Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonų žvaigždė nuteista už narkotikų vartojimą

Japonų aktorė ir dainininkė Noriko Sakai, Azijos šalyse pamėgta už jos susikurtą mielos ir paprastos merginos įvaizdį, pirmadienį buvo nuteista pusantrų metų kalėti už stimuliuojančių medžiagų vartojimą, atidedant bausmės vykdymą trejiems metams.
Noriko Sakai
Noriko Sakai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

38-erių N.Sakai išgarsėjo savo populiariomis dainomis devintojo dešimtmečio pabaigoje, o vėliau pradėjo ir aktorės karjerą.  Kaltintojai reikalavo teisiamajai skirti pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.

Šis N.Sakai narkotikų skandalas susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio ne tik Japonijoje, bet ir Azijoje, kur atlikėja turi daug gerbėjų. Žvaigždės pavardė mirgėjo laikraščių antraštėse nuo rugpjūčio mėnesio, kai N.Sakai ir jos vyras Yuichi Takaso buvo suimti už narkotikų laikymą ir vartojimą.

N.Sakai teko beveik 40 dienų praleisti areštinėje, nors vėliau ji buvo paleista už 5 mln. jenų (129 tūkst. litų) užstatą.

Bylos nagrinėjimas susilaukė didžiulio visuomenės dėmesio Japonijoje, kur griežtas pažiūras dėl narkotikų iš dalies nulėmė amfetamino vartojimo protrūkis šalyje po Antrojo pasaulinio karo, kai šios medžiagos galima būdavo gauti be recepto.

Daugiau nei 3 tūkstančiai žmonių stovėjo eilėje šalia teismo rūmų esančiame parke, tikėdamiesi gauti vieną iš 21 bilieto į teismo salę, kurioje turėjo būti skelbiamas nuosprendis. Dar keli šimtai būriavosi drauge su žiniasklaidos atstovais prie įėjimo, norėdami pamatyti teisiamąją.

Kiek anksčiau dėl narkotinių medžiagų vartojimo Japonijoje buvo suimta ir daugiau įžymybių, tarp jų ir vienas Rusijos sumo imtynininkas, kuriam teko palikti šią sporto šaką.

Nors kai kuriose Vakarų valstybėse marihuanos vartojimas medicininiais tikslais yra pateisinamas, ar bent jau tokia galimybė yra svarstoma, Japonijai tai griežtai nepriimtina.

Net britų grupės „The Beatles“ nariui Paului McCartney teko praleisti devynias paras Tokijo kalėjime, kai devintajame dešimtmetyje buvo sulaikytas oro uoste su marihuanos maišeliu lagamine. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius