Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kate Winslet apie homofobiją Holivude: žino 4 aktorius, kurie iki šiol slepia seksualinę orientaciją

Holivudo aktorė Kate Winslet (45) per savo karjerą matė ir girdėjo įvairiausių situacijų. Visgi neseniai moteris atskleidė dar vieną tamsiąją kino industrijos pusę – pasirodo, ji žino bent 4 aktorius, kurie dėl homofobijos bijo atskleisti, kad yra homoseksualūs, rašo „People“.
Kate Winslet
Kate Winslet / „Scanpix“/AP nuotr.

Neseniai duotame interviu laikraščiui „The Sunday Times“ Oskaro laimėtoja atvirai prakalbo apie Holivude įsišaknijusią stigmą, dėl kurios kenčia ne vienas homoseksualus aktorius.

Kate Winslet pasakojo, kad savo rate žino mažiausiai keturis aktorius, kurie iki šiol bijo atskleisti, kad yra homoseksualūs. Ir viskas dėl kalbų, galėsiančių pakenkti jų karjerai.

„Negaliu pasakyti skaičiaus, kiek jaunų aktorių pažįstu – kai kurie gerai žinomi, kiti pradedantys. Jie baiminasi, kad jų seksualinė orientacija bus atskleista, ir tai trukdys jiems atlikti heteroseksualų vaidmenį“, – atskleidė aktorė.

Anot K.Winslet, žinomi aktoriai nepasitiki net naujais agentais: „Galvoju apie mažiausiai 4 aktorius, kurie visiškai slepia savo seksualinę orientaciją. Tai skaudu. Jie bijo, kad juos atskleis.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kate Winslet
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kate Winslet

Aktorė pažymėjo, kad ši stigma labiausiai taikoma vyrams.

Tad moteris neslepia pasipiktinimo tokiu Holivudo mąstymu. Jos manymu, šis nusistovėjęs įsitikinimas turi baigtis.

„Tai turėtų būti neteisėta. Nepatikėsite, kaip plačiai tai paplitę. Ir tai negali būti vien tik klausimas apie gėjų aktorius, atliekančius gėjų vaidmenis. Aktoriai kai kuriais atvejais nusprendžia neatsiskleisti dėl asmeninių priežasčių. Ir tai niekieno reikalas. Galbūt privatumas. Galbūt būsena ir gėda“, – toliau mintis dėstė aktorė.

Ji taip pat svarstė, kad anksčiau buvo galima aptarti jos vaidmenį filme, kuriame ji įkūnijo lesbietę. K.Winslet manė, kad šis vaidmuo buvo skirtas ne jai, o aktorei, iš kurios buvo atimtas vaidmuo.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kate Winslet
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kate Winslet

Dėl to K.Winslet kalbėjo, kad norinti pasiekti būtinus pokyčius, reikėtų daugiau panašiai kalbančių žmonių.

„Neketinu gąsdinti ar imtis Holivudo. Mes kalbame tik apie jaunus aktorius, kurie galbūt svarsto galimybę prisijungti prie šios profesijos ir rasti būdą, kaip ją padaryti atviresnę. Kad būtų mažiau smerkimo, diskriminacijos ir homofobijos“, – pabrėžė aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius