Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkoji pora Williamas ir Catherine Tuvalu salyne buvo nešami ant sostų

Britų princas Williamas ir jo žmona Catherine atokiame Tuvalu salyne antradienį atrodė atsipalaidavę, buvo nešami ant sostų ir pietums valgė kokosus, o jų advokatai Europoje tuo tarpu tęsė puolimą dėl apsinuoginusios hercogienės nuotraukų ir pasiekė savo. Prancūzijos teismas antradienį uždraudė žurnalui „Closer“ perpardavinėti nuotraukas.
Williamas ir Kate saloje buvo nešami ant sostų
Williamas ir Kate saloje buvo nešami ant sostų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Labai jums ačiū už jūsų spalvingiausią priėmimą“, – pasakė Williamas su gėlių vainiku ant galvos, kai beveik pusė šalies gyventojų, kurių iš viso yra 10,5 tūkst., atvyko pasveikinti būsimojo Didžiosios Britanijos karaliaus ir jo žmonos.

Kembridžo hercogas ir hercogienė atskrido iš Saliamono salų ir Tuvalu baigs savo kelionę po Pietryčių Aziją bei pietinį Ramiojo vandenyno regioną. Poros vizitas, skirtas karalienės Elizabeth II valdymo 60 metų jubiliejui, baigiasi kitą dieną po to, kai sutuoktinių advokatai Paryžiuje pateikė baudžiamąjį skundą dėl prancūzų žurnalo, kuris išspausdino vien su bikinio kelnaitėmis besideginančios Catherine nuotraukas.

Visą antradienį keltai su džiūgaujančiais žmonėmis iš atokių Tuvalu atolų plaukė į sostinę Funafutį, kuris šia proga buvo kone ištisai naujai perdažytas.

Išlipę iš savo privataus lėktuvo, Williamas ir Catherine ant spalvingų sostų buvo nunešti prie parlamento pastato.

Išlipę iš savo privataus lėktuvo, Williamas ir Catherine ant spalvingų sostų buvo nunešti prie parlamento pastato, kur juos sutiko generalgubernatorius seras Iakoba Taeia Italeli ir premjeras Willy Telavi.

Tuvalu gyventojai sako, kad šis karališkųjų asmenų vizitas yra didžiausias įvykis nuo 1982 metų, kai salose lankėsi Williamo senelė karalienė Elizabeth II.

„Tikrai užsinorėjome atvykti čia, kai mano senelė apie tai man papasakojo“, – komplimentu atsimokėjo ir Williamas.

Williamas su kostiumu ir prasagstytais marškiniais ir Catherine geltona suknele Funafutyje patiko visiems.

Princas daugybės susižavėjimo kupinų žvilgsnių sulaukė mačete prakirtęs kokoso riešutą, o Catherine pakerėjo grupę pradinukų, kuriems paskaitė iš pasakų knygos.

Pasižiūrėję tradicines kanojų varžybas, po kurių Williamas įteikė medalius laimėtojų komandai, o Catherine – medalius antrosios vietos laimėtojams, pora turėjo dalyvauti valstybiniuose pietuose.

Ši devynių dienų kelionė laikė karališkąją porą atokiau nuo didėjančio triukšmo Europoje dėl praėjusią savaitę pasirodžiusių pusnuogės kunigaikštienės nuotraukų.

Saliamono Salose sutuoktiniai praleido naktį prabangiame namelyje šiaudiniu stogu nuošalioje atogrąžų saloje.

Netoli pusiaujo esantį Tuvalu sudaro šeši atolai ir trys salos, kurių bendras plotas tėra 25 kvadratiniai kilometrai ir kurios virš jūros lygio daugiausia yra iškilusios vos per metrą. Saloms pavojų kelia vandenyno lygio kilimas; 2011 metų ataskaitoje teigiama, kad vandens lygis aplink Tuvalu pakyla maždaug 5-iais mm per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius