-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kim Kardashian – ne išskirtinė: kurios žvaigždės vaikus taip pat pavadino miestų ar šalių vardais?

Prieš kelias savaites realybės šou žvaigždė Kim Kardashian ir reperis Kanye Westas paskelbė, kad savo naujagimę dukrą pavadino neįprastu Chicago vardu. Tačiau savo atžalai duoti miesto ar šalies vardą tarp pramogų pasaulio žvaigždžių – toli gražu ne naujiena.
Davidas Beckhamas su sūnumi Brooklynu, Michaelo Jacksono dukra Paris Jackson ir Shakira su sūnumi Milanu
Davidas Beckhamas su sūnumi Brooklynu, Michaelo Jacksono dukra Paris Jackson ir Shakira su sūnumi Milanu / „Scanpix“ nuotr.

Iš poros, kurios pirmagimė dukra pavadinta North (liet. Šiaurė), o sūnus – Saintu (liet. Šventasis), tradicinio vardo niekas net nesitikėjo. Pati Kim sakė, kad sugalvoti vardą trečiajai atžalai, kurią sausio 15-ąją pagimdė pakaitinė motina, buvo labai sunku – variantų jiedu su Kanye neturėjo iki pat jos gimimo, o net ir gimimo liudijime mergaitė užregistruota dar be vardo.

Tačiau galiausiai Kim ir Kanye apsistojo ties Chicago vardu, po kuriuo slepiasi ir ypatinga, porai svarbi reikšmė. Kanye Westas gimė ir užaugo Čikagoje ir šitaip buvo pagerbtas jam labai svarbus miestas, iš kurio jis yra kilęs, bei jo mama, mirusi 2007 metais.

„Vardą sugalvojo Kanye, o Kim labai patiko po juo slypinti reikšmė. Tai buvo bendras sprendimas, kurį jiedu aptarė kartu ir bendrai nusprendė“, – „E! News“ sakė vienas šaltinis iš šeimos aplinkos

„Kim dievina šio vardo trumpinį, o North jau vadina sesutę Chi. Tai be galo miela“, – pridūrė šaltinis.

Kai miestas ar šalis tampa įkvėpimu

Tačiau tai, kad Kim ir Kanye savo dukrą pavadino miesto vardu, nėra naujiena pramogų pasaulyje – čia netrūksta žvaigždžių, kurios savo vaikus taip pat vadino jiems svarbiais miestų ar šalių vardais.

PENELOPE SCOTLAND

Su vietove susijusį vardą vienam iš savo vaikų davė ir vyresnioji Kim Kardashian sesuo Kourtney Kardashian – jos dukra pavadinta Penelope Scotland (liet. Škotija). Ir šitokiu būdu buvo nušauti du zuikiai vienu šūviu – taip pagerbtas tiek mergaitės tėtis Scottas, tiek jos močiutė Kris Jenner, kurios šaknys siekia Škotiją.

Vida Press nuotr./Kourtney Kardashian su dukra Penelope Scotland
Vida Press nuotr./Kourtney Kardashian su dukra Penelope Scotland

IRELAND BALDWIN

Holivudo kino žvaigždės Alecas Baldwinas ir Kim Basinger savo dukrą pavadino Ireland – Airija. Nors tokio vardo davimo istorijos nė vienas nėra pasakojęs, tačiau abu aktoriai turi šaknų Airijoje.

Alecas Baldwinas ir Kim Basinger jau seniausiai išsiskyrė, jų duktė užaugo į dailią jauną moterį ir daro sėkmingą modelio karjerą, o antroje santuokoje gimusias atžalas Alecas pavadino kur kas tradiciškesniais vardais: Carmen, Leonardo ir Rafaeliu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alecas Baldwinas su dukra Ireland Baldwin
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alecas Baldwinas su dukra Ireland Baldwin

PARIS JACKSON

Velionis popkaralius Michaelas Jacksonas savo vienintelę dukrą pavadino mylimo miesto Paryžiaus vardu – Paris.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Paris Jackson
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Paris Jackson

BROOKLYNAS BECKHAMAS

Karjerą baigęs futbolininkas Davidas Beckhamas ir dizainerė Victoria Beckham savo pirmagimį sūnų pavadino Brooklynu. Tačiau tik sutapimas, jog vaikino vardas yra toks pats kaip ir vieno iš Niujorko rajonų. Victoria Beckham yra pasakojusi, kad jai labai patiko vardas Brooke, o sužinojus, kad laukiasi berniuko, į galvą šovė Brooklyno vardas. Tiesa, visiškas sutapimas, kad būtent Niujorke Victoria Beckham sužinojo esanti nėščia – šį atsitiktinumą ji pati prisiminė tik vėliau, kai sūnui jau buvo duotas Brooklyno vardas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Victoria ir Davidas Beckhamai su sūnumi Brooklynu
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Victoria ir Davidas Beckhamai su sūnumi Brooklynu

TENNESSEE

Holivudo žvaigždė Reese Withersoon savo pagranduką, kurio susilaukė antroje savo santuokoje su Jimu Tothu, pavadino Tennessee. Ji sūnų Tenesio valstijos vardu pavadinu vedina tokių pačių priežasčių kaip ir Kanye Westas – būtent čia ji užaugo. Vyresnieji aktorės vaikai pavadinti tradiciškesniais vardais – Ava Elizabeth ir Deaconas Reese'as.

„Instagram“ nuotr./Reese Withersoon su sūnumi Tennessee
„Instagram“ nuotr./Reese Withersoon su sūnumi Tennessee

MILANAS

Popžvaigždė Shakira ir Ispanijos futbolininkas Gerard'as Piqué savo pirmagimį sūnų pavadino Milano vardu. Jų jaunėliui duotas Sashos vardas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Shakira su sūnumi Milanu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Shakira su sūnumi Milanu

EGYPTAS

„Grammy“ apdovanota dainininkė Alicia Keys ir jos vyras, reperis Swizz Beats savo sūnų pavadino Egipto vardu. Kaip yra pasakojusi Alicia Keys, jai sunkiu gyvenimo periodu ji viena keliavo po Egiptą – ją labai įkvėpė pamatytos šventyklos, piramidės ir senosios kapavietės.

„Kai sužinojau, kad laukiuosi, man vyras pasakė: „Egiptas buvo toks svarbus tau, jis tikrai pakeitė tavo gyvenimą. Ar tai nebūtų nuostabus vardas?“ Vos tik jis tai pasiūlė, aš iš karto sutikau“, – pasakojo dainininkė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alicia Keys ir Swizz Beats su sūnumi Egyptu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alicia Keys ir Swizz Beats su sūnumi Egyptu

LONDONAS

Garsiojo gitaristo Slasho, buvusio „Guns N' Roses“ nario, 15-metis sūnus pavadintas Jungtinės Karalystės sostinės vardu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Slashas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Slashas

KINGSTONAS

Vyriausias dainininkės Gwen Stefani sūnus pavadintas Kingstono vardu, o Kingstonas yra Jamaikos sostinė, didžiausias šalies miestas ir uostas. Beje, jauniausias jos sūnus pavadintas Zumos vardu, o šeima gyvena visai šalia Zumos paplūdimio Malibu – belieka spėlioti, tai sutapimas ar ne.

Vida Press nuotr./Gwen Stefani su sūnumis Zuma ir Kingstonu
Vida Press nuotr./Gwen Stefani su sūnumis Zuma ir Kingstonu

ALABAMA

Muzikos prodiuserio, roko grupės „Blink-182“ nario Traviso Barkerio 12-metė dukra pavadinta Alabamos – vienos iš JAV valstijų – vardu.

„Scanpix“/AP nuotr./Travis Barkeris su vaikais Alabama ir Landonu
„Scanpix“/AP nuotr./Travis Barkeris su vaikais Alabama ir Landonu

INDIA

Holivudo žvaigždė Chrisas Hemsworthas su žmona, ispanų aktore Elsa Pataky savo pirmagimę dukrą pavadino Indijos vardu. Kaip vėliau pasakojo aktorius, šis vardas neturi ypatingos reikšmės, tiesiog labai patiko jam su žmona, o tai, kad skamba kaip šalies pavadinimas, yra tik sutapimas, tačiau jiems abiem labai patinka Indija. Vėliau gimusiems poros sūnums dvyniams duoti Tristano ir Sashos vardai.

AOP nuotr./Chrisas Hemsworthas su dukra India Rose
AOP nuotr./Chrisas Hemsworthas su dukra India Rose

INDIANA

Aktoriaus Casey Affleck 13-metis sūnus pavadintas vienos iš JAV valstijų – Indianos – garbei. Tokiu pačiu vardu dukrą pavadino ir aktorius Ethanas Hawke'as.

MOROCCANAS

Popdivos Mariah Carey ir jos buvusio vyro Nicko Cannono sūnaus vardas sutampa su Šiaurės Afrikoje esančios valstybės Maroko pavadinimu. Tik tikslus Moroccano vardo vertimas būtų „marokietiškas“. Taip sūnų pavadinti pora nusprendė dėl to, kad Nickas Cannonas dainininkei pasipiršo jos apartamentuose Niujorke, kurių vienas iš kambarių įrengtas marokietišku stiliumi.

„Scanpix“ nuotr./Mariah Carey ir Nickas Cannonas su vaikais
„Scanpix“ nuotr./Mariah Carey ir Nickas Cannonas su vaikais

BRONXAS

Dainininkė Ashlee Simpson ir grupės „Fall Out Boy“ narys Pete'as Wentzas savo sūnų pavadino ne vien Niujorko rajono Bronkso vardu, bet dar ir pasakų herojaus Mauglio – pilnas devynerių metų berniuko vardas yra Bronxas Mowgli Wentzas.

Pora jau išsiskyrė ir abu susilaukė kitų vaikų su naujais partneriais – Ashlee Simpson dukrai davė taip pat originalų vardą Jagger Snow, o Pete'as Wentzas antrą sūnų pavadino Šventuoju Laslo – Saint Lazslo.

Vida Press nuotr./Ashlee Simpson su vyru Evanu Rossu ir vaikais Bronxu bei Jagger Snow
Vida Press nuotr./Ashlee Simpson su vyru Evanu Rossu ir vaikais Bronxu bei Jagger Snow

BRYCE DALLAS HOWARD

Dviem „Oskarams“ nominuotas aktorius Ronas Howardas yra prisipažinęs, kad visiems savo vaikams duoda vidurinius vardus pagal vietas, kuriose jie buvo pradėti. Taigi Bryce Dallas Howard, kuri sekdama tėvo pėdomis taip pat tapo aktore, gavo Dalaso vardą.

„Taisyklė buvo duoti vardą pagal tai, kur vaikai buvo pradėti – tai taip šlykštu, – viename interviu apie savo vardo kilmę juokdamasi pasakojo aktorė. – Mano atveju tai buvo miestas, mano seserų dvynių – „Carlyle“ viešbutis. Mano brolio vidurinis vardas yra Crossas – tai vieta, kurioje mes gyvenome, taip vadinosi mūsų gatvė. Tėtis juokavo, kad tokį vardą davė dėl to, jog nenorėjo pavadinti jo „Volvo“ galine sėdyne“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bryce Dallas Howard
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bryce Dallas Howard

CAMDENAS, BROOKLYN IR PHOENIXAS

Visi trys aktoriaus Nicko Lachey ir TV žvaigždės Vanessos Minnillo vaikai pavadinti vietovių vardais – Kamdeno, Bruklino ir Finikso.

„Instagram“ nuotr./Nickas ir Vanessa Lachey su vaikais
„Instagram“ nuotr./Nickas ir Vanessa Lachey su vaikais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius