Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Johnny Deppas atsiprašė už pokštą apie Trumpo nužudymą

Holivudo aktorius Johnny Deppas penktadienį atsiprašė už savo pokštą apie JAV prezidento Donaldo Trumpo nužudymą, nes jo pasisakymas viename muzikos festivalyje sukėlė didžiulę nepasitenkinimo bangą.
Johnny Deppas
Johnny Deppas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filmo „Karibų piratai“ žvaigždė vėlų ketvirtadienį pietvakarių Anglijoje vykstančio Glastonberio festivalio žiūrovams pareiškė, kad koks nors aktorius „jau gana seniai“ nėra nužudęs prezidento.

Šis jo pokštas sulaukė griežtos Baltųjų rūmų reakcijos, o J.Deppas vėliau sakė neturėjęs galvoje nieko pikta.

„Prezidentas D.Trumpas smerkia visas smurto formas, ir yra apmaudu, kad kiti, tokie kaip Johnny Deppas, neseka jo pavyzdžiu“, – sakė prezidento atstovė Sarah Huckabee Sanders.

„Tikiuosi, kad kai kurie pono Deppo kolegos pasisakys prieš tokio tipo retoriką taip pat griežtai, kaip pasisakytų ir tuo atveju, jei jo komentarai būtų nukreipti į išrinktą demokratų pareigūną“, – pridūrė ji.

Savo pranešime garsenybių žurnalui „People“ 54 metų aktorius sakė apgailestaujantis, kad jo žodžiai „nebuvo suprasti taip, kaip tikėjosi“. Jis pridūrė, kad negalvojo nieko pikta ir „tik bandė pralinksminti (žmones), o ne kam nors pakenkti“.

„Atsiprašau už prasto skonio nevykusį pokštą apie prezidentą D.Trumpą, kurį pasakiau praėjusį vakarą“, – sakė J.Deppas.

Festivalio kino teatro po atviru dangumi erdvėje J.Deppas pristatė savo 2004 metų filmą „Pasileidėlis“ (The Libertine) ir atsakinėjo į maždaug 1 500 susirinkusiųjų klausimus.

„Manau, jam reikia pagalbos; yra daug nuostabių tamsių, tamsių vietų, kur jis galėtų nueiti“, – sakė aktorius, paklaustas apie D.Trumpą.

„Kada paskutinį kartą aktorius buvo nužudęs prezidentą? Noriu jus patikinti: nesu aktorius. Meluoju už pinigus“, – pridūrė jis.

„Bet tai jau buvo gana seniai ir galbūt atėjo laikas“, – sakė J.Deppas.

1865 metais aktorius Johnas Wilkesas Boothas viename Vašingtono teatre nužudė prezidentą Abrahamą Lincolną.

„Tai atsidurs spaudoje, ir tai bus siaubinga“, – sakė aktorius Glastonberio festivalio žiūrovams. J.Deppas teigė esąs laimingas, kad visi žiūrovai yra „to dalis“.

„Pasipiktinimo trūkumas“

J.Deppas nebuvo pirma pramogų pasaulio žvaigždė, prieštaringai pasisakiusi apie D.Trumpą.

Pranešama, kad Saugumo tarnyba tyrė popmuzikos atlikėjos Madonnos pasisakymą, kad ji nori „susprogdinti Baltuosius rūmus“.

Komikė Kathy Griffin prarado darbą televizijoje CNN, kai viename trumpame vaizdo įraše pasirodė laikydama kažką panašaus į prezidento kruviną galvą.

Neseniai keli dešiniojo sparno protestuotojai, supykę, kad vieno kūrinio pagrindinis veikėjas, primenantis D.Trumpą, buvo nudurtas, sustabdė Niujorko Centriniame parke rodytą spektaklį pagal Williamo Shakespeare'o pjesę „Julijus Cezaris“.

Demonstrantai šaukė, kad ta pjesė turi „Steve‘o Scalise‘o kraujo ant savo rankų“, turėdami galvoje neseniai įvykusį incidentą, kai vienas ginkluotas vyras sunkiai sužeidė šį respublikonų kongresmeną. Visgi spektaklio gynėjai pabrėžia, kad 2012-aisiais, kai tame pačiame kūrinyje Cezaris buvo panašus į tuometį prezidentą Baracką Obamą, tiek daug nepasitenkinimo nebuvo.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris per spaudos konferenciją penktadienį sakė, kad ir ta pjesė, ir J.Deppo pasisakymas kelia „susirūpinimą“.

„Kelia susirūpinimą pasipiktinimo stygius, kurį stebime kai kuriuose iš šių pavyzdžių, kai žmonės pasako tai, ką jie pasako, be jokios pagarbos prezidentui“, – teigė jis.

„Prezidentas aiškiai pasakė, kad turėtume smerkti visas smurto formas“, – pridūrė S.Spiceris.

J.Deppas pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesio sulaukia dėl šlovės jam nepridedančių priežasčių. Sausį paaiškėjo, kad jis tiek daug išlaidavo, kad atsidūrė ant bankroto ribos

Pastaruosius du dešimtmečius 53 metų aktorius vidutiniškai kas mėnesį išleisdavo po 2 mln. dolerių (beveik 1,9 mln. eurų), teigia vadybininkų kompanija „The Management Group“ (TMG). Ji pateikė Los Andželo teismui ieškinį dėl J.Deppo negrąžintos paskolos.

Praėjusį rugpjūtį J.Deppas ir 31 metų Amber Heard pasiekė skyrybų susitarimą be teismo. Aktorius sutiko buvusiai sutuoktinei, su kuria santuokoje gyveno pusantrų metų, sumokėti 7 mln. dolerių (beveik 6,5 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius