-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV prokurorai nutraukė bylą aktoriui Kevinui Spacey

JAV prokurorai trečiadienį nutraukė procesinius veiksmus prieš aktorių Keviną Spacey dėl lytinio smurto, bylai žlugus dėl jo numanomos aukos atsisakymo liudyti.
Kevinas Spacey
Kevinas Spacey / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Williamas Little'as kaltino 59 metų aktorių 2016-ųjų liepą grabinėjus jį bare pasiturinčių poilsiautojų pamėgtoje kurortinėje Nantaketo saloje.

Tačiau Masačusetso prokurorai oficialiai pranešė, kad atsisako kaltinamojo akto dėl „besiskundžiančio liudytojo nebuvimo“. Kaltinamajame akte Holivudo žvaigždė buvo kaltinama lytiniu smurtu ir įžeidžiamu veiksmu.

W.Little'as nusprendė pasinaudoti Penktąja pataisa, pagal kurią liudytojai ir kaltinamieji gali neliudyti, kad neinkriminuotų savęs. Tokį sprendimą jis priėmė paaiškėjus, kad jo mobiliuoju telefonu, kuris yra svarbus bylos įkaltis, galėjo būti neteisėtai manipuliuojama.

W.Little'as yra sakęs, kad išmaniuoju telefonu nufilmavo incidentą, įvykusį, kai jam buvo 18 metų ir jis dirbo oficianto padėjėju bare ir restorane.

Tačiau telefonas, kurį norėjo ištirti gynyba, dingo, patvirtino W.Little'as ir jo tėvai, kurie taip pat buvo iškviesti liudyti.

Vienas policijos pareigūnas sakė, kad grąžino telefoną šeimai, paėmęs iš jo visą informaciją, bet pripažino, kad grąžindamas aplaidžiai nepaprašė kvito. Šeima sako, kad telefono niekada taip ir neatgavo.

W.Little'o motina Heather Unruh, Bostono regione žinoma televizijos laidų vedėja, pripažino, kad prieš atiduodama telefoną policijai ištrynė kai kurias potencialiai nesmagias nuotraukas, bet sakė, kad neištrynė nieko, kas buvo susiję su įtariamu užpuolimu.

K.Spacey kaltinimus neigė. Jei būtų pripažinta jo kaltė, jam būtų grėsęs įkalinimas iki penkerių metų.

W.Little'o kaltinimai nederamu lytiniu elgesiu yra tarp keliolikos kaltinimų, nuo 2017 metų JAV ir Didžiojoje Britanijoje pareikštų du „Oskarus“ turinčiam aktoriui.

Su judėjimu „#MeToo“ iškilę kaltinimai iš esmės sužlugdė K. Spacey aktoriaus karjerą. Jis buvo išmestas iš populiaraus serialo „Kortų namelis“ (House of Cards) ir negavo pagrindinio vaidmens Ridley Scotto (Ridlio Skoto) filme „Visi pasaulio pinigai“ (All the Money in the World), kuriame jį paskutinę minutę pakeitė Christopheris Plummeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius