-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karą pasmerkusio Rusijos aktoriaus išsižadėjo mama: „Tu išdavikas, nebe mano sūnus“

Rusijos karas Ukrainoje išardo šeimas – milijonai žmonių bėga iš šalies, kad išvengtų smurto, o dalis likusių žūsta, palikdami artimuosius sielvartauti. Tačiau Vokietijoje gyvenantis Rusijos aktorius ir modelis Jeanas-Michelis Shcherbakas papasakojo kitokią istoriją apie tai, kaip jo šeima buvo suskaldyta dabartinių įvykių.
Jeanas-Michelis Shcherbakas
Jeanas-Michelis Shcherbakas / „Instagram“ nuotr.

Jeanas-Michelis Shcherbakas CNN teigė, kad motina su juo nebebendrauja dėl to, kad jis atvirai išsakė nepritarimą Rusijos invazijai į Ukrainą.

„Aš nebendrauju su rusofobais ir tėvynės išdavikais. Nuoširdžiai noriu, kad atsisakytum savo rusiško paso ir paliktum šią šalį bet kuria kryptimi. Tu nebesi mano sūnus. Mano šeimoje nebus išdavikų“, – motinos žodžius citavo aktorius.

J-M.Shcherbakas pasakojo, kad nesutarimai su motina prasidėjo po to, kai jis nusprendė viešai pasidalyti tuo, ką Vladimiro Putino vadovaujamos Rusijos pajėgos iš tiesų daro Ukrainoje, kur žuvo jau tūkstančiai žmonių.

Jeanas-Michelis sakė, kad tiesą apie karą sužinojo iš draugų ukrainiečių. Pats aktorius Ukrainoje prieš tai lankėsi ne kartą, įskaitant ir paskutinį sykį rudenį.

„Atsibudau vasario 24 d., įsijungiau telefoną ir gavau žinutes iš kelių savo draugų Ukrainoje, – CNN pasakojo J-M.Shcherbakas. – Jie pranešė, kad Rusija dabar bombarduoja Ukrainą.“

Aktoriaus draugų pasakojimai apie atakas nesutapo su Rusijos valstybinės žiniasklaidos pranešimais, kuriuose paprastai nušviečiama propagandinė Kremliaus pozicija, neva šalies pajėgos nesitaiko į civilius gyventojus, o vykdo specialią karinę operaciją, kuria esą siekiama demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą.

„Mano draugai pradėjo siųsti man nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuose matyti Rusijos kariuomenės puolimo padariniai. Nusprendžiau tai paskelbti savo instagrame ir šalia to parodyti Rusijos propagandą“, – prisiminė J-M.Shcherbakas.

Tai, ką matė Jeano-Michelio draugai, ir tai, kaip meluoja Rusijos žiniasklaida, galėjo sukrėsti rusus, neturinčius prieigos prie tarptautinės ar nepriklausomos žiniasklaidos.

„Tai beprotiška, bet žmonės neturi galimybių gauti naujienas“, – CNN sakė aktorius, paminėdamas nepriklausomų žiniasklaidos organizacijų uždarymą ir socialinės žiniasklaidos platformų blokavimą Rusijoje.

Aktorius teigė, kad žmonės, gyvenantys už Rusijos miestų, tokių kaip Maskva ir Sankt Peterburgas, ribų, yra ypač jautrūs dezinformacijai apie karą.

„Žmonės, gyvenantys toli nuo didžiųjų miestų, įsijungia televizorių ir mato tik propagandines naujienas. Jie labiau tiki oficialia žiniasklaida nei nepriklausoma, o Rusijos vyriausybė kai kurias nepriklausomas žiniasklaidos priemones ir nepriklausomus žurnalistus įvardijo kaip tarptautinius agentus, todėl jie tuo tiki“, – kalbėjo jis.

J-M.Shcherbakas savo instagramo įraše taip pat kreipėsi į mamą, teigdamas, kad niekada nedarytų savo vaikams to, ką ji padarė jam. Vis dėlto pridūrė, kad ji gali susisiekti, jei kada nors norės pasikalbėti su sūnumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius