Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Juostai „Vandens forma“ – JAV prodiuserių gildijos geriausio filmo apdovanojimas

Meksikiečių kino kūrėjo Guillermo del Toro fantastinė meilės istorija „Vandens forma“ šeštadienį gavo JAV prodiuserių gildijos apdovanojimą už geriausią filmą ir užsitikrino tvirtas pozicijas prieš kovą vyksiančius „Oskarus“.
Filmas „Vandens forma“
Filmas „Vandens forma“ / Kadras iš filmo

Filmas nurungė į geriausio filmo „Oskarą“ pretenduojančias juostas „Vadink mane savo vardu“, „Diunkerkas“, „Pradink“, „Aš esu Tonya“ ir „Lady Bird“.

Dėl JAV prodiuserių gildijos apdovanojimo už geriausią filmą taip pat kovojo „Didžioji liga“, „Molly's Game“, „Valstybės paslaptis“, „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ ir „Nuostabioji moteris“.

Juostos „Vandens forma“ veiksmas vyksta septintajame dešimtmetyje. Nebyli vyriausybinės laboratorijos valytoja įsimyli į vandenį primenantį gyvį. Šios juostos režisierius G. del Toro taip pat anksčiau gavo „Auksinį gaublį“ kaip geriausias režisierius. Šie apdovanojimai yra laikomi „Oskarų“ pranašais.

Be to, filmas nominuotas dvylikoje kategorijų vasarį vyksiančiuose Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimuose, kurie yra laikomi britiška „Oskarų“ versija. Manoma, kad daug nominacijų ši juosta sulauks ir antradienį, kai bus paskelbti nominuotieji „Oskarams“.

Deja, 53 metų G. del Toro negalėjo pats atsiimti JAV prodiuserių gildijos apdovanojimo, nes turėjo vykti pas sergantį tėvą į Meksiką.

Filmo „Vandens forma“ afiša
Filmo „Vandens forma“ afiša

Geriausiu animaciniu filmu JAV prodiuserių gildijos apdovanojimuose buvo pripažintas kūrinys „Coco“ – kino studijos „Pixar“ „meilės laiškas“ Meksikai, nes yra paremta šios šalies Mirusiųjų dienos festivaliu.

„Dabar atėjo laikas didesnei įvairovei mūsų kultūroje ir mūsų pasaulyje“, – savo apdovanojimą Meksikos žmonėms dedikavusi prodiuserė Darla K. Anderson.

Iš JAV prodiuserių gildijos apdovanojimų paprastai galima spręsti, kaip juostoms seksis per „Oskarus“. Tiesa, pastaraisiais metais ši tendencija nepasitvirtino. Gildijos geriausiu filmu pernai pripažintas „Kalifornijos svajos“ „Oskaro“ negavo, nes geriausiu metų filmu buvo pripažinta „Mėnesiena“.

O 2016 metais komedija apie finansų krizę „Didžioji skola“ gavo JAV prodiuserių gildijos apdovanojimą, tačiau per „Oskarų“ ceremoniją nusileido juostai „Sensacija“.

„Oskarų“ ceremonija vyks kovo 4 d. Ją ves komikas Jimmy Kimmelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius