Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino žvaigždė Alainas Delonas apsisprendė: nori, kad jam būtų atlikta eutanazija

Prieš kelerius metus pareiškęs, kad yra pasirengęs „nesigailėdamas pasitraukti iš šio pasaulio“, legendinis prancūzų aktorius Alainas Delonas dabar jau tvirtai apsisprendė dėl eutanazijos, skelbia Prancūzijos žiniasklaida. 86-erių kino žvaigždė gyvena Šveicarijoje, kur šis gyvybės nutraukimo procesas yra legalus.
Anthony Delonas, Alainas Delonas
Anthony Delonas, Alainas Delonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kino legendos sūnus Anthony Delonas prancūzų radijui RTL atskleidė, kad tėvas, kuriam praėjusį lapkritį sukako 86-eri, paprašė jo suorganizuoti eutanazijos procesą. Vyras tikino pažadėjęs lydėti tėvą paskutinėmis gyvenimo akimirkomis pagal jo nurodymus.

„Scanpix“/AP nuotr./Anthony Delonas, Alainas Delonas
„Scanpix“/AP nuotr./Anthony Delonas, Alainas Delonas

„Taip, tai tiesa, jis manęs to paprašė (dėl eutanazijos – red. past.)“, – prisipažino A.Delono sūnus interviu, duotame knygos „Tarp šuns ir vilko“, kurioje apžvelgia savo gyvenimą, pristatymo proga.

Tiesa, pačią procedūrą sūnus atlikti atsisakė – eutanazijos vykdytoja bus Alaino dukra, Anthony sesuo Anouchka.

Pasak leidinio „Le Point", kino žvaigždė itin jautriai reagavo į tai, kaip jo sūnus rūpinosi savo motina. Buvusi Alaino žmona Nathalie 2021 m. sausį mirė nuo kasos vėžio. Būtent šios aplinkybės paskatino pasikalbėti apie eutanaziją.

Beje, Nathalie, kuria sūnus rūpinosi iki paskutinio atodūsio, taip pat turėjo būti atliktas šis procesas. Tačiau Anthony patikslino, kad nors dėl jos eutanazijos iš pradžių buvo apsispręsta, galiausiai motina šia priemone nepasinaudojo.

„Laimei, mes nesiėmėme šios procedūros. Sakau „laimei“, nes viskas buvo paruošta. Turėjome žmogų, – paaiškino Anthony. – Tiesa, kad mums būtų buvę sunku laikyti jos ranką ir matyti, kaip ji tokiu būdu palieka gyvenimą. Nesakau, kad paskutinė naktis buvo lengva, bet paskutinės valandos buvo lengvos, nes ji išėjo ramiai."

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alainas Delonas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alainas Delonas

Alainas Delonas gyvena Šveicarijoje, kur ši procedūra yra legali jau kelis dešimtmečius ir, BBC duomenimis, pritaikius tokį metodą šalyje mirė apie 1300 žmonių. Neseniai duotuose interviu garsus aktorius taip pat teigė, kad prireikus nedvejodamas griebtųsi eutanazijos.

„Aš esu už tai. Pirmiausia todėl, kad gyvenu Šveicarijoje, kur eutanazija yra įteisinta. Taip pat manau, kad tai logiškiausia ir natūraliausia“, – sakė menininkas interviu vietiniam televizijos kanalui.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alainas Delonas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alainas Delonas

„Kai pasenstame, turime teisę išeiti ramybėje, be ligoninių, injekcijų ir taip toliau...“ – pareiškė prancūzų aktorius, pridurdamas, kad jau sudarė testamentą.

2019 m. Alainas Delonas patyrė dvigubą insultą. Po jo pamažu atsigavo ir pasijautė geriau, nors ir turi vaikščioti su lazdele.

„Senatvė nervina! Nieko su tuo nepadarysi. Tu prarandi veidą, prarandi regėjimą. Atsikeli ir, po velnių, tau skauda kulkšnį", – aktoriaus skundus citavo „Le Point".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius