Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos karalienė kritikuojama dėl komentarų apie gėjų santuokas

Ispanijos karalienė penktadienį susilaukė kritikos dėl komentarų, kuriais smerkė gėjų santuokas, gėjų paradus ir abortus.
Karalienė Sofia
Karalienė Sofia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tie jos komentarai cituojami būsimoje biografijoje „Karalienė iš arti“. „Jei tie žmonės nori gyventi kartu, apsirengti jaunikiais ir tuoktis, jie gali turėti teisę tai daryti ar jos neturėti, priklausomai nuo jų šalių įstatymų. Bet jie neturėtų to vadinti santuoka, nes tai nėra santuoka“, – sakiusi karalienė Sofia.

„Yra daug galimų pavadinimų: socialinė sutartis, sąjungos sutartis“, – sakė karalienė. Jos žodžiai cituojami tos knygos ištraukose, kurias ketvirtadienį paskelbė dienraštis „El Pais“.

Minima knyga yra pataisytas prieš 13 metų Pilar Urbano parašytos biografijos leidimas. P.Urbano yra garsi žurnalistė, rašanti konservatyvios pakraipos laikraščiams.

Karališkieji rūmai paskelbė, kad Graikijoje gimusios karalienės žodžiai buvo neteisingai pacituoti. „Šie tariami komentarai, kurie bet kokiu atveju buvo pasakyti privačioje aplinkoje, ne visai atitinka tą nuomonę, kurią reikšdavo Jos Didenybė“, – sakoma rūmų pareiškime.

Ispanijoje gėjų santuokos buvo legalizuotos 2005 metais.

Gėjų ir lesbiečių asociacija COLEGAS nurodė, kad gerbia karalienės nuomonę, bet pridūrė: „Dauguma ispanų pritaria gėjų santuokoms ir dauguma neatmeta termino „santuoka“ tos pačios lyties asmenų sąjungoms apibrėžti“.

Minimoje knygoje karalienė Sofia, kuri už Ispanijos karaliaus Juano Carloso ištekėjo 1962 metais, taip pat kritikuoja abortus ir gėjų paradus: „Galiu suprasti, priimti ir gerbti tai, kad yra kitokios lytinės orientacijos žmonių, bet kad jie didžiuotųsi tuo, kad yra gėjai? Kad jie turėtų lipti ant platformos?“

Gėjų paradai, kurie buvo pradėti rengti 8-ajame dešimtmetyje, Jungtinėse Valstijose, išpopuliarėjo ir Ispanijos miestuose. Madride 2007 metais įvyko „Euro Pride, kuriame, pasak organizatorių, dalyvavo maždaug 2,5 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius