Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino režisierius Polanskis prašo Obamos išgelbėti jį nuo kalėjimo

Garsus kino režisierius Romanas Polanskis, kuris gali būti išduotas Jungtinėms Valstijoms dėl neleistinų lytinių santykių su viena nepilnamete, parašė laišką JAV prezidentui Barackui Obamai, prašydamas jo pagalbos, pranešė Prancūzijos žiniasklaida.
Romanas Polanskis
Romanas Polanski / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kino grandas, sukūręs filmą „Rozmari kūdikis“ ir daug kitų didžiojo ekrano šedevrų, šiuo metu laikomas namų arešte Šveicarijoje, o JAV prokurorai siekia, kad jis būtų išduotas ir atliktų bausmę dėl lytinių santykių su viena 13–mete 1977 metais.

Kai kurios garsenybės jau anksčiau užtarė R.Polanskis, tarp jų kino aktoriai Johnny Deppas, Pierce'as Brosnanas ir Ewanas McGregoras. Režisierius taip pat tikisi, kad jį palaikys B.Obama ir esą parašė jam laišką, prašydamas apsaugoti nuo kalėjimo.

Žurnalas „L'Express“ pranešė, kad Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, taip pat pasisakantis už tai, kad R.Polanskis būtų paleistas, „atliko laiškininko vaidmenį“ ir anksčiau šį mėnesį perdavė B.Obamai režisieriaus ranka rašytą laišką.

Prancūzų žurnalistai rašo: „Atlikęs stulbinamą užkulisinės diplomatijos veiksmą, Nicolas Sarkozy asmeniškai praėjusią savaitę asmeniškai perdavė Romano Polanski laišką Barackui Obamai, kai jie susitiko per Vašingtone vykusį viršinių susitikimą dėl branduolinio ginklo neplatinimo“.

R.Polanskis yra padaręs kaltės pripažinimo pareiškimą dėl neleistinų santykių su nepilnamete, tačiau 1978 metais pabėgo į Prancūziją, nelaukdamas, kada Kalifornijos teismas jam paskirs bausmę.

Šveicarijos pareigūnai jį suėmė praeitų metų rugsėjį, kai režisierius atvyko į šią šalį dalyvauti Ciuriche vykusiame kino festivalyje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius