Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip šiandien atrodo ir ką veikia kultinės „San Francisko raganos“?

Prabėgo jau ištisi 19 metų nuo tada, kai TV eteryje debiutavo serialas „San Francisko raganos“ („Charmed“), tačiau istoriją apie tris seseris, turinčias magiškų galių, iki šiol su nostalgija prisimena tūkstančiai gerbėjų ir žiūrovų visame pasaulyje.
Alyssa Milano, Shannen Doherty ir Holly Marie Combs seriale „San Francisko raganos“ (2000 m.)
Alyssa Milano, Shannen Doherty ir Holly Marie Combs seriale „San Francisko raganos“ (2000 m.) / Vida Press nuotr.

„San Francisko raganų“ prodiuseris yra ne kas kitas, o šviesaus atminimo Aaronas Spellingas, padovanojęs pasauliui tokius kultinius serialus kaip „Čarlio angelai“, „Beverli Hilsas, 90210“, „Melrouzas“, „Devintas dangus“ ir kt.

„San Francisko raganos“ buvo paskutinis Aarono Spellingo projektas – 1998 metais prasidėjęs serialas baigėsi 2006-ųjų gegužę. O praėjus mėnesiui nuo dienos, kai eterį pasiekė paskutinė „San Francisko raganų“ serija, Aaronas Spellingas mirė.

Na o per aštuonerius „San Francisko raganų“ gyvavimo metus buvo parodyti aštuoni labai populiarūs sezonai, per kuriuos net keitėsi pagrindinių aktorių sudėtis – viena iš trijų seserų raganų buvo „numarinta“ ir atsirado kita.

Nors nuo serialo pabaigos prabėgo jau 11 metų, tačiau gerbėjai vis dar nepamiršo mylimų „raganų“, tad vis garsiau kalbama, kad reikėtų kurti naują serialo versiją.

O kaip susiklostė seseris raganas Pru, Paiper, Fibi ir Peidžę vaidinusių aktorių likimas bei kaip jos atrodo šiandien?

SHANNEN DOHERTY

Shannen Doherty (46 m.) „San Francisko raganose“ vaidino nuo pat pradžių, bet tik tris sezonus – jos herojė Pru paskutinėje trečio sezono serijoje buvo „nužudyta“.

„Instagram“ nuotr./Shannen Doherty ir Kurtas Iswarienko
„Instagram“ nuotr./Shannen Doherty ir Kurtas Iswarienko

Shannen Doherty iš serialo pasitraukė dėl nesutarimų su kita „raganų“ žvaigžde Alyssa Milano – konfliktuojančios moterys nebepajėgė kartu dirbti, tad vienai iš jų teko pasitraukti.

Dar prieš „San Francisko raganas“ Shannen Doherty jau turėjo gana ryškios TV žvaigždės statusą – ji tuo metu buvo garsiausia iš trijų pagrindinių „raganų“ aktorių, dėka kultinio serialo „Beverli Hilsas, 90210“. Įdomu tai, kad ir iš šio serialo Shannen pasitraukė gerokai anksčiau, nei jis baigėsi – jau tada kalbėta apie sudėtingą aktorės charakterį.

Pastaraisiais metais aktorė buvo apleidusi savo profesinę veiklą, mat gydėsi krūties vėžį – laimei, po ilgo ir alinančio gydymo kurso liga atsitraukė. Pamažu ji grįžta ir į darbą – jau filmuojasi naujame seriale „Heathers“, kuris eteryje pasirodys 2018-ųjų pradžioje. Taip pat pranešta ir apie naują serialą „MallBrats“, kuriame ji taip pat vaidins.

Nuo 2011-ųjų aktorė yra ištekėjusi už prodiuserio Kurto Iswarienko, prieš tai ji išgyveno dvejas trumpas ir nelabai laimingas santuokas. Vaikų Shannen Doherty neturi.

„Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr./Shannen Doherty seriale „San Francisko raganos“ ir 2016 metais
„Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr./Shannen Doherty seriale „San Francisko raganos“ ir 2016 metais

ALYSSA MILANO

Alyssa Milano (44 m.) į „San Francisko raganas“ pateko po to, kai paliko gerą įspūdį serialo prodiuseriui Aaronui Spellingu – ji vaidino ankstesniame jo seriale „Melrouzas“.

Kai Spellingas ėmėsi naujo projekto, į jį pakvietė ir Alyssą Milano – ji tapo viena iš trijų Holivel seserų raganų.

„Scanpix“/AP nuotr./Alyssa Milano su vyru Davidu Bugliari
„Scanpix“/AP nuotr./Alyssa Milano su vyru Davidu Bugliari

Kaip jau minėta anksčiau, Alyssa Milano labai nesutarė su kita serialo žvaigžde Shannen Doherty, o šiai pasitraukus Alyssa net tapo viena iš „San Francisko raganų“ prodiuserių. Alyssa Milano raganą Fibi vaidino nuo pat serialo pradžios iki pabaigos.

Pasibaigus „San Francisko raganoms“, Alyssa Milano pasinėrė į drabužių kūrimą – ir ne bet kokių, o skirtų sporto aistruolėms, kad moterys galėtų gražiai ir skoningai apsirengti eidamos į beisbolo varžybas. Vėliau jos įkurtas laisvalaikio drabužių prekės ženklas „Touch“ išplėtė savo veiklą ir pradėjo siūlyti aprangą ne tik beisbolo, bet ir amerikietiškojo futbolo bei NASCAR lenktynių aistruolėms.

Nors per visą tą laiką nuo „raganų“ pabaigos Alyssa Milano vaidino (ir tebevaidina) tiek kituose serialuose, tiek televizijos ar kino filmuose, vis tik kol kas nesukūrė sėkmingesnio personažo nei jos ragana Fibi.

Po vienos trumpos ir nesėkmingos santuokos, Alyssa Milano jau 10 metų (8 iš jų – susituokę) laimingai gyvena su talentų agentu Davidu Bugliari. Pora augina du vaikus – šešerių metų sūnų Milo ir trejų metų dukrą Elizabellą.

Vida Press nuotr./Alyssa Milano seriale „San Francisko raganos“ ir 2017 metais
Vida Press nuotr./Alyssa Milano seriale „San Francisko raganos“ ir 2017 metais

HOLLY MARIE COMBS

Prieš „San Francisko raganas“ Holly Marie Combs (43 m.) jau buvo pažįstama TV žiūrovams, bet būtent šis serialas, ir jos suvaidinta ragana Paiper, ją pavertė žvaigžde.

Holly Marie Combs „San Francisko raganose“ vaidino nuo pirmo iki paskutinio sezono, o nuo penktojo dar ir tapo viena iš jo prodiuserių. Beje, ji yra vienintelė iš serialo aktorių, kuri pasirodė absoliučiai visose „San Francisko raganų“ serijose. Ir būtent Holly Marie Combs įkūnyta Paiper buvo įvardyta kaip viena geriausių raganų televizijos istorijoje – neįprastame AOL tope ji užėmė trečią vietą.

Vida Press nuotr./Holly Marie Combs su sužadėtiniu Mike'u
Vida Press nuotr./Holly Marie Combs su sužadėtiniu Mike'u

2010-aisiais Holly Marie Combs pradėjo vaidinti kitame itin populiariame seriale – „Gražiosios melagės“ („Pretty Little Liars“). Tiesa, ji vaidino tik vienos iš pagrindinių veikėjų motiną ir jos herojė Ela tebuvo antraplanė. Pirmus tris sezonus Holly Marie Combs seriale rodėsi daugiau ar mažiau kiekvienoje serijoje, o vėliau ji liko tik epizodine, retkarčiais pasirodančia aktore.

2014-aisiais TV eteryje pasirodė trumpas realybės šou apie Holly Marie Combs ir buvusios jos kolegės iš „raganų“ Shannen Doherty kelionę po pietrytinę Ameriką, kuris vadinosi „Off the Map with Shannen & Holly“.

Holly Marie Combs buvo ištekėjusi du kartus, o šių metų rugsėjį pranešė planuojanti tai padaryti ir trečią kartą – ji susižadėjo su savo draugu Mike'u. Pirmoji aktorės santuoka buvo bevaikė, o antroji, su „San Francisko raganų“ filmavimo komandos nariu Davidu Donoho, padovanojo jai tris sūnus: Finley (13 m.), Riley (10 m.) ir Kelley (8 m.). Su antruoju vyru aktorė išsiskyrė 2011-ųjų pabaigoje.

Vida Press nuotr./Holly Marie Combs seriale „San Francisko raganos“ ir 2016 metais
Vida Press nuotr./Holly Marie Combs seriale „San Francisko raganos“ ir 2016 metais

ROSE McGOWAN

Rose McGowan (44 m.) prie „San Francisko raganų“ prisijungė ketvirtame serialo sezone, kai pasitraukė Shannen Doherty. Kad ir toliau serialo ašimi liktų trijų seserų galia, scenaristai sugalvojo būdą, kaip į Paiper bei Fibi kompaniją įtraukti naują, tiksliau, seniai prarastą seserį.

Vida Press nuotr./Rose McGowan su draugu Boots (2017 m.)
Vida Press nuotr./Rose McGowan su draugu Boots (2017 m.)

Rose McGowan vaidinta Peidžė buvo slaptas Holivel seserų motinos meilės vaisius, kurį ji atidavė įvaikinti vos gimusią. Bet rizika įlieti naują heroję į jau susiformavusį kolektyvą pasiteisino – Peidžę greitai pamėgo žiūrovai, o kritikai liaupsino ją vaidinusią Rose McGowan.

Pasibaigus „San Francisko raganoms“, Rose McGowan aktyviausiai iš visų savo kolegių plėtojo tolesnę karjerą: suvaidino ne viename televizijos seriale, kino filme (iš įsimintinesnių jos darbų – Quentino Tarantino ir Roberto Rodriguezo trileris „Mirties įrodymas“ bei „Konanas Barbaras“) ar vaizdo klipe.

Be to, ji pradėjo ir muzikinę karjerą – 2015 metais išleido debiutinį savo singlą „RM486“ ir groteskišką jo vaizdo klipą, kuriame virto ateive.

VIDEO: Rose McGowan: RM486 (Official Video)

Kalbant apie asmeninį gyvenimą, tai garsiausi ir labiausiai žiniasklaidą dominę aktorė santykiai buvo su skandalinguoju rokeriu Marilyn Mansonu. Pora kartu praleido trejus metus ir net buvo susižadėję, tačiau galiausiai Rose paliko muzikantą.

Vėliau ji buvo užmezgusi romaną su „Mirties įrodymo“ režisieriumi Robertu Rodriguezu – su juo aktorė taip pat buvo susižadėjusi, bet taip ir neištekėjo. 2013-aisiais po metus trukusios draugystės Rose McGowan ištekėjo už menininko Davey Detailo, tačiau santuoka truko tik trejus metus.

Šiuo metu aktorė susitikinėja su muzikos prodiuseriu Boots. Vaikų ji neturi.

Vida Press nuotr./Rose McGowan seriale „San Francisko raganos“ ir 2017 metais
Vida Press nuotr./Rose McGowan seriale „San Francisko raganos“ ir 2017 metais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius