Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino grandas Romanas Polanskis teigia tebesigailintis dėl lytinių santykių su nepilnamete prieš 33 metus

„Oskaro“ laureatas Romanas Polanskis tvirtina, kad visą laiką gailėjosi dėl savo lytinių santykių su viena nepilnamete Kalifornijoje 1977 metais.
Romanas Polanskis
Romanas Polanskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gailėjausi to 33 metus – aišku, kad gailėjausi“, – Prancūzijoje gyvenantis lenkų kilmės kino grandas sakė Šveicarijos televizijai TSR, duodamas pirmąjį interviu po to, kai prieš dvejus metus kelis mėnesius buvo sulaikytas Šveicarijoje dėl šios sensacingos bylos.

R.Polanskis pripažino kaltę dėl neteisėtų lytinių santykių su viena 13-mete, kurią jis buvo apsvaiginęs narkotikais ir šampanu.

Režisieriui iš pradžių buvo pateikti šeši kaltinimai, įskaitant ir kaltinimus dėl išžaginimo ir sodomijos, tačiau vėliau jie buvo sušvelninti pagal susitarimą, kurio viena iš priežasčių tapo siekis apsaugoti nukentėjusią paauglę nuo skausmingų išgyvenimų nagrinėjant bylą.

R.Polanskis vėliau 42 dienas buvo laikomas arešte, kol jam buvo atliekami psichiatriniai tyrimai, tačiau jis pabėgo iš Jungtinių Valstijų nuosprendžio paskelbimo išvakarėse 1978 metais, baimindamasis, kad teisėjas atmes anksčiau sudarytą susitarimą dėl švelnesnės bausmės.

Režisierius, kurio besilaukiančią žmoną Sharon Tate 1969 metais žiauriai nužudė Charleso Mansono „šeima“, pelnė „Oskarą“ už 2002 metų filmą „Pianistas“ (The Pianist), bet negalėjo atsiimti apdovanojimo, nes tebėra laikomas besislapstantis nuo teisingumo.

Esu pripratęs prie mirties, kaip chirurgai pripranta prie perpjauto pilvo vaizdo, – teigė Romanas Polanskis.

2009 metų rugsėjo 27 dieną kino kūrėjas buvo suimtas pagal tarptautinį arešto orderį Ciuricho oro uoste, kai jis atvyko į šiame mieste vykusį kino festivalį.

R.Polanskis 10 mėnesių praleido kalėjime ir namų arešte, kol įtikino Berno teisėsaugos pareigūnus nepatenkinti Jungtinių Valstijų prašymo jį išduoti.

Duodamas interviu TSR jis taip pat pasidalijo skausmingais prisiminimais apie savo vaikystę žydų gete Lenkijoje per Antrąjį pasaulinį karą, taip pat Sh.Tate nužudymą, sakydamas, kad yra „pagamintas iš stipresnės medžiagos“.

„Esu pripratęs prie mirties, kaip chirurgai pripranta prie perpjauto pilvo vaizdo“, – teigė jis.

Prisimindamas savo žmonos nužudymą, R.Polanskis sakė: „Iš pradžių, prieš Charleso Mansono areštą, buvau įtariamas aš, nes režisavau filmą „Rozmari kūdikis“ (Rosemary's Baby).“

Šiame 1968 metais sukurtame siaubo filme pasakojama apie mįslingai pastojusią merginą, kurią užvaldo paranoja dėl jos negimusio kūdikio saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius