Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV aktorė Lindsay Lohan po 35 dienų paleista iš namų arešto

Problemų persekiojama Holivudo žvaigždutė Lindsay Lohan trečiadienį ryte buvo paleista iš namų arešto, kuriame praleido 35 dienas, ir viliasi, kad daugiau neįklimps į teisinių negandų liūną.
Lindsay Lohan
Lindsay Lohan / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Los Andželo apygardos šerifo departamento atstovas spaudai Steve'as Whitmore'as sakė, kad apie 10 valandą L.Lohan buvo nuimta elektroninė stebėjimo priemonė, o dar po 20 minučių ji buvo „pašalinta iš kalėjimų sistemos“.

Dabar L.Lohan yra visiškai laisva. Tačiau aktorės dar laukia 480 valandų viešųjų darbų visuomenės labui. Ji taip pat turės baigti psichologinių konsultacijų ir vagysčių iš parduotuvių prevencijos kursą bei laikytis kitų paleidimo sąlygų.

L.Lohan atstovas spaudai Steve'as Honigas sakė, kad aktorė pasirengusi vėl imtis viešųjų darbų. Jai teks dirbti Los Andželo centre esančioje moterų prieglaudoje ir apygardos morge.

Trečiadienį popiet išeidama iš savo namų L.Lohan, kuriai sekmadienį sukaks 25 metai, žurnalistams sakė: „Nekantrauju pradėti visuomenei naudingus darbus ir sutelkti dėmesį į savo darbą.“

L.Lohan gegužę buvo skirti keturi mėnesiai nelaisvės už tai, kad pažeidė lygtinio atleidimo nuo laisvės atėmimo bausmės sąlygas, sausį iš juvelyrinių dirbinių parduotuvės Venise, Kalifornijoje, pavogusi auksinę grandinėlę. Bandomasis laikotarpis L.Lohan buvo skirtas 2007 metais dėl incidento, kai ji buvo sulaikyta vairuojanti neblaivi.

Aktorė teisme pareiškė neketinanti užginčyti kaltinimo vagyste ir papildomų bausmių išvengė, tačiau jai dar kelis mėnesius galios bandomasis laikotarpis.

L.Lohan skirta įkalinimo bausmė buvo pakeista namų areštu ir sutrumpinta, nes vienintelis moterų kalėjimas Los Andžele yra perpildytas.

Tačiau ir L.Lohan laikymas namų arešto sąlygomis neapsiėjo be incidentų.

Pirmosiomis nelaisvės dienomis pareigūnai buvo pasiųsti į jos namus Venise, nes stebėjimo priemonės pasiuntė signalą, kad aktorė yra už leistinos teritorijos. Stebėjimo įrangą teko keisti, nes buvo sugedusi aktorės ant kulkšnies nešiojamos stebėjimo apyrankės baterija. Be to, vienas L.Lohan svečių išliejo gėrimą ant kitos stebėjimo įrangos dalies.

Praėjusią savaitę L.Lohan buvo iškviesta į teismą, kai jos lygtinio atleidimo nuo laisvės atėmimo bausmės priežiūros pareigūnas pranešė teisėjai, kad atliktų tyrimų rezultatai parodė, jog ji vartojo alkoholio.  

Teisėja Stephanie Sautner, peržiūrėjusi L.Lohan bylos medžiagą, nusprendė, kad aktorei daugiau nebereikia atlikti narkotikų vartojimo testų, o anksčiau jos bylą nagrinėjęs teisėjas neliepė jai nevartoti alkoholio.

S.Sautner nurodė aktorei nerengti savo namuose vakarėlių, kol gyvena namų arešto sąlygomis, pareiškusi: „Nesuteikite žmonėms pagrindo jūsų nekęsti.“

L.Lohan teisinės bėdos prasidėjo 2007 metais, kai aktorė buvo kelis kartus areštuota už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ir kokaino laikymą. Už lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimus pernai ji buvo dukart pasiųsta už grotų ir dukart – gydytis į priklausomybės ligų kliniką.

Praėjus vos trims savaitėms po to, kai baigė gydymo kursą reabilitacijos klinikoje, aktorė buvo apkaltinta juvelyrinio dirbinio vagyste.

L.Lohan sakė, jog nori vėl vaidinti. Aktorė jau yra susitarusi dėl vaidmens būsimame filme apie Niujorko mafijos pasaulį ir vienus iš garsiausių jo šulų – Gotti šeimą. Juostos filmavimo darbus ketinama pradėti vėliau šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius