktuoju Alfonso Diezu
Albos kunigaikštienė su savo išrinktuoju Alfonso Diezu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prie rūmų, šviečiant karšai Andalūzijos saulei, susirinko šimtai smalsuolių, kurie tikėjosi nors akies krašteliu išvysti garsiąją nuotaką, kurios jau balti garbanoti plaukai ir spalvota apranga patraukia ne vieno akį pastarojo meto Ispanijos paskalų žurnaluose spausdinamose nuotraukose.

Kunigaikštienė, kurios visas vardas – Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Fancisca Fitz-James-Stuart y Silva ir kuri turi daugiau titulų už pačią Didžiosios Britanijos karalienę Elizabeth II, vilkėjo persikų spalvos suknele su samanų žalumo juosta, kurią sukūrė Andalūzijos dizaineriai „Victorio & Lucchino“.

Meile flamenko šokiams ir koridai garsėjanti dukart našle likusi kunigaikštienė po ceremonijos išėjo iš rūmų pasisveikinti su savo gerbėjais. Susirinkusiųjų miniai ji metė savo puokštę gėlių ir sušoko flamenko prieš mišką televizijos kamerų. Šeši kunigaikštienės vaikai iš pradžių viešai priešinosi motinos santuokai su 61 metų Alfonso Diezu, su kuriuo viešai ji pradėjo rodytis 2008 metais, tačiau po liepos mėnesio, kai motina padalino jiems savo turtą, nebebuvo tokie kategoriški.

Viename interviu naujienų agentūrai EFE Albos kunigaikštienė prasitarė, kad santuokai nepritarė ir Ispanijos karališkoji šeima, nors karalius Juanas Carlosas ir palaimino šią porą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Albos kunigaikštienės vestuvės
Albos kunigaikštienės vestuvės

„Aš vienintelė palaikiau šį planą, visi buvo prieš jį tol, kol suvokė, koks tai yra žmogus“, – sakė ji, kalbėdama apie savo sužadėtinį.

Albos kunigaikštienės turtas vertinamas nuo 600 mln. iki 3,5 mlrd. eurų. Jai priklauso po visą Ispaniją išsibarstę senoviniai rūmai, vilos, daug žemės ir meno vertybių, tarp kurių yra garsiųjų Ispanijos menininkų menininkų Goyos ir Velazquezo darbų.

Ispanijos žiniasklaida jau kurį laiką smulkiai informavo visuomenę apie vykstantį pasiruošimą vestuvėms. Viena televizijos kompanija dienai išsinuomojo balkoną, iš kurio geriausiai matėsi įėjimas į rūmus, už 8 tūkst. eurų, rašo „El Mundo“.

Albos kunigaikštienė, kuri yra trečia moteris, gavusi šį titulą per savo liniją, pirmą kartą ištekėjo 1947 metais. Po 25 metų, vyrui mirus nuo leukemijos, ji liko našle.

Antrą kartą prie altoriaus ji žengė 1978  metais su buvusiu jėzuitų kunigu. Jų santuoka truko 23 metus.

„Esu praktikuojanti katalikė. Todėl ir teku trečią kartą. Deja, mano du ankstesni vyrai yra mirę“, – sakė kunigaikštienė interviu naujienų agentūrai.

Po vestuvių A.Diezas paliks valstybinę tarnybą ir drauge su žmona apsigyvens XVI amžiaus rūmuose Sevilijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius