Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istoriniame filme „Alfa“ – žmogaus ir šuns draugystės pradžia su neegzistuojančia kalba

Įspūdinga istorija, nutikusi prieš dvidešimt tūkstančių metų ir visiems laikams pakeitusi mūsų pasaulį. Taip apibūdinamas jau šį savaitgalį kino teatrų ekranuose pasirodysiantis istorinis nuotykių filmas „Alfa“. Jis ypatingas ne tik įspūdingais vaizdais, bet ir tuo, jog visas pasakojimas vyksta neegzistuojančia, būtent šiai juostai sukurta kalba.
Filmas „Alfa“
Filmas „Alfa“ / Kadras iš filmo
Temos: 2 Šuo Kinas

„Mes puikiai įsivaizdavome, kaip turi atrodyti juosta, bet norėjome, kad ji ir skambėtų ypatingai. Būtent todėl sugalvojome išeitį: kreipėmės į specialistus ir paprašėme sukurti visiškai naują kalbą, kuria būtų pasakojama istorija. O tai, kas vyksta, žiūrovai supras iš titrų ekrano apačioje“, – sumanymą atskleidžia juostos „Alfa“ kūrėjai.

Čia į pagalbą atėjo antropologijos profesorė Christine Schreyer, kuri jau turėjo panašios patirties, kuomet jos pagalbos paprašė filmo „Žmogus iš plieno“ kūrėjai, norėję, jog ši padėtų sukurti naują kalbą, naudojamą Kriptono planetoje.

„Paprašėme jos įsivaizduoti, kaip komunikavo tie, kurie gyveno gerokai prieš mus. Žinoma, ji galėjo sėsti ir sugalvoti visiškai naują kalbą, tačiau drauge sugalvojome, jog reikia bent šiokio tokio autentiškumo. Būtent todėl filmo kalba gimė iš trijų seniausių kalbos grupių“, – pasakoja kūrėjai.

Kaip skamba naujoji kalba? Pavyzdžiui, sakinys iš scenarijaus, kurį pasako su vilku ryšį atradęs berniukas „Tu dabar esi mano šeima“, sakomas „Moa-ta-mi il-ti, nu“. Tad, ne paslaptis, kad aktoriams tapo tikru iššūkiu mokytis filmo tekstą.

Pats filmas „Alfa“ pasakos, nuo ko prasidėjo žmogaus ir šuns draugystė ir kodėl dabar šunį vadiname geriausiu draugu.

Maždaug prieš 20 000 metų, žemę kaustant ledynmečiui, stipriausi genties vyrai išsirengė į bizonų medžioklę, turėjusią aprūpinti gentį maistu prieš užslenkant atšiauriai žiemai. Kartu su jais į savo pirmąją medžioklę ėjo ir jaunas vaikinukas Keda (aktorius Kodi Smitas-McPhee). Deja, likimas buvo negailestingas: atsidūręs tiesiai prieš įniršusių bizonų bandą, Keda buvo sužeistas. To meto įstatymai buvo žiaurūs: negalintis savimi pasirūpinti genties narys būdavo be gailesčio paliekamas mirti. Toks likimas laukė ir Kedos, tačiau jaunas, gyvybingas jo organizmas atsilaikė.

Kadras iš filmo/Filmas „Alfa“
Kadras iš filmo/Filmas „Alfa“

Visai netoli tos vietos merdėjo ir dar viena būtybė: nusilpęs vilkas, atsiskyręs nuo savo bandos. Sužeistam, alkanam ir sušalusiam vaikinui pagailo surasto žvėries ir jis parsinešė vilką į savo surastą užuovėją. Laukinio žvėries priešiškumą pamažu ėmė keisti prielankumas. O kai abu sustiprėjo tiek, kad jau galėjo keliauti, tarp jų jau buvo užsimezgusi pirmoji žmogaus ir žvėries draugystė.

Suprasdamas, kad privalo grįžti į savo gentį, kol neužklupo viską naikinanti žiema, Keda kartu su vilku patraukė į sunkią, pavojų kupiną kelionę, kurioje jie galėjo pasikliauti tik vienas kitu. Tai buvo kelionė, po kurios žmonija visiems laikams įsigijo neatskiriamą draugą, bičiulį ir pagalbininką – šunį.

Įspūdingi istoriniai vaizdai, pavojingi nuotykiai bei jaudinanti žmogaus ir žvėries draugystės istorija – filme „Alfa“, kuris Lietuvoje pradedamas rodyti jau šį savaitgalį, rugpjūčio 31dieną.

VIDEO: Didžiojo ekrano reginys - filmas ALFA kinuose nuo rugpjūčio 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius