Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Karalienės Elizabeth II sutuoktinis paleistas iš ligoninės

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II sutuoktinis 96 metų princas Philipas ketvirtadienį buvo paleistas iš ligoninės, kurioje praleido dvi naktis dėl infekcijos, pranešė Bakingamo rūmai.
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas
Elizabeth II ir princas Philipas per karalienės gimtadienio paradą praėjusį šeštadienį / „Scanpix“ nuotr.

Karališkosios šeimos patriarchas, vėliau šiais metais ketinantis atsisakyti karališkųjų pareigų, antradienį automobiliu buvo atvežtas į privačią Londono ligoninę. Bakingamo rūmai informavo, kad Philipo hospitalizacija yra atsargumo priemonė, kurios nuspręsta imtis atsižvelgiant į jo sveikatos būklę.

„Galiu patvirtinti, kad Edinburgo kunigaikštis šį rytą išvyko iš ligoninės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Bakingamo rūmų atstovas spaudai.

Princas iš ligoninės buvo išvežtas pro atsarginį išėjimą.

Edinburgo kunigaikštis į Karaliaus Edvardo VII ligoninę antradienį buvo atvežtas iš Vindzoro pilies. Kaip pranešta, ligoninėje Philipas buvo gerai nusiteikęs. Manoma, kad jis turėtų grįžti į Vindzorą.

Edinburgo kunigaikštis trečiadienį turėjo lydėti karalienę Elizabeth II į pirmąjį parlamento posėdį ir į šalia Vindzoro vykstančias Karališkąsias Askoto žirgų lenktynes.

Savo tėvą pavadavo ir monarchę į Bendruomenių Rūmus palydėjo poros vyriausias sūnus, sosto įpėdinis princas Charlesas.

Antradienį princas Philipas kartu su Elizabeth II stebėjo tą dieną prasidėjusias Karališkąsias Askoto žirgų lenktynes.

„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas Askoto žirgų lenktynėse šį antradienį
„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas Askoto žirgų lenktynėse šį antradienį

Princas Philipas yra ištikimas savo žmonos palydovas nuo tada, kai ji 1952-aisiais, būdama 25 metų, perėmė sostą. Jiedu susituokė 1947-aisiais ir lapkričio 20 dieną minės santuokos 70-metį.

Gegužę Edinburgo kunigaikštis paskelbė, kad rudenį atsisakys karališkųjų pareigų.

Philipas, kuriam birželio 10-ąją sukako 96 metai, yra ilgiausiai karališkąsias pareigas einantis princas konsortas per Britanijos istoriją. Princas vis dar yra geros sveikatos, turint galvoje jo amžių.

Tačiau artėdamas prie savo šimtmečio Edinburgo kunigaikštis, kuris pernai vykdydamas karališkąsias pareigas dalyvavo 219-oje susitikimų, pamažu ėmė mažinti darbo krūvį.

Bakingamo Rūmai nepateikė detalesnės informacijos apie princo sveikatos būklę, taip pat nenurodė, kokia infekcija jį užklupo. Žinoma, kad 2012 metais jam teko gydytis nuo šlapimo pūslės infekcijos.

Buvęs Karališkojo karinio jūrų laivyno karininkas dėl savo ūmaus ir tiesaus būdo, nenuglaistyto humoro ir kartais išsprūstančių politiškai korektiškų pasisakymų nėra iš tokių žmonių, kurie iškart pelno aplinkinių simpatijas.

Tačiau jo atvirumas ir atsidavimas pareigoms bei monarchei padėjo jam pelnyti tautos meilę.

Apžvalgininkai pastebi, kad šmaikščios kunigaikščio pastabos ir sąmojai padeda žmonėms atsipalaiduoti renginių metu ir yra puikus kontrastas monarchės rimtumui.

Antradienį parlamente ministrė pirmininkė Theresa May sakė, kad visi Bendruomenių Rūmai kartu su ja linki princui geriausios kloties.

„Linkime jam kuo greičiau pasveikti“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius