Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose mirė reperis Nate'as Doggas

Reperis Nate'as Doggas, bendradarbiavęs su hiphopo žvaigždėmis Dr. Dre, Warrenu G ir ilgamečiu draugu Snoopu Dogu, mirė būdamas 41 metų.
Nate'as Doggas
Nate'as Doggas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Nathanielis D.Hale'as, mirė antradienį, patyręs kelis širdies smūgius, sakė prokuroras Markas Geragosas.

Apie reperio mirtį antradienį pirmasis pranešė Nate'o Doggo gimtojo miesto Long Bičo laikraštis „Long Beach Press–Telegram“, o Snoopas Doggas kiek vėliau paskelbė apie savo draugo netektį socialiniame tinkle „Twitter“.

„Netekome tikros hiphopo ir ritmenbliuzo legendos. Jis buvo vienas iš mano geriausių draugų, tarsi brolis, nuo 1986 metų... Esu nuliūdęs, tačiau labai laimingas, kad galėjau augti kartu su tavimi. Vėl pasimatysiu su tavimi danguje – juk žinai posakį, kad visi šunys eina į dangų“, – savo žinutėje rašo Snoopas Doggas, turėdamas omenyje savo ir mirusio atlikėjo sceninį vardą („dog“ angliškai reiškia „šuo“).

Nate'as Doggas hiphopo pasaulyje debiutavo dalyvaudamas įrašant Dr.Dre repo klasika tapusį albumą „The Chronic“. Jo išsiskiriantis žemas balsas skambėjo ne mažiau grėsmingai negu šiurkštūs repo tekstai.

Nate'o Doggo vokalas girdimas daugelyje kitų atlikėjų dainų, tokių kaip Ludacris „Area Codes“, Tupaco Shakuro „All About U“ arba Eminemo „Shake That“. Jo populiarumas neblėso, nors daugelis kitų repo atlikėjų išgarsėjo ir greitai nuėjo į užmarštį.

Dainininkas buvo įsivėlęs į teisines problemas. 1996 metais jis buvo išteisintas byloje dėl ginkluoto apiplėšimo. Kitoje byloje prisiekusieji negalėjo pasiekti bendros nutarties, o iš naujo ji nebuvo nagrinėjama.

2000 metais Nate'as Doggas buvo apkaltintas savo buvusios širdies draugės pagrobimu, tačiau vėliau šie kaltinimai buvo atšaukti. Byloje dėl neteisėto ginklo laikymo, kurioje jis savo kaltės nepripažino ir nepaneigė, atlikėjui buvo skirta lygtinė bausmė.

2008 metų sausį jis patyrė sunkų insultą, tačiau po kelių mėnesių buvo suimtas dėl žmonos, su kuria jis gyveno separacijoje, persekiojimo ir grasinimų. Dainininkas teismo salėje pasirodė sėdėdamas vežimėlyje. Praėjus metams šiek kaltinimai buvo atšaukti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius