Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip atrodys vyro gedinčios karalienės Elizabeth II gimtadienis?

Karališkojoje šeimoje princo Philipo netektis aptemdė balandžio 21 d. minimą karalienės Elizabeth II gimtadienį. Pirmą kartą jį monarchė sutiks be sutuoktinio, kurį palaidojo vos prieš kelias dienas.
Elizabeth II princo Philipo laidotuvėse
Elizabeth II princo Philipo laidotuvėse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Elizabeth II sukaks 95-eri. Ši savaitė turėjo būti ypatinga – užpildyta įvairiais šventiniais renginiais ir susitikimais, tačiau sukaktį gedinti monarchė paminės labai kukliai.

Kaip rašo „Evening Standrad“, karalienė gimtadienį sutiks Vindzore apsupta maždaug 20 darbuotojų – taip vadinamame „Jos Didenybės burbule“.

Triukšmingai, su būriu brangiausių žmonių gimtadienio Elizabeth II paminėti negalėjo ir pernai, kadangi šalyje tada buvo paskelbtas pirmasis karantinas. Rašoma, kad tąkart artimųjų sveikinimus ji priiminėjo sėdėdama prie kompiuterio – vaizdo skambučių pagalba.

Dėl koronaviruso rizikos monarchė buvo atsiribojusi nuo kitų karališkosios šeimos narių, bet tada šalia turėjo Philipą.

Pernai pirmą kartą tylėjo ir Vestminsterio abatijos, kur ji susituokė ir buvo karūnuota, varpai. Taip nuo 2007 m. kasmet paminimas monarchės gimimas. Neiššovė ir šventinės ginklų salvės. Elizabeth II nusprendė, kad šventinis karinės ginkluotės pasirodymas tuo laikotarpiu buvo „nederamas“.

Karalienės gimtadienis šalyje yra švenčiamas birželį surengiant „Trooping The Colour“ paradą. Pernai dėl pandemijos jis taip pat neįvyko.

Šią savaitę savo gimtadienį taip pat minės Kembridžo hercogų jauniausia atžala princas Louisas. Jam sukaks treji. Sukakčių šioje šeimoje bus ir daugiau. Balandžio 29 d. princas Williamas ir hercogienė Catherine minės santuokos dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius