Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jacksono gerbėjai ruošiasi atsisveikinti su savo dievaičiu

Šimtai milijonų JAV popmuzikos superžvaigždės Michaelo Jacksono gerbėjų visame pasaulyje ruošiasi gedulingam atsisveikinimui su dievaičiu.
Forest Lawn laidojimo namai, kuriuose ceremonijai rengiami M.Jacksono palaikai
„Forest Lawn“ laidojimo namai, kuriuose ceremonijai rengiami M.Jacksono palaikai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Laidotuvės

Praėjus beveik dviem savaitėms po netikėtos popmuzikos karaliumi tituluoto atlikėjo mirties, antradienio rytą jis pagaliau turėtų atgulti amžino poilsio.

M.Jacksono šeima ir artimi draugai dalyvaus uždarose dainininko laidotuvėse, kurios 8 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku vyks vaizdingose kapinėse „Forest Lawn“, šalia Los Andželo esančiame Holivud Hilse.  

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Staples arena Los Andžele, kurioje popkaralių išvysime paskutinį kartą.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Staples“ arena Los Andžele, kurioje popkaralių išvysime paskutinį kartą.

Vėliau Los Andželo centre esančioje 20 tūkst. vietų sporto arenoje „Staples Center“ vyks superžvaigždės atminimo ceremonija ir koncertas.

Net 1,6 mln. žmonių tikėjosi laimėti nemokamus bilietus į renginį, kurie savaitgalį buvo dalijami specialioje interneto loterijoje.

Šios ceremonijos detalės neatskleidžiamos, tačiau organizatoriai pirmadienį patvirtino, kad koncerte tarp daugelio žvaigždžių dalyvaus atlikėjai Stevie Wonderis, Mariah Carey, taip pat „Oskarą“ pelniusi aktorė ir dainininkė Jennifer Hudson.

Saugumą užtikrins 1400 policijos pareigūnų, o aplink sporto centrą esantys miesto rajonai buvo uždaryti.

Po laidotuvių rengiamas koncertas

10 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku prasidėsiančios M.Jacksono atminimo ceremonijos organizatoriai kreipėsi į bilietų negavusius gerbėjus, prašydami žiūrėti šį koncertą per televiziją namuose. Baiminamasi, kad Los Andžele gali kilti sumaištis, jeigu į gatves išeis šimtai tūkstančių liūdinčių žmonių.

Televizijoms leista nemokamai transliuoti šią ceremoniją, kuri taip pat bus transliuojama per socialinius tinklus „Facebook“ ir „MySpace“, nurodė pareigūnai.

M.Jacksonas atguls „Forest Lawn“ kapinėse netoli savo senelės, kuri ten buvo palaidota 1990 metais. Šiose kapinėse taip pat palaidota nemažai kitų garsenybių, tokių kaip pianistas Liberace, aktorė Bette Davis ir grupės „Be Gees“ dainininkas Andy Gibbas.

Tačiau jau bręsta konfliktas dėl M.Jacksono laidotuvių bei atminimo koncerto kainos, taip pat nesutariama, kas turės apmokėti šias išlaidas.

Pasak žiniasklaidos, šios laidotuvės ir atminimo ceremonija Los Andželo mokesčių mokėtojams kainuos apie 2,5 mln. dolerių (6,2 mln. litų). Miesto tarybos narys Dennisas Zineas tvirtina, kad šias išlaidas turėtų padengti M.Jacksono šeima ir koncertą organizuojanti kompanija „AEG Live“.

Preliminari mirties priežastis

50 metų M.Jacksonas mirė birželio 25 dieną, kaip manoma, ištikus širdies smūgiui. Žinia apie šio atlikėjo mirtį sulaukė didelio atgarsio visame pasaulyje, o gerbėjai reiškė sielvartą ir pagarbą savo dievaičiui.

Tūkstančiai gerbėjų kasdien renkasi prie M.Jacksono žvaigždės Holivudo Šlovės alėjoje, o dainininko rančos vartai apipilti gėlėmis, atvirukais ir žaislais.

Per svaiginamą keturis dešimtmečius trukusią M.Jacksono karjerą parduota daugiau nei 750 mln. jo albumų kopijų, tačiau galiausiai dainininko šlovę užtemdė kaltinimai dėl vaikų tvirkinimo, stulbinami plastinių operacijų padariniai ir ekscentriškas elgesys.

Antradienį visų akys bus nukreiptos į M.Jacksono atminimo renginius, tačiau daugelis teisėsaugos institucijų tebetiria atlikėjo mirties aplinkybes.

M.Jacksono kūno skrodimas buvo atliktas kitą dieną po jo mirties, tačiau Los Andželo apygardos koronerio tarnyba nurodė negalinti paskelbti galutinės dainininko mirties priežasties – būtina atlikti išsamius toksikologinius tyrimus, kurių rezultatai gali paaiškėti po „kelių savaičių“.

Vykdant 2002 metais sudarytą testamentą dainininko turtu rūpintis laikinai paskirta jo motina, tačiau pirmadienį vienas Los Andželo teisėjas šias pareigas perdavė dviem žvaigždės verslo partneriams.

Teismo posėdį, kuriam bus sprendžiamas trijų mažamečių M.Jacksono vaikų likimas, numatyta surengti liepos 13 dieną.

Atlikėjo testamente nurodoma, kad 12-mečio Prince'o Michaelo, 11-metės Paris ir 7-mečio Prince'o Michaelo II globa turi būti patikėta 79 metų M.Jacksono motinai.

Taip pat pranešama, kad buvusi M.Jacksono žmona ir dviejų vyresnių atžalų biologinė motina Debbie Rowe gali siekti, kad vaikų globa būtų patikėta jai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius