-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinija Lady Gagos dainas įtraukė į juodąjį sąrašą

Popdievaitė Lady Gaga pateko į Kinijoje dėl vulgarumo uždraustų garsių pasaulio muzikantų sąrašo viršūnę. Į šį sąrašą jau įtraukta Katy Perry, Beyonce ir „Backstreet Boys“.
Lady Gaga sėda į automobilį išėjusi iš jogos centro Taivane
Lady Gaga sėda į automobilį išėjusi iš jogos centro Taivane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos kultūros ministras sudarė 100 dainų sąrašą, kurį interneto svetainės turi drausti klausytis dėl neigiamos dainų tekstų įtakos jauniesiems kinams. Į šį sąrašą dėl nepadorumo ir vulgarumo įtrauktos Lady Gagos dainos „The Edge of Glory“, „Marry the Night“, „Hair“, „Bloody Mary“, „Americano“ ir, žinoma, „Judas“.

Pagal kokius kriterijus Kinijos kultūros ministras sudaro šį sąrašą, nėra žinoma, tačiau kai kurių dainų patekimas į jį atrodo absurdiškai. Pavyzdžiui, grupės „Backstreet Boys“ daina „I Want It That Way“, įrašyta prieš 12 metų, buvo uždrausta dėl „prasto skonio ir vulgaraus turinio“, kurio dainoje nė su žiburiu nerasi.

Toli gražu ne visos dainos šiame sąraše yra amerikiečių – didžioji dalis dainų yra sukurtos Taivane, Honkonge ir Kanadoje.

Juodasis dainų sąrašas pirmą kartą sudarytas 2009 metais, kai Kinija pabandė stabdyti nelegalų dainų atsisiuntimą ir sugalvojo apsaugoti šalį nuo „prasto skonio“ dainų.

Naujausio juodojo sąrašo dainos, kuriame yra ir Lady Gagos kūriniai, oficialiai turi būti pašalintos iš visų muzikos platinimo interneto svetainių iki rugsėjo 15 dienos. Pasaulio muzikos apžvalgininkai įsitikinę, kad Lady Gaga tikrai išnaudos šį draudimą savo reklamai ir laukia šios pasaulinės žvaigždės reakcijos.

VIDEO: Lady GaGa „Judas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius