-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeffas Bridgesas ir Colinas Firthas. Ribų nepripažįstantis muzikantas prieš santūrųjį aristokratą?

Šiemet „Oskarams“ už geriausią vyro vaidmenį buvo nominuoti itin skirtingo tipažo aktoriai – vidiniu aristokratiškumu spinduliuojantis Colinas Firthas (49) ir laisvę bei nepriklausomybę įkūnijantis Jeffas Bridgesas (60). Tačiau net ir tokių skirtingų vyrų gyvenimuose įmanoma rasti bendrų sąsajų.
Jeffas Bridgesas ir Colinas Firthas
Jeffas Bridgesas ir Colinas Firthas / AOP ir Scanpix nuotr.

Apie šlovę

Jeffas Bridgesas (toliau – J. B.): „Aš labai patenkintas savo karjera: tomis istorijomis, kurias galiu papasakoti, ir tais herojais, kuriuos įkūnijau. Man pakanka tos šlovės, kurią jau esu pelnęs.“
Savo darbą dievinantis aktorius neslepia, kad niekada nebuvo darbomanas: „Didžiąją gyvenimo dalį suku uodegą, kaip išvengti darbo. Tiesą pasakius, esu gana tingus žmogus. Man kur kas paprasčiau atsisakyti vaidmens, nei sutikti jį vaidinti. Juk puikiai žinau, kiek pastangų reikės įdėti, jei ištarsiu „taip“.“

Colinas Firthas (toliau – C. F.): „Kiekvienas aktorius, atlikdamas vaidmenį, stengiasi parodyti viską, ką sugeba, ir nė vienas iš jų neatsisakys apdovanojimo už savo darbą. Visiems reikalingas žiūrovų ir kritikų dėmesys. Kai jo nėra, mes kraustomės iš proto“, – sako Firthas.
Paskutiniu pasaulyje likusiu romantiku vadinamas aktorius po kelerių bendro gyvenimo metų su aktore Meg Tilly (50) vis dėlto ryžosi grįžti į Angliją nepaisydamas to, jog mylimoji nesutiko važiuoti drauge. Pikti liežuviai plaka, kad Colinas į gimtinę grįžo tik dėl to, jog jo laukė vaidmuo filme „Puikybė ir prietarai“. Jausmus į karjerą iškeitęs aktorius tąsyk neapsiriko – suvaidinęs minėtoje juostoje, Colinas tapo britų sekso simboliu.

Apie tėvus

J. B.: Skirtingai nei kiti tėvai, garsusis Jeffo tėtis įvairiais būdais ragino savo vaikus tapti šou pasaulio dalimi. „Mane pradėjo filmuoti nuo šešių mėnesių. Tėvas skatindavo mane atlikti nedidelius vaidmenis, už tai žadėdamas, kad keletą dienų galėsiu neiti į mokyklą. Kaip galėjau nesutikti? Pamenu, jis pasisodindavo mane šalia ir demonstruodavo aktorinio meistriškumo subtilybes. Tėvas dievino savo darbą“, – pasakoja Jeffas.
Su didele meile ekrano žvaigždė prisimena ir motiną: „Kai buvome maži (šeimoje augo trys vaikai), ji praleisdavo po valandą per dieną su kiekvienu iš mūsų, pildydavo visus mūsų norus. Tais momentais mama neatsiliepdavo į bičiulių skambučius. Su mumis praleistas minutes ji vadindavo „mūsų laiku“. Tomis valandomis galėjau prašyti: „Mama, einame pasivaikščioti. Noriu, kad išsidažytumei kaip klounas. Žaiskime kosmonautus.“  Kiekvieną dieną ji pildydavo kvailus mano prašymus.“

C. F.:  Nors abu aktoriaus tėvai – dėstytojai, tačiau Colinas mano neturėjęs jokių šansų patekti į universitetą. „Buvau beprotiškai tingus jaunuolis. Nekenčiau ir neigiau bet kokius autoritetus ir valdžią. Nesimušiau, nieko negrioviau, bet gėriau ir vartojau narkotikus, be to, užsiauginau ilgus plaukus, įsivėriau auskarą ir brązginau gitara – toks buvo mano protestas prieš akademinę aplinką.
Nors tėvui tai ir labai nepatiko, jis niekada manęs viešai nežemino ir nebaudė. Kai nusprendžiau tapti aktoriumi, tėvai, kaip tikri pedagogai, mane palaikė sakydami, kad esu pats nuostabiausias ir talentingiausias“, – savo audringą jaunystę prisimena ekrano žvaigždė.

Apie vaikus

J. B.: Jeffas – trijų mergaičių tėtis. Kai aktorius sutiko nusifilmuoti juostoje „Didysis Lebovskis“ (1998), jis iš karto pagalvojo apie tai, kokį pavyzdį rodys vaikams, jei ekrane įkūnys nuolat žolės apsirūkiusį seną hipį. „Pamenu, tuomet į svetainę sukviečiau savo tris dukras, žmoną ir pasakiau: „Esu be galo susižavėjęs šio filmo scenarijumi ir turiu galimybę padirbėti su broliais Cohenais, tačiau bijau vaidinti šį veikėją, nes jums, vaikai, dėl to gali kilti daug problemų.“ Po ilgos pauzės prabilo mano vidurinioji dukra: „Tėti, tu esi aktorius, tad tai, ką darai, yra netikra. Mes žinome, kad kai ekrane tu bučiuoji kokią nors gražią moterį, iš tikrųjų tu vis dar myli mamą. Juk tai vaidyba! Todėl, manau, varyk!“ – prisimena Jeffas, kuris savo kailiu patyrė, kokią įtaką vaiko gyvenimui gali turėti žinomas tėvas.
„Priešingai nei mano tėvas, niekada savo vaikų nebandžiau įtraukti į šou pasaulį. Daryti karjerą per pažintis – blogai, bet aktoriui itin svarbu prasiveržti, gauti pirmuosius vaidmenis. Mano tėvas dėl manęs pasistengė, o aš savo vaikams to nedariau. Tiesa, klausiau, ar jos norėtų tapti aktorėmis, tačiau neverčiau jų to daryti. Dabar jau per vėlu, mat dukros jau suaugusios ir domisi kitais dalykais“, – sako Holivudo žvaigždė.

C. F.: Colinas – trijų berniukų tėvas. „Gėda prisipažinti, tačiau kadaise galvojau, kad visiškai nenoriu turėti vaikų. Bijojau prarasti laisvę. Kai gimė Willas (pirmasis aktoriaus sūnus su Meg Tilly – aut. past.), buvau jaunas egoistas. Dabar turiu tris berniukus ir man labai patinka būti tėvu. Aš nieko prieš tapti juo dar kartą“, – sako aktorius. Nors vyresnysis Firtho sūnus gyvena toli nuo tėvo, juos sieja itin glaudus ryšys. Williamsas – laukiamiausias svečias dabartinėje aktoriaus šeimoje, o mažieji broliai į jį žiūri kaip į patį mylimiausią dėdę. „Mažylių dėka per kiekvienas šv. Kalėdas aš grįžtu į vaikystę ir vėl pradedu tikėti stebuklais. Jei man reikia dirbti, pasistengiu, kad mano vaikai visuomet būtų šalia“, – sako Colinas.

Gyvenimo moterys

J. B.: „Su žmona susipažinau draugo rančoje, tiksliau – juostos „Rancho Deluxe“ (1997) filmavimo aikštelėje. Nors po Susan akimis buvo mėlynės, o nosis – sulaužyta, mano žmona vis tiek buvo stulbinanti moteris. Pasirodo, neseniai ji buvo patekusi į avariją, bet aš iš karto sukūriau istoriją, kad Susan draugas ją muša, o aš esu tas, kuris ją išgelbės. Kai Susan tai pasakiau, ji man atšovė: „Jūs iš Holivudo įsivaizduojate, kad turite teisę ateiti ir pasiimti geriausią miesto merginą. Pamiršk! Galbūt kada nors dar susitiksime.“  Aš visur ją persekiojau, o paskui mudu vienas kitą pamilome“, – lemtingą pažintį su gyvenimo moterimi, prisimena Bridgesas.

C. F.: 1995 metais, Kolumbijoje filmuojant juostą „Nostromo“ (1997), aktorius susipažino su prodiuserio asistente Livia Giuggioli. Graži, neieškanti žodžio kišenėje italė patraukė Firtho dėmesį.
Apie meilę iš pirmo žvilgsnio negalėjo būti nė kalbos, mat aktorius ja netiki. Vėliau vyro širdį užplūdo švelnūs jausmai. Pasakojama, kad italų gražuolei Colinas asistavo labai senamadiškai. „Tam, kad galėčiau susitikinėti su Livia, turėjau gauti jos tėvo sutikimą. Ligi tol nebuvau sutikęs merginos, kuri iki 26–erių būtų gyvenusi su tėvais. Italijoje tai įprasta ir tuo neįmanoma nesižavėti!“–  didžiosios meilės pradžią prisimena Firthas.
Tik po dvejų draugystės metų Colinas Liviai pasipiršo (savaime aišku, prieš tai gavo jos tėvo leidimą). 1997 m. Toskanoje jiedu atšoko triukšmingas itališkas vestuves. Šiuo metu šeima gyvena arba Londono priemiestyje, arba Milano apylinkėse. „Žmona – mano svarbiausias patarėjas. Ji yra pati protingiausia moteris visoje planetoje ir labai savimi pasitikintis žmogus, o man to labai trūksta. Tačiau drauge mudu galime išspręsti net pačias sudėtingiausias problemas“, – teigia pavyzdingas šeimos vyras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius