Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katastrofų trilerio „Grenlandija: išlikimas“ žvaigždė G.Butleris perskaitęs scenarijų negalėjo atsigauti

Mokslininkai jau seniai seka artimajame kosmose praskriejančius asteroidus bei kometas, siekdami numatyti, kuris iš jų gali kelti grėsmę mūsų planetai. Nors dauguma didesniųjų objektų yra pastebėti, o jų trajektorijos apskaičiuotos, tikimybė, kad į Žemę trenksis iš kosmoso gelmių atskriejęs nekviestas svečias, išlieka. Tokiu atveju padariniai gali būti katastrofiniai.
Filmo „Grenlandija: išlikimas“ ištrauka
Filmo „Grenlandija: išlikimas“ ištrauka / Stop kadras

Kas būtų, jei iš tiesų taip nutiktų, nusprendė parodyti režisierius Ricas Romanas Waugh ir aktorius Gerardas Butleris filme „Grenlandija: išlikimas“.

Apokaliptinis trileris, didžiuosiuose ekranuose pasirodantis jau šiandien, rugpjūčio 14-ąją, pasakos apie paskutines Žemės valandas prieš smogiant kometai. O vienintėle saugia vieta, galinčia išgelbėti žmones, taps Grenlandija.

Naujausi asteroidų atvejai yra išsamiai ištirti ir aprašyti: 2013 m. netoli Rusijos Čeliabinsko miesto nukritusio maždaug 20-ies metrų skersmens asteroido sprogimo galia prilygo 440 tūkst. tonų trotilo; o žymiojo 1908-ųjų Tunguskos meteorito (kurio skersmuo galėjo siekti nuo 60 iki 190 metrų) sprogimas, pagal skaičiavimus, prilygo 15-ai milijonų tonų trotilo – t.y., buvo tūkstantį kartų galingesnis nei Hirosimos atominės bombos.

Filmo anonsas:

VIDEO: Apokaliptinis veiksmo trileris GRENLANDIJA: IŠLIKIMAS/Greenland (2020) - kinuose nuo rugpjūčio 28 d.

Tačiau kas nutiktų, jei Žemė atsidurtų ne asteroido, o kometos kelyje?

„Yra sukurta daugybė filmų apie baisias katastrofas, tačiau drąsiai galiu teigti, kad šis – kitoks. Perskaitytas scenarijus mane labai sukrėtė, negalėjau atsigauti net kelias dienas. Ši istorija tokia tikroviška, tokia reali, kad kiekvienas, sėdintis kino salėje, pasijus taip, lyg tikrai artintųsi jų paskutinė valanda.

Juosta prasideda kaip šeimos drama ir pereina į globalią dramą, kur tu pradedi ne tik sirgti už herojus, bet ir nejučia pats imi kurti scenarijus, kaip elgtumeisi tokioje situacijoje. Tai žiauriai gąsdina“, – sako pagrindinis juostos aktorius Gerardas Butleris.

Trilerio kūrėjai sako, jog nors filmas pasakoja apie artėjančią katastrofą, daugelis lengvai įžvelgs sąsajas su šiuo metu siaučiančia koronaviruso pandemija.

„Grenlandija: išlikimas“ pasakos, kaip astronomams pirmą kartą pastebėjus naują kometą vardu „Klarkas“, dauguma žmonių į tai net neatkreipia dėmesio.

Tačiau netrukus ima aiškėti, kad nekviesto svečio trajektorija pavojingai krypsta link mūsų planetos orbitos. Vis tik, net ir mokslininkams ėmus skambinti pavojaus varpais, dauguma žmonių tiesiog tikisi įspūdingo reginio, atsisakydami patikėti galimu pavojumi.

Visa tai trunka tol, kol viena iš priekyje esančių kometos atplaišų smogia Floridai, visiškai sunaikindama vieną miestą ir apgriaudama didžiulę teritoriją aplink jį. Tuomet prasideda panika.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gerardas Butleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gerardas Butleris

Aplink tvyrant chaosui, Džonas Garitis (akt. Gerardas Butleris) su žmona Elison (akt. Morena Baccarin) ir paaugliu sūnumi Neitanu leidžiasi pavojingon kelionėn į Grenlandiją. Tai vienintelė vieta, teikianti mažytę viltį išgyventi.

Kuo baigsis artėjanti pasaulio pabaigos nuojauta ir šeimos kelionė į išsigelbėjimą Grenlandijoje? Kvapą gniaužiantis ir kraują stingdantis katastrofų filmas „Grenlandija: išlikimas“ Lietuvoje pradedamas rodyti rugpjūčio 14 dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Per gaisrą Malibu visiškai sudegė Miley Cyrus, Gerardo Butlerio ir kitų žvaigždžių namai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius