Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos gatvėse – pareigūnų dovana likusiems namie: atliko garsųjį šokį

Kol Europos valstybėms paskelbus karantiną žmonės užsidaro namuose, įvairios pagalbos tarnybos pluša išsijuosusios. Neseniai internete paplito vaizdo įrašai, kuriuose nufilmuoti policijos pareigūnai saulėtos Ispanijos miestuose. Jie, pasitelkę įvairius muzikos instrumentus ir šokių judesius, rengia trumpus pasirodymus, kurie praskaidrina žmonių kasdienybę ir sukelia šypsenas.
Policijos paregūnai Ispanijoje
Policijos paregūnai Ispanijoje / Stop kadras, Scanpix nuotr.

Dar visai neseniai socialinius tinklus užplūdo vaizdo įrašai, kuriuose nufilmuoti iš savo balkonų dainuojantys ir šokantys italai. O šiandien internete plinta dar daugiau vaizdo medžiagos. Joje įamžinami įvairiuose Ispanijos miestuose muzikuojantys policijos pareigūnai. Panašu, kad karšto kraujo turintiems Pietų šalių gyventojams muzika padeda išlaikyti stiprybę šiuo itin sunkiu laikotarpiu.

Daugiau nei 46 mln. gyventojų turinti Ispanija penktadienį paskelbė, kad naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius atrodo mažėjantis, nors per parą taip pat užregistravo rekordiškai daug mirties atvejų – 769.

Europoje nustatyta daugiau kaip 300 tūkst. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų – daugiausia jų užfiksuota Italijoje (86 498) ir Ispanijoje (64 059), rodo penktadienio vakarą naujienų agentūros AFP paskelbti duomenys.

Tačiau ispanai rankų nuleisti neketina. Kol šalis kovoja su koronaviruso protrūkiu, keli policijos pareigūnai Maljorkoje pradžiugino jos gyventojus. Internete plintančiame vaizdo įraše matyti, kaip du policijos automobiliai atvažiuoja prie miestiečių namų su įjungtomis sirenomis ir sustoję siauroje gatvelėje, išsitraukę gitaras, uždainuoja tradicinę dainą.

VIDEO: #CORONAVIRUS: La sorpresa MUSICAL de la POLICÍA a unos niños en cuarentena que ha llegado a EE UU

Vaizdo įrašai su panašiais pasirodymais užfiksuoti ir daugiau nei 68 tūkst. gyventojų turinčioje pietvakarių Europos šalyje – Andoroje. Čia policijos pareigūnai išlipę iš tarnybinių automobilių šoka pagal itin populiarią vaikų dainą „Baby Shark“.

VIDEO: Andorra / Spain: Police officers dancing Baby Shark

Po vaizdo įrašu pasipylė daug teigiamų komentarų. „Fantastiška, labai malonu matyti visas jėgas, palaikančias visuomenę. Puikiai nusiteikę vaikinai“, – rašė vienas komentatorių.

Vis dėlto vaizdo įraše nufilmuoti policijos pareigūnai sulaukė ir kritikos, kai kurie žmonės rašė manantys, jog jie turėtų užsidėti kaukes ar likti namuose. „Manau, kad ši iniciatyva yra tikrai labai gera, tačiau taip pat manau, kad pusė vaizdo įraše matomų pareigūnų tikrai turi šeimas ir galėtų likti namuose“, „Tikrai juokinga ir linksma, bet kodėl jie neužsidėję kaukių, kad vaikams parodytų gerą pavyzdį?“ – rašė komentatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius